Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 17. toukokuuta 2014

Ei ole hodarin voittanutta. Mexicohenkiset hurtat






Hamppareita, tortilloja, ribsejä ja vielä hodareita. Voi tätä läskin määrää navan korkeudella! Huomaa, että kesä on tullut ja kokkipoika on kirjaimellisesti kesäkunnossa. Minulle kesä-rantakunto nimittäin tarkoittaa lihaksien muuntumista rasvaksi, ei suinkaan toisinpäin. Olkoonkin niin, kesä on nimittäin niin lyhyt episodi joka muistuttaa kotimaan lentoja, nousun jälkeen jo laskeudutaan. Aion siis nauttia siitä täysin vatsoin kaikessa rasvaisuudessaan ja skippaan päivälehtien pikaiset treenivinkit, mielummin luen grillauskirjoja ja kuolaan auringossa. Näinkin autuaan grillaajan veri muuttuu kesällä ketsupiksi ja henki fileiksi ja makkaroiksi. Sen vakaumuksen varjolla grillii tulee pysymään kuumana koko kesän.

Ihan jokaiselle ei ensimmäisenä tulee mieleen hodareita popsiessa, että juodaanpa samalla punkkua. Rantahiekassa lämmenyt olut lienee tutumpi käsite nestepuolella. Mutta kyllä, punkkuakin voi lipitellä piskien kaverina. Kyseessä on siis jälleen Pernod Ricardin Oivapari-skabasta jossa blogini on mukana suunnittelemassa mättöjä viineille. Ja jos saan hehkuttaa, niin aiemmin kyhäämäni mini burgerit revitystä härästä nappasivat finaalipaikan. Ohjeet moiseen löytyy klikkailemalla tästä.

Nyt on kyseessä siis Gato Negro Cabernet Sauvignon, eli kavereiden kesken kissaliemi. Mistään hintavasta ja tajuntaa räjäyttävästä viinistä ei ole kyse mutta se onkin vain hyvä. Tämä kissapullo kun sopii ihan kenen tahansa boheemin povariin ja on omiaan rennon, inasen mausteisten hodareiden kera. Hetkeen jolloin mikään ei ole liian hienoa mutta kaikki on sopivan rentoa, renttua ja huoletonta. Hyvästä tuotteesta siis puhumme.

Vaikka kyseessä on Mexixo- tyylinen mättö, ei se tarkoita tulista automaattisesti. Pidä mexicolainen ruoka laajana ja heitä salsat sivuun hetkeksi. Kyhää hodari johon tulee mausteista ja hieman savuista chorizomakkaraa, paahteista makua tuo valkosipulimajo jota varten paahdetaan valkosipulia. Raikkautta tuo lime, avokado ja korianteri. Pientä rapeutta grillattu patonki ja mustat pavut. Kaikkea on siis juurikin sopivasti rentoon ja mielettömän hyvään settiin. Kylkeen vielä punkkua ja avot!


4:lle

4 palaa patonkia
4kpl Chorizomakkaraa
2 avokadoa pieneksi kuutioiksi leikattuna
tomaattikastiketta/ketsuppia
valkosipulimajoa
1dl mustia papuja
½ tuoretta korianteria
2 limeä

Grillaa makkarat ja lopuksi halkaistut, paseeratulla tomaatilla voidellut patonkipalat. Kuutioi avokadot ja purista päälle lime mehua ja sekoita. Täytä hodarit. Ripottele päälle keitetyt, mustat pavut. 

Raasta vielä halutessasi päälle juustoraastetta.

Jos haluat hyvää majoneesia, niin paahda valkosipuleita folionyytissä grillissä tai uunissa 200 asteessa n.20min ja purista ne majoneesin sekaan.


4 kommenttia:

  1. Onpa todellakin hyvännäköiset piskit. Mustapavusta pisteet kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänx Jonna. Jos sun silmään iskee,niin niiden on pakko olla hyvännäköisiä :-)

      Terv. Se joka diggaa blogiasi kympillä.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit