Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Blogi 1v! Pieni arvonta & kuvia matkan varrelta!

 
 
 
Vuosi sitten postailin ensimmäisen kerran blogiini. Tarkoitus ei todellakaan ollut jatkaa kyseistä touhua, vaan lähinnä kokeilla miten bloggeri toimii. Itseasiassa koko profiili on tehty vahingossa, enkä muista miksi edes tunnukset tein. Kokeilu kuitenkin jatkui ja viime lokakuussa tehty postaus muuttuikin joulukuussa jo pienimuotoiseksi harrastukseksi. Koko touhusta taisin innostua kunnolla vasta kun tajusin, että ruoan kuvaamien olikin mukavaa puuhaa, työksi kun jo kokkailinkin. Eli kokkailu on ollut kuvioissa jo kauemmin. Luonteeltani hieman taiteellinen, olen aina ollut kova piirtämään, kuuntelemaan musiikkia, olen jopa yrittänyt opetella soittamaan ja valokuvaaminen on ollut aina mukavaa. Maisemien tai itseni kuvaamisen sijaan olen aina tykännyt kuvata värejä ja muotoja. Ala-asteen luokkaretkellä minulla oli ekaa kertaa kamera mukana. Olimme tuolloin luokan kanssa vissiin luokkaretkellä Leafin karkkitehtaalla. Muut kuvailit toisiaan ja namejaan, minä sen sijaan muistan ottaneeni ensimmäisen hienon kuvan bussinrenkaasta.
 
Uskoisin, että kuvaamiseni on muuttunut blogatessani kokoajan enemmän omanlaiseksi matkan varrella. Alussa bloggailin ja kuvailin lähinnä itelleni, enkä edes kertonut muille tekosistani. Taisin totta puhuen jopa hävetä kirjoituksiani ja joutuvani kuittailun kohteeksi. Tämä luulo tosin on kariutunut, kiitos teidän kannustavien kommentien ja siitä että olet kannustaneet jatkamaan.
 
Jokunen päivä sitten eräs lukija oli kommentoinut Häränhäntä postaukseen näin:
 
"Suomen paras ruokablogi kyl tällä hetkellä" 
 
niin kyllähän tuollaisen voimalla jaksaa laittaa taas uusia patoja porisemaan. Lisäksi juuri ennen kuin blogini täytti vuoden, niin sain sähköpostia glorialta blog awardseihin liittyen:
 
"Blogisi lukijat ovat äänestäneet blogiasi ahkerasti Gloria blog Awardsin- Lukijoidensuosikkiäänestyksessä, joten tervetuloa juhlimaan!"
 
ja juuri te olette tämän takana. Valehtelisin jos väittäisin kirjoittavani vain ja ainoastaan itselleni. Totuus on kuitenkin se, että kommenttien ja yhteistyöhässäköiden siivittämänä bloggaaminen on tuntunut mahtavalta. Rahallinen hyöty jota olen bloggaamalla ansainnut on mitätön. Olen lähtenyt innolla mukaan melkein jokaiseen yhteistyökuvioon siksi, että niistä oon saanut inspiraatiota. En siis rahan tai jauhopussin takia. Ja ne teidän kommentit, ne on ollut suurin palkkioni. Kiitos ja hienoa jos olen saanut teidän kielen kastumaan ja kuolan valumaan.
 
 
 
Millainen naama sitten tämän kaiken takana on? Eli vähän siitä kuka hitto mää olen?
 
 
 
Perus kuolevainen pullamössö tietenkin. Blogatessa en ole juurikaan lärviäni väläytellyt, mutta ehkä näin vuoden jälkeen voi tätäkin turpaa väläytellä. Naiselta ei ikää saa kysellä, mutta tälläinen poika voi myöntää olevansa 27 pian 28 vuotias kakara ja ja 3 vuotiaan pojan isä. Olen siis ammatiltani kokki ja opiskelen parhaillaan keittiömestariksi. Majani sijaitsee pohjanmaan lakeuden ytimessä. Asun betonikasassa, mutta himoitsen kliseisesti pienestä talosta ja perunamaasta, Lapissa. Olen intohimoinen ruoan suhteen, mutta ravintoloissa käyn harvoin syömässä. Vapaa-aikana suosin roskaruokaa ja sipsit on parasta lohturuokaa. Juon light colaa vain, koska puolisoni juo sitä. Lempiruokaa en todellakaan osaa mainita koska siihen vastaaminen on kuin vastaisi kysymykseen mikä on lempibiisi. Vastaus vaihtuisi päivittäin, sillä mielestäni lempiruoka on fiilis kysymys. Ruoan tärkeimmät mausteet on suola, pippuri,timjami ja hyvä seura. Nostalgia mielessä voisin kuitenkin vastata että täydellisyyttä hipoo äitin makaronisalaatti ja kaikki pastaruoat. Kun mietin menuja töihin tai ruokia blogiini, niin pyrin pitämään linjan Pohjoismaissa. Suosin siis Pohjoismaista linjaa, koska mielestäni meillä on mahtavia makuja esim. kalat,riista,salmiakki, ruis, ohra yms.
 
 
Myönnän, että blogin alkutaipaleella hain sitä omaa linjaani ruoan suhteen. Eli voisi sanoa, että blogin ansiosta olen löytänyt myös itsestäni uusia piirteitä ja tehnyt tuttavuutta itseeni siinä missä kanssabloggajiin. Enään harvemmin teen ruokia sillä ajatuksella että "koska muutkin tekevät tätä" vaan yritän sen sijaan kehittyä siinä mistä eniten pidän. Tämä muutos on varmasti näkynyt enemmän parin viimeisen kuukauden aikana. Toki tässä on auttanut myös se, että lukijat ovat silti olleet mukana. Kuavustyylini on edelleen samaa sotkua, ja se on osa minua. Työssäni teen oikeastaan ulkonäöllisesti vastakohtaa joten kotosalla saa olla oma itsensä. En sano olevani hyvä kuvaamaan, eikä minulla ole hyvää kameraakaan. Kikkailen lähinnä päivänvalolla ja vanhoilla kipoilla ja kupeilla. Rakastan talvea, kylmää, pimeää, autenttista, rujoa ja rustiikkia touhua ja haluaisin asua Lapissa. Niistä asioista ammennan kuvani. Eli kesällä en todellakaan ole parhaimmillani, enkä ole hyvä kokkaamaan mitään terveellistä. Ruoka on minulle enemmän kuin kehon polttoaine, joten siinä on oltava makua. En oikeastaan pidä kastikkeista, en tiedä miksi. Olen enemmän majoneesien ja muiden lisukkeiden perään. Siitä huolimatta uskoisin, että osaan tehdä sen parhaimman punkkusoosin, saa haastaa :) En pirdä naudan sisäfileetä juuri minään, ja hummeri on aivan yliarvostettua. Riista, etenkin hirvi on suurta herkkua, poroa unohtamatta. Lisäksi ruhonosista häntä,rinta,potka ja niska sekä kaikki sisäelimet ovat herkkuja. En siedä strösseleitä,ananaskirsikoita tai carambolaa. Niiden käyttäminen ravintolassa on hirveää, strösseleitä en siedä muutenkaan.
 
Miten ois pikku arvonta, ja jokunen kuva matkan varrelta?
 
Olenko väärässä vai onko melkeinpä kaikilla merkkipäivän saavuttaneilla blogeilla jokin arvonta? Laitetaanpa nyt sellainen. Ensinnäkin olen huono missään arvonta jutuissa. Lupaan skarpata tällä saralla.
 
 
 
Koska rehellisesti en oikeasti ikinä keksi mitään palkintoa, niin edes tiedä vielä mikä tämän arvonnan palkinto tulee olemaan. Palkinto tulee kuitenkin liittymään ruoanlaittoon. Yleensä keksin vain keittokirjan, eli siihen kannattaa varautua. Arvonta suoritetaan tämän kuun lopussa ja voittajalle ilmoitan hen.kohtaisesti. Arvontaan voi osallistua kuka tahansa heittämällä vaikka kommentin tähän postaukseen. Voi olla että voittajia on enemmän kuin yksikin ;)
 
 
eli jos haluat olla mukana arvonnossa jossa et tiedä mitä voit voittaa, niin laitappa kommenttia. Uskoisin että palkinto tulee olemaan kuitenkin mieluinen. mutta tässä kohtaa haluan kiittää teitä kaikkia kuluneesta vuodesta.
 
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 

 
 

 

114 kommenttia:

  1. Ihan paras arvonta tuollainen, mistä ei tiedä palkinnosta, siis kukaan vielä :D Onnea yksivuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! tiä vaikka voittaisit vielä jotain :)

      Poista
  2. Onnea 1 vuotiaalle
    T: vasta-alkaja

    Ps. Nää sun kuvat on kivan rouheita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... Ja minä kiitän :D vasta-alkajaksi mäkin tunnen itseni vielä näiden kokeneitten keskellä :)

      Poista
  3. Suuren suuret onnittelut 1-vuotiaalle! Ihanaa, että jatkoit kirjoittamista alun epävarmuudesta huolimatta. Juttujasi on mukava lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paljon,paljon kiitoksia :) sä olit vieläpä ensimmäisiä tai peräti ensimmäinen joka tänne laittoi kommenttia :)

      Poista
  4. Onnea Chef! Mahtava vuosi takana, jään innolla odottamaan palkin.... eiku tulevia blogivuosiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Hannele :D palkintoa kannattaa kyllä odotella,vaikka en (koko päivän mietinnän jälkeenkään) sitä tiedä vielä ;)

      Poista
  5. Onnea yksivuotiaalle :) Perässä tullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja mä kun luulin et se oon minä joka tulee perässä :D

      Poista
  6. isosti onnea pohjoisen tähdelle :-) sulla on kyllä kuvissas niin omanlainen tyyli, että ne kyllä heti sun tekeleiksi tunnistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Andalusian ruokalähettiläälle :D meiän pitäs pitää blogimiitti porukalla ja ottaa pieni pohjola- etelä kokkisota ?

      Poista
  7. Onnea blogi-synttäreiden johdosta:)

    VastaaPoista
  8. Paljon onnea. Arvaa vaan tuleeko nälkä kun kuviasi katselee?

    VastaaPoista
  9. Onnea!:) Sinulla on ollut hyvä postaustahti ja toinen toistaan paremmilla resepteillä olet meitä lukijoita hellinyt. Jatka samaan malliin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks Katja ja kiva kuulla että oot tykänny :) jatketaan siis samaan malliin!

      Poista
  10. Onnea! Toivottavasti innostusta blogata ei laannu.

    VastaaPoista
  11. Kiitos sylkirauhasten toiminnan ylläpitäjälle ;) Ennenkin olen sanonut, että tapasi kirjoittaa ja kuvasi vaatisivat ehdottomasti makunäytteen mukaan! Ja ammattimaisen otteesi huomaa mielestäni juuri raaka-aineiden monipuolisessa käytössä. Onnittelut blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. sylkirauhasten toiminnan ylläpitäjälle ;) heh,minä kiitän ja kumarran :D

      Poista
  12. Onnea ekasta huikeasta vuodesta, toivottavasti blogile tulee moninkertaisesti vuosia lisää!
    Arvontaan osallistun tietysti myös, tykkään yllätyksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kiitän :D eiköhän noita vuosia lisää tule,ainakin tällä tietoa.

      Poista
  13. Hyviä miesbloggaajia ei ole liikaa, joten keep on going :)

    HeidiHoo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Me miesbloggarit taidetaan olla uhanalainen laji vähä niinku liito-oravat :D

      Poista
  14. Osallistun arvontaan!

    Sun tekstejä lukiessa rupesin miettimään, että mikä on kokin lapsen lempiruoka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukana oot :D

      Otin asiasta heti selvää ja kyllä se on kuulemma isin tekemä pasta bolognese ja suklaabrownie :D

      Poista
  15. Onnea 1v:lle ja monia vuosia lisää!

    VastaaPoista
  16. Onnea blogille, tosi kiva saada vinkkejä ammattilaiselta. Tulee hurjasti inspiroivia idiksiä sinulta. Kiitos kun jaksat blogata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vou,kiitoksia! Kyllä sitä jaksaa kummasti kun tämänlaista palautetta ropisee :)

      Poista
  17. Onnea 1-vuotiaalle! Upeita kuvia, huikeita reseptejä :) Sinun kokkaamista on ollut ilo seurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) tosi kiva kuulla että oot tykänny ja samaa voin sanoa sunkin blogista!

      Poista
  18. Paljon onnea 1-vuotiaalle taaperolle! Tämä on harrastus joka vie mukanaan, parasta on kun koko ajan oppii jotain uutta ja kun samalla tutustuu toisiin ihaniin bloggaajiin. Kiitos herkullisista resepteistä ja mahtavista kuvista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) kyllä tämä harrastus on vieny mukanaan. Mutta toisaalta ihan hyvä koska iten unelmoin omasta keittokirjasta,niin blogi toimii hyvin sen korvikkeena. Ehkä kirja natsaa sit joskus. Kiitos kukuneesta vuodesta myös sulle :D

      Poista
  19. Onnittelut 1 v blogille ja tätyy samalla todeta, että tämä on varmasti kaunein ruokablogi mitä minä olen lukenut :) Mukana arvonnassa ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vou,vou kiitos Susanna :) aivan mahtava kuulla että oot tota mieltä :)

      Poista
  20. Onnea täältäkin ! Ihan huippua blogia kyllä teet. Yhtä parhaista, se on ihan totta :)

    VastaaPoista
  21. kiitokset Kontulaan :D huippu homma et tykkäät blogista!

    VastaaPoista
  22. Mukana mysteeriarvonnassa :D t. saya sayav@hotmail.fi

    VastaaPoista
  23. Sulla on aivan mahtava blogi! :) Mukana arvonnassa :)
    mevid@outlook.com

    VastaaPoista
  24. Mä en niin koskaan voita mitään. Onne rouheasta blogista ja loistavasta alusta! Pitkä ja välillä kivinen tie, mutta kannattaa jatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänx Haba! Äijä kyl jaksaa aina tsempata kanssabloggaajia ja se on hieno homma! Mut se blogimiitti,se on järkättävä?

      Poista
  25. Paljon onnea 1-vuotiaalle! :) Mukana jännittävässä arvonnassa! :))

    VastaaPoista
  26. Mahtava blogi sulla, ja kuvat erityisesti on tosi siistejä, tykkään!! mukava arvonnassa, tietty! :))
    s_nja@hotmail.com

    VastaaPoista
  27. Paljon onnea yksivuotiaalle blogille!
    Niin ja minäkin haluan osallistua kyllä tähän arvontaan :)

    VastaaPoista
  28. Ykkösonnittelut! Hienoa, että meitä on enemmänkin täällä lakeuksilla. (Paitsi ettei Vaasa ole kyllä lakeuden ydin!!!! ;D)
    Oli tosi kiva lukea ajatuksiasi ruuasta ja bloggaamisesta, tämä on kyllä huikea harrastus, joka myös yhdistää meitä eri-ikäisiä. Paitsi että blogistaniassa taidan minäkin käyttäytyä kuin olisin 27v. Tai nuorempi.

    Jaksa jatkaa, olet hillittömän kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänk juu Nanna!( Ei se Seinäjokikaan ydin ole :D väitelläänkö?)

      Mut kaikkihan me ollaan ikuisesti 27 ja syödään hyvin :) kiva et oot tykänny näistä mun löpinöistä,ja kyllä ne näyttää jatkuvan taas ainakin vuoden!

      Poista
  29. Onnea 1v blogille! Jatka vain samaan malliin kyllä täällä taustalla seuraillaan. Nuo persoonalliset kuvasi kyllä rouheudellaan ovat niin kuolattavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ;) Loistavaa kuulla että tykätään. Kyllä mäkin tiuhaan teiän juttuja luen ;)

      Poista
  30. Mukana arvonnassa :) sari.k-@luukku.com

    VastaaPoista
  31. Onnea 1-vuotiaalle :), kiva on ollut blogia seurailla! (kihti9 at yahoo.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivottasti seurailet vielä seuraavankin vuoden ;)

      Poista
  32. Onnea vielä tätäkin kautta! Viime aikoina arpaonnea... Hieno ruokafilosofia löydän sieltä paljon myös omaani. Kuviin olet saanut omintakeista otetta ja rouheaa rustiikkisuutta! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aila! kuka tietää vaikka onni suosis taas :) Mut joo olihan meillä just puhetta tosta filosofiasta ja samoilla linjoilla mennään.

      Poista
  33. Onnea 1 vuotiaalle! Poimin juuri hirvifileestä ohjeen. Riistaherkut ovat somalaisuutta aidoimmillaan. Kuvakollaaseista huomasin otoksen Pimentonen savupaprikajauheesta, se on erinomainen mauste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannu kommentista! Kyllä riista on se josta meiän Suomalaisten tulee olla ylpee ja ehkä enemmän arvostaakin sitä. Se on nimenomaan aitoa tavaraa. Ja pimentone paprika,savuinen paprika on huippumauste. Kiva kuulla että tykkäsit hirvenfile ohjeesta :)

      Poista
  34. Vastaukset
    1. kiitos Sanja :) mä oon oppinu tekeen myös jälkkäreitä :D

      Poista
    2. Huomasin kyllä, mutta lihamestarina olet voittamaton!!!!

      Poista
  35. Onnea 1-vuotiaalle!! :) Toivottavasti viellä monen monta vuotta herkku hetkiä edessä. Olen ehdottomasti mukana arvonaassa vaikka ei toi arpaonni miuta koskaan ikinä ole suosinutkaan mitenkään kummoisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jauhopeukalo :] toivotaan että herkut jatkuu ja eiköhän jatku. Toivotaan että arpaonni kääntyy sullakin :D

      Poista
  36. Onnea 1-vuotiaalle! Mukana mysteerilaatikon arvonnassa :)

    VastaaPoista
  37. Paljon onnnea ekasta vuodesta, kerrassaan mainiota ruuan kanssa "pelaamista" :) perässä tullaan.

    VastaaPoista
  38. Mukana arvonnassa :D
    mhaavisto1@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Mukana arvonnassa! Hyvä blogi sulla...
    Lindabjork.bjrk@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Mukana arvonnassa! Hyvä blogi sulla...
    Lindabjork.bjrk@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Onnittelut synttärisankarille! Upea blogi, jatka samaa rataa! Mieluusti olisin myös ylläriarvonnassa mukana. t. helinaattori@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Hienolta näyttää blogisi. Miksi päädyin tänne ensi kertaa vasta nyt? Oikein paljon onnea yksivuotialle. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, vauhti sen kun kiihtyy...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänx Merituuli! Jospa mun blogi on vaan piilossa :) teiän blogissa on tullu lueskeltua ahkeraan!

      Poista
  43. Oikein paljon onnea ja kiitos! Kuvasi ja ruuat ovat kuin taideteoksia, upeita kerrassaan!!!

    Ehdottomasti tahtoisin osallistua myös minä arvontaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy! Ja kiitos kehuistakin :D kiva kuulla!

      Poista
  44. Onnea yksivuotiaalle! Tykkään näistä kuvistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka ja kiva kuulla että tykkäät! blogisi on mielestäni huippu kamaa!

      Poista
  45. Onnea yksivuotiaalle! Erityisen paljon pidän minäkin kuvistasi, hienoja ovat!
    Keittokirja on muuten ihan loistava palkinto tällaisessa arvonnassa, niitä kun ei itse hirveän usein raaski itselleen hankkia....
    Mukana jännittämässä siis että mihin palkintoon päädyt.

    VastaaPoista
  46. Voi Juunas tää sun blogi on kyll petollinen!
    Ensinnäkin ruoat on aivan liian herkullisen näkösiä, ja toiseks; MITEN UPEITA KUVIA!
    Heti alkas tekeen mieli tehdä täytettyä hirvifilettä, mutta uskon että meidän keittiössä se olis täysi katastrofi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isosti kiitoksia Maija!

      Kyllä sä sen fileen osaisit laittaa. Muista että ruoanlaitto on fiilis,ei taitopohjasta :)

      Poista
    2. Ehkä mä vielä jonain päivänä rohkaistun kokeilemaan! ;)

      Poista
  47. Vielä taidan ehtiä osallistumaan arvontaan :) Ja onnea tietty!

    VastaaPoista
  48. arvonnassa mukana! :D -ellu-
    elina_myllykoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  49. Kyllä! Kuolaa on usein valunut täällä käydessä. Joten lisää vuosia blogille, kiitos!
    Arvonnassa mukana myös...
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla :) jatketaan kuolaneritystä vielä ainakin vuodella :)

      Poista
  50. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Ihan mielettömän blogin oot kyllä taikonut ja nämä sun lihareseptit varsinkin nostattavat aina veden kielelle! Ja kuvista kyllä tosiaan huokuu Lappi ja rustiikkisuus. Jatka samaan malliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos,kiitos,kiitos ja kiitos :D kiva kuulla että oot tykänny ja toivottavasti pystyn tarjoamaan samoja viboja jatkossakin :D

      Poista
  51. Onnea ja samaa lisää, kiitos! Keittokirja on ihan mahtipalkinto ja yllätykset ihan parasta.

    VastaaPoista
  52. Onnea yksivuotiaalle, jatka samaa rataa! Onkohan palkinto vielä arpomatta?

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit