Kyllä,kesä ja hampurilaiset kuuluu samaan porukkaan. Mutta sen ei ole pakko olla sitä tuhdeinta mättöä kesällä. Tietysti myös kesään kuuluu toinen toistaan paremmat bbq kastikeet, majoneesti ja juustot, mutta välillä on kiva eksyä polulta. Kesällä kun voi yhtä hyvin yhdistä hampurilaiseen myös herneet, vihreän tankoparsan ja niiden kylkeen sopii myös feta,minttu ja sitruuna. Fetan, mintun ja sitruunan kaveri on myös karitsa ja lammas. Näistä aineksista syntyi mahtavan makuiset ja hieman kevyemmät karitsaburgerit.
Oli suorastaan ilo naamalla kun huomasi ja maistoi kuinka maukas hampurilainen voi olla ilman tunkkasia cheddareita ja majoneeseja. Tosin ne maistuvat taivaalliselle kesäiltana tai niille jotka potevat kanuunaa juhannuksen jäljiltä.
Karitsan jauheliha on vähärasvaista ja majoneesin sijaa ajoi jogurttikastike joka sai makua valkosipulista,sitruunasta ja mintusta. Raikasta siis.
Jos siis etsit kevyempää, mutta silti maukasta kesäruokaa, niin ehkä tässä on sitä jotain!
Jogurttikastike
250g Turkkilaista jogurttia
1 Sitruunan kuoret ja loraus mehua
Tuoretta silputtua minttua
Maun mukaan raastettua valkosipulia
Suolaa & Pippuria
Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua hetki kylmässä. Lorauta lopuksi päälle oliiviöljyä.
Vihreä Salaatti
6-8 Vihreää Tankoparsaa
1 kurkku suikaleina
1 pussi pakasteherneitä/tuoreita kun niitä saa
Minttua
Sitruunanmehua
Fetajuustoa murustettuna
Keitä parsat sitruunalla ja voilla maustetussa vedessä. Yhdistä kaikki ainekset ja murustele päälle fetaa.
Karitsaburger piffit
400g Karistan jauhelihaa
100g nauta-sikajauhelihaa
1 muna
3rkl Turkkilaista jogurttia
3rkl tuoretta silputtua minttua
1rkl tuoretta timjamia
2tl Santa Maria Lammasmaustetta
Suolaa & Pippruria
yhdistä kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua jääkapissa n.tunnin verran. Tee pihvejä ja paista pannulla väri ja kypsennä loppuun 175 asteisessa uunissa.
Hups, taisin just kuolata näppäimistölle. Oikeesti näyttää ihan super hyvältä ja mulla on kamala nälkä mikä ei tee näiden kuvien katsomisesta yhtään helpompaa! Onneks iltapala on ihan just valmista :-)
VastaaPoistaKiitos! Anna kuolan valua vaan, ja hamppareita tekemään :)
PoistaNyt on kyllä niin herkullinen annos että tuli kauhea burgerihimo :)
VastaaPoistaKiitos Annemi :) Aina on tilaa burgerille. Nyt katsomaan mitäs kivaa sä olet kokkaillut ;)
PoistaOI nam nam taas... kyllä kesällä pitää hamppareita syödä, kesätwistillä ja ilman :-)
VastaaPoistaKiitti, ja oot aivan oikeassa. Twistillä ja ilman. Tarviihan sitä kesällä vähän suolaa ja rasvaakin, ettei ihan kuukahada :)
PoistaKaritsa on niin hyvää. Grillattiin viikonloppuna kylkeä ja tänään vuorossa haudutettua lapaa.
VastaaPoistaKaritsan lapaa ei löydy,mutta lampaan kyllä. Lavassa jo onkin makua. Jään odotteleen ohhjetta :)
PoistaOi mitä herkkua! :)
VastaaPoistaTänk juu :)
Poista