Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 24. toukokuuta 2013

Parhaimmat grilli hodarit, bbq soosi ja muita herkkuja



 
 
Kovan työtahdin takia on jäänyt bloggaaminenkin hieman vähemmälle. Kiitos silti, että olette jaksaneet käydä täällä lukemassa ja heittämässä kommenttia, se merkitsee minulle paljon. Työn ohella on kokkaaminen ollut lähinnä pikaruokaa, eikä kuvia ole tullut otettua. Hieman myös ottaa päähän etten kerinnyt tällä kertaa osallistumaan kuukauden ruokahaasteeseen, jonka järjestäjänä toimii keittiössä,kotona ja puutarhassa blogin Minna. Eli kaikki pinaatista kiinnostuneet käykääpä tsekkaamassa loistavat reseptit sieltä. Äänestys kisassa alkaa huomenna, eli ei muuta kuin äänestämään. Muutenkin kannattaa Minnan blogia käydä selaamassa, sillä herkkujahan sieltä löytyy. Viime maanantaina kuitenkin kerkesin onneksi myös grillaamaan kavereiden kanssa. Mikään ei voita grillaamista meren rannassa, on se vaan niin parasta ja vielä vapaapäivä.

Lopputuloksena syntyi aivan huikea bbq kastike/ketsuppi. Kaikkien syöjien mielestä hodarit kyseisellä soosilla oli pala taivasta. Kaverini sanoin: Saa suun makeaksi ja sydämen lämpimäksi :) Kutakuinkin niin se oli. Pakko myös hehkuttaa raaka-makkaraa jota käytin, eli Saarioisen bbq Lousianna, tämä ei ole mikään mainos kikka, vaan lämmöllä suosittelen. Aivan täydellisen makuinen raaka-makkara hodareihin. Ainoa miinus on tyyris hinta muutamasta makkarasta, mutta maku korvaa sen. Lisäksi grilliin eksyi ribsiä ja maissia. Maissille tein voisulasta,savusuolasta ja valkosipulista soosin jota sinne aina valeltiin maisseja käännellessä. Ribsit saivat myös niskaansa tuota herkullista bbq soosia.
 
 

 
The Best of- Bbq Hodarit
 
 
8kpl Esipaistettuja aamiaissämpylöitä
varhaiskaalia
porkkanaa
8kpl Saarioisen bbq Lousianna raaka-makkaraa
bbq soosia


 
Tervattu BBQ Kastike
 
1 rasia (250g) Kirsikkatomaatteja
1 punainen suippopaprika
1 punainen chili
1 sipuli
1 solo valkosipuli/4kynttä
2tl Savupaprikajauhetta
1/2tl kardemummaa
muutama neilikka
 
1dl vettä
1dl HP-kastiketta
1/2dl Jellona Tervasnapsia
 
1tl murskattuja fenkolin siemeniä
Rosmariinia
1dl Siirappia
2rkl Ruokosokeria
Suolaa & Mustapippuria
 
Kaikki aineet kattilaan ja keitä. Anna muhia pienellä lämmöllä kannen alla n.30min. Soseuta ja siivilöi. Kiehauta vielä hetki. Jäähdytä.
 


10 kommenttia:

  1. Hyvän näköiset grillaukset, ja tuo soosi täytyy pitää mielessä.:) Ehtisipä viikonloppuna taas grillailemaan jotain.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kerran tykästyit Cajuniin, niin tähänkin kyllä vähintään ihastut jos maistat ;)

      Poista
  2. Soossi kulostaa kyllä hurjan hyvältä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva kuulla. parasta oli, että se myös maistui todella hyvälle ;)

      Poista
  3. Komppaan Jaelian - herkullisen kuulostaminen kastike

    VastaaPoista
  4. Blogissani olisi haaste sinulle:
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/05/arvonta-ja-11-asiaa-minusta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos haasteesta ;) Tämä sama haaste on tullut jo kolmesta eri suunnasta, ja kerran aikaisemmin olen jo kyseisen haasteen tehnyt ja jakanut eteenpäin :) yritän kyllä jotenkin saada kaikkiin vastattua tasapuolisesti. pitää johonkin väliin saada mahtumaan. Luin sinunki vastaukset ja oli todella kiva lukea, olit hienosti kirjoittanut itsestäsi ja elämästäsi.

      Poista
  5. Huippuhyviä grilliherkkuja täällä tarjolla. Maissi+voisula menee meidänkin grilliin ensi kerralla, kiitän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) maissi ja voisula on pakollinen yhdistelmä :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit