Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 8. lokakuuta 2013

Suklaa-punajuuripalaset. Vähä niinku ne mokkapalat, mut ei sinnepäinkään...ja se pinkki on punajuurihilloa


Hellurei ja hellät tunteet. Jälleen olisi aika kokeilla onneaan kuukauden ruokahaasteen mukaisesti. Olen aika ahneesti näihin haasteisiin lähtenyt, mutta viime kuussa ei todellaakaan ollut aikaa mitään sinne kokkailla. Lisäksi, jos vaikka olisikin osallistunut ja olisin vieläpä säkällä voittanut (sanon minä, ikuinen kakkonen) en olisi varmasti saanut kaiken keskellä järjestettyä uutta haastetta. Viime haasteen vei nimiinsä jälleen Andalusian Auringossa blogi (jolle häviän aina,kaikessa) ansaitusti. Koska kyseinen emäntä emännöi nyt  lokakuun haastetta, niin lähdenpä turvallisesti kisaan mukaan. Eikä näin ollen vastustajani voi kun katsella otteitani katsomosta käsin :) Vai mitä Suomen Lahja Andalusian ruoalle tähän sanoo?

Teema oli näinkin maskuliiniselle miehelle (suom.lihava kokki joka ei koskaan kasva aikuiseksi) sellainen kuin pinkki! Aluksi meinas tulla tyhjää ideaa, mutta sitten keksin kuitenkin jotain. Onko se sitten tarpeeksi pinkkiä? Ainakin toivon sen olevan. Tämän pinkimmäksi ei minun leipomus tule. Eli punajuurella mausettua suklaakakkua, valkosuklaata ja punajuurihilloa. Näillä mennään, eikä lopputulos edes hävetä. Täräytinpä vielä punajuurihilloakin. Jos et oo kokeillu, niin laitappa tulille. Ihan jo talven riistaa silmällä pitäen.


Homma on helppo, eikä sotkuakaan synny liikaa jos käyttää leikkuulaudan päällä leivinpaperia ja kiskoo käteensä vielä kumihanskat. Sokerin määrä voi hirvittää ohjeessa, mutta kun maistaa valmista kakkua, huomaa että ei sitä liikaa ollutkaan. Meidän pohjoismaiseen makuun oikein napakka jälkkäri, joka tuskin aukeaisin eksoottisemalle kansalle. Jos lähtee oikein villiksi niin rosmariinilla maustettu sitruunasorbetti voisi olla kova lisuke. Sitä en ihan oikeasti jaksanut tehdä. Eikä se olisi erityisen pinkkiäkään... Ohjeena toimii perus suklaakakku/leivos/hässäkkä ohje, johon olen lisännyt vain punajuurta, ei mitää mullistavaa, mutta sitäkin maukkaampaa.

Suklaa-punajuuripalaset

2 mukavan kokoista punajuurta
3 kanamunaa
3,5dl jauhoja
2,5dl sokeria
2,5tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
150g suklaata
100g voita

sulata suklaa ja voi. 
vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Kuori ja raasta punajuuri kulhoon ja yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot munaseokseen ja sekoita kunnolla. Kaada sekaan suklaa-voiseos ja sekoita.
Lisää lopuksi sekaan raastettu punajuuri ja sekoita. Kaada massa pakkiin ja paista 200 asteessa 25-30min, tai kunnes ei enää sula sisältä.


Valkosuklaakuorrute

200g tuorejuustoa
200g tomusokeria
100g valkosuklaata sulana
100g vaahdotettua kermaa
1 liivate tilkkaan kermaa sulatettuna
punajuurihilloa 

Yhidstä kaikki ainekset ja lusikoi jäähtyneen piirakan päälle. Anna jäähtyä kylmässä.

Punajuurihillo

2kg punajuurta
vettä
1kg hillosokeria

Keitä punajuuret kypsäksi. Valuta, huuhtele ja soseuta. Lisää sekaan 1dl vettä ja 1kg hillosokeria. Anna porista pienellä lämmöllä 20min. Purkita ja anna jäähtyä kylmässä. Sopii makeisiin ja suolaisiin, esim.riistan kanssa.

16 kommenttia:

  1. Andalusia kiittää :-) ja ottais mielellään useammankin palasen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistetäänkö morcillan lailla tulemaan? Ja entisenä jääkiekkoilijana toivoisin että tarjoat puolestani palan sille nhl naapurille :)

      Poista
  2. Taas on kyllä niin herkun näköistä että... ja toihan on melkein kuin söis terveellistä kasvisruokaa... vähän niin kuin porkkanakakkukin ;-)

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia, varmasti oikein maistuvia herkkujakin kuvissa :) itse tykkään kauheasti punajuuresta ja suklaasta, mutta kun kerran kokeilin niiden yhdistämistä lopputulos ei ollutkaan sellainen kuin olin kuvitellut, joten nämä yhdistämisen ovat sen jälkeen vähän jääneet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) onhan tässä oma makunsa ja uskon että pienet punajuuret sopii tähän parhaiten. Siis oletan vain :) varmaan maunsa puolesta mielipiteitä jakava ruoka

      Poista
  4. Ajattelin viikonloppuna tupareissani tarjota suklaa-punajuurikakkua. Taitaa olla aika suosittu herkku tällä hetkellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna palaa vaan :) varmasti menee kaupaks joka pala!

      Poista
  5. saako kilpailijoita psyykata? Taas sulla on nuota naistenlehtikuvia! (=ihania) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bu hah haa :) naistenlehtikuvia ;) sain ainakin kunnon naurut! Kiitos siitä!

      Poista
  6. Eiköhän tää tarpeeksi pinkkiä ole :) ja ihan älyttömän hyvääkin varmasti. Punajuuri ja suklaa on kyllä loistavia frendejä keskenään, tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä hyvää :) ja tosiaankin toimiva makupari,oot ihan oikeassa!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Niinku tupataan sanoa: "enemmin tätä syö kun turpiin ottaa" :D herkkua oli kyllä.

      Poista
  8. Aikamoisia herkkuja olet taas tehnyt.:) Punajuuri on ihan loistava leivonnassa. Teen aina välillä mokkapalojen tyyppistä punajuuripiirakkaa ja suklaa-punajuurikakkua. Hilloakin olen joskus tehnyt joulutorttuihin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hieno idea toi punajuurihillon käyttö joulutorttuihin. Pistetäänpä muistiin :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit