Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 9. syyskuuta 2013

Rukiiset Kanttarelli-Suppilovahverocannelonit

 
 
Italialaista kotimaisella otteella ja sillä myös blogini ampaisee mukaan Jacobs Creekin luomuviini skabaan, jossa oli tarkoitus suunnitella kasvisruoka luomuviinin kylkeen. Jokunen viikko sitten postista tupsahti 3litraa luomulientä ja kilpailunsäännöt. Luettuani kilpailun säännöt ajattelin, että kyseessä on helppo homma. Vaan eiipä ollutkaan, sillä ideoita syntyi jo liikaakin. Oikeastaan ainoa asia jonka tiesin valkoviinin kasvisruoan yhdistämisestä oli sienet. Sienet nimittäin sopii erinomaisesti valkoviinin kanssa, joten siitä lähdettiin. Sitten ajattelin mielessäni piirakkaa, ja vieläpä kanttarellipiirakkaa, mutta Jokihaka kokkasi ensimmäisenä sen samaiseen skabaan, joten olisi ollut aika tylsää lähtee samalle linjalle. Onneksi huomasin asian jo hyvissä ajoin.
 
Seuraava idea oli kanttarellipasta, myös punajuuret kävi mielessä, mutta sille tielle ei lähdetty. Pastasta ajatus jatkoi kuilkuaan canneloneihin ja siitä syntyikin maukas resepti. Ajattelin vielä muuntaa pastaa hieman kotimaiseen muottiin, sillä täytteeseenkin tuli sentään kanttarelleja. Lisäksi kaapissa notkui suppiksia, niin laitettiin nyt nekin mukaan. Rukiinen pastataikina toimi hyvin ja oli yhtä helppo työstää kuin perus durumtaikina. Makukin oli hyvä, joten sen puoleen ei valittamista. Mikäli pastataikinan veivaaminen ei innosta, niin voit toki käyttää valmiita,perus canneloniputkia tai tehdä vaikka tagliatellea.
 
Ruoka on yksinkertainen, ja kuten kilpailussa toivottiin on se myös helppo toteuttaa omasta maasta. Sieniä kun jokainen löytää (paitsi nyt on ollu kyllä pirun kuivaa) ja sipuliakin löytyy monilta omasta takaa. Sekaanhan voi lisätä muutakin kasvista. Porkkanaa, punajuurta, lanttua yms. kaikki käy. Jos ruoka on helppo, on se myös pirullisen hyvää. Ruoan kruunasin tomaateilla,oliiviöljyllä, ruohosipulilla ja savujuustolla. Nauti.
 
Rukiinen Pastataikina
 
8-10kpl
 
2dl vehnäjauhoja
1dl Ruisjauhoja
2 kanamunaa
sormisuolaa
 
Lado jauhot pöydälle ja tee niistä keko. Tee keon keskelle kolo ja lisää sinne munat ja suola. Vaivaa taikina kunnolla. Nosta kiinteä taikina elmukelmuun käärittynä kylmään n.2 tunniksi.
kauli taikina todella ohueksi tai käytä pastakonetta. tee 8-10 lasagnelevym kokoista ja muotoista palaa. Käytä pastalevyt kiehuvassa vedessä n.2-3min. Anna jäähtyä ja täytä sienitäytteellä. Nosta cannelonit vuokaan, kaada päälle kermaa. Anna olla 175asteisessa uunissa 15-20min. Nauti salaatin,yrttien ja savujuuston kera.
 
Kanttarelli- Suppilotäyte
 
Kanttarelleja
Suppilovahveroita
1 Iso Sipuli
1 Solo valkosipuli
50g voita
3-4rkl vehnäjauhoa
3-4dl punaista maitoa
Sormisuolaa
Valko- ja mustapippuria
 
Lado pannulle voita/margariinia, sienet ja sipuli. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Siirä sivuun.
 
Tee sitten kastike:  Lisää voi ja jauhot, paista hetki mutta älä anna ruskistua. Lisää maito ja maut. Lisää vielä sienet ja anna hautua. Kastike saa olla paksua. Lisää täyte canneloneille.
 




Vinetot sponssasi Jacobs Creek

14 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen annos, ja ihan satavarmasti myös hyvänmakuinen! Toi savujuusto onkin kiva lisä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos :D oli kyllä hyvää ja uudestaankin tehdään ja savujuusto kyllä sopi hyvin. Oli ainakin suomalaista ideaa ja makua :)

      Poista
  2. Oih, canneloneja! Nam! Ja vielä sienitäytteellä - nam!
    Mä olen aina tehnyt cannelonit tomaattikastikkeeseen, mutta nyt alkoi kyllä kiinnostaa tuo kerma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Kyllähän cannelonit hyvin kerman kans menee. Ensin mietin kans tomaattia mut sitten päädyin sieniin ja hyvää tuli :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen annos ! ja rukiisia canneloneja, nam !

    VastaaPoista
  4. Uijui kun kuullostaa ja näyttää taas hyvältä :)

    VastaaPoista
  5. Hyvännäköinen annos! Pitää joskus kokeilla tuota ruispastan tekoa..aina mennyt vaan durumilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D kannattaa kyllä kokeilla,oli todella hyvää. Ens kerralla voisi kokeilla 50-50 suhteilla.

      Poista
  6. Ruispastaa täytyy itsekkin kokeilla. Hyvän kuuloinen annos, onnea kisaan!

    VastaaPoista
  7. Mahtava kilpailuresepti, mutta mitä muutakaan sinun kaltaiseltasi mestarikokilta voisi odottaakaan.:) Nyt alkaa iskeä jo ihan mahdoton nälkä, että on pakko poistua jääkaapin suuntaan.;)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit