Kampanjassa bloggareita hieman kategorisoitiin tähän tehtävään ja minulle tuli teemaksi yrtit & salaatit. Hieman laittoi ajattelemaan sillä liha & grilli on omaa turvallista aluetta. Onneksi olen kuitenkin hitusen hullu ja aina täynnä ideoita jos ruoasta on kyse. Monien vaiheiden kautta päädyin kuitenkin Mexico henkiseen salaattiin. Kaupanhyllyllä kun oli broilerinjauhelihaa ja koska sitä tulee niin harvoin tehtyä mitään, niin päätin että siitä tulee salaattini proteiinipuoli.
Salaattipohjassa pääroolia näyttelee jääsalaatti joka keräsalaatin ja lehtisalaatin rapea risteytys. Jääsalaatti siksi, että se kestää rapeutensa vuoksi hieman lämpöäkin, toisin kuin monet toverinsa.
Toisena päätähtenä on korianteri, johon on jo aikoinaan hurahtanut minun lisäksi hieman vaatimattomatkin toverit kuten Egyptin Faaraot. Korianterin aromi on mitä mainioin mutta lisää korianterikin silputtuna salaattiin viimeisten joukossa. Korianteri menettää aromiaan jos sitä lämmittää liikaa. Salaatissa on mukana myös persiljaa ja porkkanaa, tiesitkö muuten että korianteri on molemmille sukua?
Tämä info tuli suoraan wikipediasta mutta uuden oppiminen ei tee itsellekään pahaa. Lisää infoa voit hakea jutun alussa olevista linkeistä. Nappaa talteen alla oleva ohje ja nautiskele kesästä hyvän salaatin kera!
Broilersalaatti Mexmex henkisesti
400g broilerinjauhelihaa
1 punasipuli
1kokonainen tuore valkosipuli
2 porkkanaa raastettuna
2 kourallista tuoretta pinaattia
1tlsavupaprikajauhetta
½tl juustokuminaa
½tl kurkumaa
½tl cayannepippuria
½tl mustapippuria
suolaa
Laita pannulle öljy ja kuivamausteet. freesaa mausteita hetki ja lisää vasta sitten broilerinjauheliha. Ruskista jauheliha kunnolla ja lisää loput aineet. Kun sipulit ja porkkana on pehmenny on setti valmis. Lisää viimeisenä pinaatti ja sekoita sekaan.
Salaattipohja:
1 pussi jääsalaattia revittynä
1 puntti persiljaa silputtuna
1 puntti korianteria silputtuna
3 vartta kevätsipulia pilkottuna
2 tuoretta punaista chiliä pilkottuna
1dl couscousia tai kvinoaa
2 kypsää maissintähkää perattuna
kiehauta n.3dl vettä ja kun vesi kiehuu, niin lisää sekaan couscous/kvinoa. Nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla n.10min.
Sekoita salaattipohjan ainekset ja lisää sekaan kvinoa sekä broilersetti. Tarjoa heti! Voit myös jäähdyttää broilerin ja couscousin ja tarjota salaatin kylmänä.
Chipotle vinaigrette
½dl öljyä
½dl omenaviinietikkaa
1 limen mehu
½dl sokeria
½dl chipotlekastikettta
ripaus suolaa
Yhdistä kaikki ja sekoita. Sekoita/ravista aina ennen ruokaan lisäämistä
lisäksi tuoretta limeä ja maissitortillalättyjä tai sipsejä
yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto Ry & Blogirinki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit