Nyt ei tarvitse nostatella taikinaa puoltatuntia, sillä tämä herkku valmistuu about siinä ajassa syömäkuntoon. Tässä yhdistyy kolmen tai 2½ kokin päähänpisto. Pohja on raa'asti pöllitty Jamie Oliverilta ja #HenriAlen on vaikuttanut täytteisiin. Minä tein likaisen työn ja hieman muokkailin kaikkea omaan makuuni. Koska kyseessä on pikaruoka, postauskin on lyhyt ja ytimekäs.
Aiemmin kuluneella viikko hra. Alen paukutteli pizzaohjetta Twitterissä ja innostuin itsekin kyhäilemään pizzan. Alenin versiosta poiketen minä surautin anjovikset jo tomaattisoosiin. Olen hurahtanut maustamaan bolognesenkin anjoviksella (sardiini/kilohaili tuoteseloste) niin miksei pizzasoosiakin.
Pizzakastike 2:lle
2rkl tomaattipyreetä
1,5dl paseeraattua tomaattia
1tl kuivattua oreganoa
1valkosipulinkynsi
3 anjovisfileetä
ripaus sokeria
ripaus pippuria
Kaikki blenderiin ja sekaisin.
Pohja
3,5dl jauhoja
1dl vettä
1tl suolaa
½tl sokeria
1tl leivinjauhetta
loraus oliiviöljyä
Aloita laittamalla uuni todella kuumaksi, ainakin 250 astetta, mieluiten 275 astetta ja heitä 2 pientä tai 1 iso valurautapannu uuniin. Miksaa pohjan ainekset sekaisin ja kun pannut on savuavan kuumia, niin nappaa pohjat leivinpaperilla kuumille pannuille taittele reunat rullalle. Paista muutama minuutti. Eli sillä aikaa onkin täytteiden vuoro.
100g raastettua juustoa
pala aurajuustoa/mozzarellaa (itse menin Auralla)
½ purkkia creme fraichea
muutama siivu parmankinkkua
Sekoita juustot ja fraiche sekaisin. nosta pizzat uunista, lusikoi päälle soosia ja juustoa. Nosta uuniin paista 6-8min. Nosta uunista ja Alenin vinkkinä, lado päälle parmankinkku siivut. Sulan juuston lämpö riittää parmankinkuille. Lopuksi vielä päälle raastettua valkosipulia ja oreganoa.
Auraa lukuunottamatta ostaisin! :D
VastaaPoistaEn olis myynytkään,tee omas ite :D
PoistaSä oot varastanut mun idean ja tehnyt lähes samanlaisen pizzankin vielä. ;-) Himpun verran eroa vaan pizzapohjassa ja täytteissä... :D Mut eiks ookkin käteviä noi kunnon valurautapannut? :) Pizzakin tulee käden kääntessä. :) Katsoppa mun pizzaa täältä... http://vesiperhonen.blogspot.fi/2013/04/pizzapohja-3.html Ovat aika identtiset. :D
VastaaPoistaOlen pahamaineinen pizzaideavaras :-) Kerran tein pizzan ihan kokeilu mielessä valurautaan ja sen jälkeen ei muu ole kelvannut :-) valupannut on kyllä kätsyjä pizzaan,oot oikeassa. Kävin katsomassa ton sun linkin mutta väittää ettei sivua ole olemassa? Löytyykö kuvaa muualta?
PoistaHih pahamainenkin vielä. ;D Mäkin kerran kokeilin valurautapannua ja sen jälkeen mikään muu ei ole mulle kelvannutkaan! ;) Kyllä mulla ainakin tuo linkki toimii kun kopsaan ja liitän osoiteriville. :) Kokeileppa tätäkin https://plus.google.com/ Siellä on kans toimiva linkki kuviin ja https://twitter.com/ Twitteristä löytyy kans. :)
PoistaMulla se vaa sitkeesti menee sun blogiin mutta blogisi mukaan sivua ei ole :-) käynpä tsekkaan #twitter
PoistaLöysithän sä monien mutkien kautta mun blogini. :)
PoistaKyllä :-)
PoistaMä en kestä näitä sun upeita värikkäitä kuvia! :) Näitä katsellessa tulee aina nälkä!!
VastaaPoistaKiitos. No se on kiva kuulla :-) kärsikää nälissänne :-)
PoistaOnneksi söin chorizo-aurajuustopizzaa eilen ja sitä on vielä pala jonka meen nyt hakeen. Muuten en ehkä olis kestäny!
VastaaPoista...ja punasipulia....,
VastaaPoista....ja tomaattisoosia
Poista... ja hitto se oli hyvää. Pakko olla kun oli chorizoakin :-)
PoistaCreme fressi vetää vähän Alsacen suuntaan, tarte flambee tahi quiche Lorraineen eli mahtavaa ristikeittiötä!
VastaaPoistaKylli. Hesas söin jonkun lätyn jossa oli smetanaa ja kylmäsavulohta,siitä lähti idea laittaa creme fraichea. Pizzaa onneks voi varioida mielin määrin :-)
Poista