+30 astetta on kuulemma sopiva vuoden jokaisena päivänä. Minua alkaa jo etomaan helteet ja ainoa toivomus olisi ettei tarvisi läähättää. Tiskirättikuosinen kauluspaita hiertää ja sortseissakin on tukala olla. Minä en näe +30 olevan mitenkään sopiva.
Sen sijaan leiriytyminen johonkin piiloon kaupungin arkkitehtuurilta kuulosta hyvältä. Hyvä ruoka auttaa jaksamaan myös helteissä,eikä merikään onneksi ole kuin kävelymatkan päässä. Näillä keleillä jaksaa kokkailla mutta vain nopeasti ja syödä vaivatonta ruokaa.
Pankojauhoilla paneroidut jättiravut on helppo nakata maissitortillan väliin chipotlemajon, avokadon ja lime-kaalisalaatin kera. Kääri Wrapiksi ja nautiskele. Elämä on juuri niin helppoa kuin siitä itselleen tekee.
Kysessä on helppo,pikainen ja vaivaton resepti joten löpinät sikseen ja ulos haukkumaan helteet. On sitten kivempi valittaa talvella kun on kylmä!
Rapeat Jättiravut
2:lle, 3 wrappia per kasvo
12 tiikeriravun pysrtöä
1tl chilijauhetta
ripaus valkopippuria
suolaa
mausta ja leivitä
leivitys:
vehnhäjauhoa
2 munaa (vatkaa rakenne rikki)
pankojauhoa
pyörittele jauhoissa,sitten munissa ja lopuksi pankojauhoissa. Mittaa pannulle n. 2cm öljyä, niin ravut peittyvät. Odota kunnes öljy kuumaa. Kokeile pankojauhon murusella kuumuutta jos se alkaa tirisemään on homma valmis. Paista öljyssä kunnes pinnat on rapeita ja kullan ruskeita.
Chipotlemajo
1dl annos majoneesia
valmista chipotlekastiketta
miksaa sekaisin ja nauti
Lime-kaalisalaatti
½ varhaiskaali
1 limen mehu
2rkl oliiviöljyä
2rkl etikkaa
1tl sokeria
½tl suolaa
Sekoita sekaisin. Anna maustua hetki ja tarjoa.
Chipotle on ystävä <3
VastaaPoistaEllei jopa paras sellainen ;-)
PoistaMmm,herkkua:)
VastaaPoistaNyt vähän vähättelit, se on Mmmmmmmm.... :-)
PoistaIhania kesäherkkuja, ravut on meillä suurta herkkua. Olen myös ihastunut SOLiin, tuplalimellä ;) nam! hyvää kesää!
VastaaPoistaRavut maistuu kyllä aina! vai että oikein tuplalimellä :-)
PoistaKääk, nyt näyttää niin hyvälle ettei sanotuksi saa! Vesi kielellä...
VastaaPoistaTänks Sofia. Helppoa ja hyvää :-)
PoistaPaistatko siis raakoja ravunpyrstöjä? Upotetaan sitte kuumaan öljyyn?
VastaaPoistaJep,raakoja. Maustan,leivitän ja paistan ja aina kun jaksan kaivaa frittikeittimeni esiin niin silloin frittaan paistamisen sijaan.
PoistaLuin juuri jostain tutkimuksesta, jonka mukaan +22 astetta on ihmisen elimistölle ideaalinen lämpötila ;-)
VastaaPoistaMä uskon mun tutkimukseen jonka mukaan -10 on paras,säilyyhän lihakin pakkasessa :-)
PoistaEi vaan +20 ja viileä merituuli on vielä iha hyväksyttävää