Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Hot,Hot, Kanaa & se hyvä marinadi




Jos etsit helppoa, maukasta ja tulista kanasettiä marinadin kera, niin saavuit juurikin oikeaan paikkaan. Viime aikoina nimittäin lukijoiden mielestä sellaista tänne kaivattiin. Lupasinkin suurimman osan pyynnöistä toteuttaa parhaani mukaan. 

Kun sitten päädyn hikoilemaan uuden karhean pallogrillini vierelle kanaa, niin skippaan kuivat rintafileet ja suosin koipia, koipireisiä tai kokonaista kanaa. Kokonaisia luomutipuja sai hyvin ennen kesää melkein joka paikasta mutta nyt on ollut hieman hiljaisempaa. Onneksi sentään nuijia löytyy ja hintakaan ei päätä huimaa kun n.kilon lootasta joutuu kärsimään n.3,5€. Tosin minunlainen ruokaa rakastava kasvohan imeskelee tuon lootan luineen yksin. 

Tämän setin pohjana on aiemmin keittelemä Nasty Old Maid-BbQ kastike. Kyseinen soosi nousi omaksi suosikiksi, sillä siinä yhdistyy huikea persikan maku ja makeus yhdistettynä hyvin potkivaan habaneroon. Kastikkeen ja 4 muuta voit tonkia klikkaamalla tästä. 

Kylkiäiseksi naputtelin tortillaranuja tai sipesejä, mitens en haluaa kukin ottaa. Aivopieru tuotti ihan kivan lisukkeeen joita on kiva raksutella ihan muutenkin vaan ja dippailla samaan soosiin kuin mitä tässä kanalle tuupattiin. Viereen vielä varhaiskaalisalaatti joka toimii ihan kaiken grillatun kylkeen. Se ei kaipaa majoneesia eikä jogurttia, vaan on hyvän raikas ja maistuva pelkistetystä olemuksestaan huolimatta. Inkiväärillä ja limellä maustetun varhaiskaalisalaatin ohjeen saat klikkailemalla tästä.

Mutta sen enempää turhia jauhamatta, jos etsit helppoa, huoletonta, rentoa  ja tulista settiä, niin eiköhän tällä ainakin alkuun pääse. Uutta settiä on jo tulossa. Grilli on kuumana täällä koko kesän. Tuliset kananuijat

n.1kg broilerin koipireisinuijia

Marinadi:

1dl öljyä
1limen mehu ja kuoret raastettuna
2rkl omenaviinietikkaa
1dl valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni pala inkivääriä ohuina lastuina
1 chili ohuina siivuina

Sekoita kaikki sekaisin ja kaada pussiin. Lisää sekaan kanat ja pyörittele sekaisin. Marinoi kylmässä ainakin 4h.

Kuivamausteseos:

1tl cayannepippuria
1tl savupaprikajauhetta
1tl mustapippuria
1tl valkosipulijauhetta
1tl suolaa
1tl ruokosokeria

Pyyhi marinadi pois ja yhdistä kaikki kuivamausteseoksen ainekset sekaisin. Hiero mauseet kanojen pintaan ja grillaa nuijia n.225 asteessa n.15min usein käännellen ja Nasty Old Maid-soosilla valellen. Nosta kulhoon ja kaada loppu kastike päälle. Sekoita ja tarjoa tortillasipsien, ranskankerman ja kaalisalaatin kera.

Nasty Old Maid kastike

2dl Nasty Old Maid BbQ-kastiketta (ohje täältä)

Jos haluat laimentaa kastiketta kastiketta se onnistuu parhaiten voisulalla:

Lämmitä kastike kattilassa ja sulata voi mikrossa. Kun kastike on lämmin, nosta se liedeltä ja vispaa sekaan voi. Kokeilemalla löydät omat suhteen tulisuuden suhteen. 2dl kastiketta ja 0,5dl voisulaa laimentaa jo aikas paljon tulisuutta.

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Uunissa valmistut kananuijat taltuttavat pahimman grillausvajeen myös kaupunkioloissa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos! Maistan jo marinadin suussani ja setti menee heti ensi viikolla työn alle, kun jään lomalle. Laitan viestiä sitten jossakin vaiheessa, kuinka hyvin arvioni osuu kohdalleen ;D Seija

    VastaaPoista
  3. Ei voi mitään mutta rupee aina naurattaan kun täällä käy, kun otsikko kuuluu onko nälkä? ja kun kattoo ekoja kuvia, niin melkein sanoo ääneensä, että on nälkä ja kova ;). Niin on herkullisen näköistä settiä joka kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh,hyvä vaan! haluan härnätä nälkäisiä ja saada kylläisetkin nälkäiseksi :-) kiitos kehuista. #Hyväfiilis

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit