Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 16. syyskuuta 2013

Pestolla & Parmesaanilla täytetty Ciabatta!

 
Hellurei jälleen pienen paussin jälkeen. Viikko on taas hurahtanut viime kerrasta. Blogihiljaisuus rikotaan tällä kertaa suorastaa irstaan herkullisella ciabatalla. Blogi on mukana Myllärin Luomu leivonta hommelissa, jossa ideana on innostaa itsensä lisäksi myös kaikkia muita leipomaan, pöllyttämään jauhoja. Nyt siis etsitään inspiroivinta leipojaa. Kuukausittain vaihtuva teema pitää kisailun mielenkiintoisena ja tässä kuussa ideana oli pöllyttää jauhoja! Mielenkiintoista ja myös hauskaa. Leipominen kun on kivaa koko perheen hommaa.
 
Myllärin Luomu lähetti siis minulle kasan erilaisia jauhoja ja leseitä yms. Ainoa huono oli lähetti joka paukahti maanantai aamuna oven taakse 07.20 ja soitti niin raivoissa ovikelloa että oikein hirvitti.
 
Koska en ole mikään taikuri leivonta hommissa, niin hain ideaa myös jauhojen ja hiivan ulkopuolelta. Ciabattaa tuunasin kotitekoisella rosmaarinisuolalla, pestolla ja parmesaanilla. Jälkimmäinen ei tosin ollut kotitekoista. Parmesaanin voit korvata halutessasi esim. Mozzarellalla tai fetallakin.
 
Rosmariinisuola on muutes ihan vinkkinä, helppoa tehdä itse ja antaa mukavaa makua ruokiin. Sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia vain sekaisin ja mortteliin. Seos paperille ja anna kuivahtaa pari päivää. Pakkaa sitten suola lasipurkkiin ja anna maustua vielä muutama päivä ennen käyttöä. Samalla kaavalla tein myös sienisuolaa kuivatuista suppilovahveroista. Sienisuola tuo mukavaa metsänmakua ruokiin.
 
Mutta palataanpa leipomisen pariin. Ciabattaan käytin Myllärin Luomun valmiita ciabatta jauhoja. Leivästä tuli juuri niin hyvä kuin halusinkin. Uskon kyllä että hyvään lopputulokseen pääsee myös muilla venhäjauhoilla, eli nou hätä! Pesto ja parmesaani teki ciabatasta kyllä täydellisen. Tein 2 leipää ja vartissa oli enää puolikas jäljellä. Eli taisi maistua kaikille. Valehtelematta paras leipä jota olen syönyt. Helppo täältä on huudella, maistakaa niin uskotte.
 
Viimeksi jokin leipä säväytti näin kun söin faijan tekemää saaristolaislimppua, mutta sori isä-ukko, nyt poika vei voiton!
 
ps. Ja mikäli Andalusiassa tätä luetaan, niin olen aika varma että tykkäisit tästä. Sen verran sama maku meillä on ruokien suhteen!
 
 
300g Myllärin Luomu Ciabatta jauhoja
3dl vettä
n.1/3 pala hiivaa
loraus oliiviöljyä
2tl Rosmariinisuolaa/ tavallista suolaa
pestoa
parmesaania
 
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa taikinaa n.10minuuttia.
 
Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa tunti. Jaa taikina 2 leipään ja anna nousta vielä 30min.
 
Viillota leipä ja täytä pestolla ja parmesaanilla. Paista 230 asteessa n.15-20min.
 
Niin ja menossa on myös Glorian blogi Awardsit ja mikäli blogini sattuu olemaan vaikka sinulle se lemppari, niin anna äänesi täällä. Kiitos! ja se URL on http://laaxojnas.blogspot.fi



 
Jauhot sponssasi Myllärin Luomu

14 kommenttia:

  1. Höh, mun piti just huomenna tehdä vähän samanlaista - nyt pitää miettiä jotain uutta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeks Minna :) en pystyny vältteleen,oli niin pirun hyvää :)

      Poista
  2. no täällähän luetaan :-) jauhopeukaloita jomottaen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hianoa! Oikeesti tosi hyvää leipää. Esim.sun makaronivellin kylkeen ;)

      Poista
    2. no ihan varmaan jaksaisin alkaa jotain velliä hämmentelemään - söisin suoraan tuollaisenaan ;-)

      Poista
  3. Varmasti herkullinen leipä ! Täälläkään ei mitään jauhopeukaloita olla mutta ehkä tän saisin onnistumaan, kokeiluun siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No tässä leivässä parasta on kyllä se, että ei juuri taitoa vaadi :)

      Poista
  4. Hihi, tuo leipä olisi apukokkini ehdoton suosikki, enkä kyllä itsekään jättäisi syömättä ;) Täytyypä tehdä tätä hänelle yllätykseksi joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh,vähä oltiin täälläkin ihmeissään kun puoltoista leipää sujahti 5minuuttiin :D

      Poista
  5. Hyvältä kuulostaa, ei meilläkään varmasti 5min pidempää vanhentuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä leipä. Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  6. Oikeaa herkkuleipää! Ei tuollainen vanhenemaan pääsisi meilläkään.:)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit