Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 2. syyskuuta 2013

Vähän rustiikimpi Tiramisu

'
 
Hojo, hojo pitkästä aikaa jotain reseptiikkaa tännekin. Hiljaiseloa on ollut ruoanlaitossa kotioiloissa, jälleen.  Työ on vienyt tänä kesänä niin paljon enemmän kuin vuosi takaperin. Kotona ei ole ollut paljoa annettavaa, ei edes keittiön puolella. Takki on niin sanotusti tyhjä, eikä mitään ideoitakaan ruoanlaiton suhteen ole ollut. Toisaalta vähätkin vapaa-ajat kotona on mennnyt työasioiden parissa. Uusia ruokalistoja työpaikalle suunnitellessa on tietysti ideoita tullut pyöriteltyä, mutta nekin ruoat on sitä luokkaa, ettei tänne tule laitettua. Tämän kun yritän pitää kanavana tarjota helppoja ruokia ihan jokaisen tehtäväksi ja itselle sellaisena rentona omannäköisen ruoan reseptivihkona.
 
Tälläisen hiljaiselon aikana on myös tullut paljon hyviäkin juttuja kaiken väsymyksen keskellä. Suomen makein jäätelökisan kakkossijan johdosta postista putkahti Jäätelökirja palkinnoksi, myös Glorian ruoka & Viini lehden säilöntäkisassa resepti menestyi kivasti ja päätyi jopa lehteen asti. Tervattu Bbq soosi tuo mukanaan pienen tuote palkinnon Dan Sukkerilta. Pieniä juttuja, mutta ainahan se mieltä ylentää kun jossain saa tunnustusta. Lisäksi tässä on vielä muutama pikku skaba jossa blogi on mukana, mutta niistä sitten myöhemmin.
 
Ja koska sunnuntain kunniaksi on muotoutunut jo pieni tapa pojan pyynnöstä tehdä suklaasta jotian hyvää, niin nyt sitten tehtiin pizzaa ja jälkiruoaksi Tiramisua. Tiramisu nyt ei ihan suoranaisesti ole mikään pelkkä suklaaleivos, mutta ei se pilalle mene jos sinne "vähän" suklaata sujauttaa. Enkä millään jaksanut alkaa kanamunien kanssa veivaamaan. Tai aloin, mutta onnistuin söhläämään valkauisvaahdon, joten lisäsin vain kerman määrää. Tämä oli kaikesta huolimatta aivan loistavaa jälkiruokaa ja se on tärkeintä. Jos makeaa tekee mieli, niin suosittelen kokeilemaan. Se on helppoa ja sen on liiankin hyvää!
 
 
 
 
 
 
Pohja:
200g Linnunkielikeksejä
1,5dl vahvaa kahvia tai espressoa
mantelilikööriä
 
lado puolet kekseistä vuoan pohjalle ja kostuta espresso-likööri sekoituksella. Murskaa loput keksit hieman pienemmäksi ja lisää päälle mutta älä kostuta. Lisää päälle täyte ja anna olla kylmässä ainakin tunnin verran.
 
Täyte:
 
4dl kermaa
1dl sokeria
200g Mascarponea
kaakao- tomusokeriseosta koristeluun
150g tummaa suklaata raasteena koristeluun

8 kommenttia:

  1. No nyt on kyllä näppärä ja helposti toteutettava resepti, näin maanantaiaamuna bussissa istuessa herahti vesi kielelle :) ja onnea kisamenestyksistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos!

      No eipä tästä paljo helpommaks vois mennä,enkä tiedä tarviskokaan! Yksinkertaista hyvää.

      Keep it simple,keep it real :)

      Poista
  2. Ei aina vaan jaksa eikä ehdi bloggailla. Ja se on ihan ok. Sisältökin pysyy hyvänä, kun ei väkisin väännä :) Onneksi olkoon kisavoitoista ja kiitos kun kumminkin postailet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta,bloggaaminen ja sen yhden postauksenkin tekeminenkin vaan kummasti vie aikaa. Ja sitten kun vapaa aikaa 5tuntia päivässä ja vaihtoehtona isiä ikävöivä 3v poika vai blogipostaus,niin aika selvä valinta. Mutta onneks tässä nyt rupee vapaitakin oleen. Tai nii oon ainaki uskotellu jo heinäkuun alusta asti :)

      Poista
  3. Herkulta näyttää ja kuulostaa! Ei sitä tosissaan aina ehdi ja onnittelut voitoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) ja kyllä talvella taas on enemmän aikaa,sitä odotellessa

      Poista
  4. Syötävän hyvältä näyttää!:) Onnittelut voitoista! Reseptiesi sietääkin saada tunnustusta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Kyllähän se kivalta tuntuu ku saa pikkasen tunnustusta :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit