Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 11. toukokuuta 2013

Luuydinrisottoa,hunajaribsejä ja pari vinkkiä kasvisruokailijallekin....

 
 
Heti alkuun jo etukäteen haluan onnitella kaikkia Äitejä. Hyvää Äitienpäivää siis kaikille mammoille jo etukäteen!
 
Huh,huh kuinka onkaan kiirettä pitänyt viime aikoina,eikä tänne päin ole juuri kerinnyt edes katsomaan, saaati kirjoittamaan mitään. Siitä huolimatta olen yrittänyt aina seurailla teidän muiden kokkailuja :) Nyt kun kaiken väsymyksen keskellä sain aikaiseksi kokkailla myös kotosalla, oli aivan huippu fiilis. Lisäksi Buzzadorina sain vielä ajat sitten lahjakortin jolla hain Hälsan Kök tuotteita ja tarjosin niistä makoisan illallisen naapuriperheellekin. Naapuriperhe kun on enemmänkin kasvisruoasta innostunut. Buzzadorina siis saan tuotteita kotiin testattavaksi itselle ja myös ystäville, jonka jälkeen kerron rehelliset mielipiteet tuotteista. En vain ole saanut kirjoitettua siitäkään mitään ja nyt on jo pakko. Mutta niistä sitten alempana enemmän.
 
Tällä viikolla myös kävin tsekkaamassa kasvimaan jonka vuokrasimme naapurin kanssa. Ihan hienoa kun melkein keskusta alueelta saa omaa kasvimaata. Olen kyllä ihan amatööri kyseissä hommassa, mutta nyt on aika alkaa harjoittelemaan. Tomaattien taimet on ainakin hyvässä kunnossa jo. Siemeniäkin on kaiken näköisiä. Katsotaan miten käy.
 
Tänään innostuin kokkailemaan luuydinrisottoa, johon idea lähti Tuplaespresson kanssa risotosta käydystä kommentien vaihdosta. Luuytimiä kun lojui pakkasessa, niin pakkohan niitä oli risottoon kokeiltava, ai nam että oli hyvää ja maukasta risottoa. Ja tämähän ruoka menee heittämällä kategoriaan "herkku halvoista ruhonosista".  Luuytimet kun maksoi huimat 50 senttiä/kpl. Luuydin on todella rasvaista, mutta samalla myös maukasta eikä sen valmistaminen voisi olla helpompaa. Seuraksi vielä ribsejä, ei huonompi ruoka. Teen uudestaankin, olen meinaan löytänyt nyt uuden lempirisottoni. Ribsejä keitin ensin lihaliemessä n.tunnin. Sitten valelin hunajalla ja chilillä ja paahdoin 200 n.30min, valelin uudestaan ja paahdoin vielä 25min. Lopuksi vielä pieni valelu hunjalla.
 
Luuydin risotto
4:lle
 
4 luuydinkiekkoa
2dl Risottoriisiä
5dl vahvaa lihalientä
loraus konjakkia
suolaa
pippuria
sipulia
valkosipulinkynsi
parmesania
 
Suolaa luuydinkiekot molemmista päistä ja paahda 175 asteisessa uunissa n.15min/kunnes lusikka uppoaa vaivatta ytimeen.
 
Kuullota sipuli ja risottoriisi öljyssä ja kiehauta lihaliemi. Lisää löysä luuydin ja kuullota vielä hetki. Lorauta riisien sekaan konjakkia ja anna kiehahtaa. Lisää sitten kiehuva lihaliemi osissa riisin joukkoon sitä mukaa kun riisi imee kosteutta. lisää viimeisenä parmesaani ja raastettu valkosipuli.
 
 
Sitten vielä niistä Hälsan Kök tuotteista. Kaikki Hälsans Kök tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin soija- ja vehnäproteiinista valmistettuja. Lisää tuotteista voit lukea täältä. Minä ostin falafeleja, nugetteja sekä kasvispihvejä. Seuraksi tein hummusta, kermaviilikastiketta ja nuudeleita. Kaikki syöjät tykkäsivät tuotteista, itselle parhaiten maistui ehdottomasti Falafelit  joka on 100% luonnollinen ja kasvisperäinen ja jotka olisin voinut syödä yksin. Naisväki taas kehui vuolaasti kasvisleikkeitä. Kasvisleike on vehnä- ja soijaproteiinipohjainen tuote herkullisella, rapealla kuorella ja mehukkaalla täytteellä. Yllättävintä kaikessa itselle oli se kuinka lihamainen koostumus pihveissä oli, ja nugetit oli kuin kananugetit. Olen syönyt pahempia possupihvejä kuin nämä kasvispihvit, samoin nugeteissa. Lisäksi näissä tuotteissa on korkeat protskumäärät 16-18g/100g. Se on mielestäni kasvistuotteelle kova luku. Kaikki joille kasvisruoka putoaa on Hälsan Kök loistava valinta.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 

12 kommenttia:

  1. Että löytyi uusi lempparirisotto :) Mukava kun saatoin olla avuksi. Täytyy itsekin taas hankkia luuydintä pakkaseen "milanesea" varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) oli kyllä makua risotossa,aivan huippu juttu!

      Poista
  2. Voispa olla buzzador;D Harmi kun täällä ei tuollaista juttua ole,heti liittyisin sillä uusia tuotteita on niin kiva kokeilla.Hälsans kök on tuttu,ei hullumman makuisia tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mut eikös tuohon buzzador meininkiin voi yrittää liittyä kuka vaan? Mun mielestä iha kansainvälinen setti. En o varma. Hälsan kök teki kyllä vaikutuksen myös täällä :)

      Poista
  3. aivan mahtavaa! meillä tehtiin just sienirisottoa jota tarjoiltiin häränhännän kanssa :-) great minds think alike !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Häränhäntä ja sienirisotto kuulostaa kyl niin perkuleen hyvälle!

      Poista
  4. oi nam - ja tuo kasvimaa kaupungissajuttu on ihan mahtava !
    Olispa täälläkin palstoja vähän lähempänä niin varmasti varaisin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikä oo hinnalla pilattu kun 15€/vuosi :D + koska kyseessä on eka vuosi vuokralla nii kaupungin muorit käyvät kääntämässä ja laittamassa maan kuntoon ilmaiseksi

      Poista
  5. Luuydin risotto kuulosta niin hyvältä!!! Mahtava!

    VastaaPoista
  6. Mistä ihmeestä sinulla riittää energiaa, kun vielä puutarhuriksikin ryhdyt?:) Hienoa, että kaupungeissakin on mahdollisuus viljellä. Eikä ole kyllä hinnalla pilattu. On se hienoa saada ruokapöytään itse kasvatettua.:)

    Hälsans Kökin tuotteet on hyviä. Ovat tulleet tutuiksi lihattomina vuosina, kun välillä on kiva saada helposti mm. jotain grillattavaa tai nuotiolla paisteltavaa.:)

    VastaaPoista
  7. kyllä energiaa riittä, aikaa ei aina :) Onneksi tuo plantaasi on melkein naapurissa ja tuo hinta oli kyllä järkyttävän vähän. Ja sinähän sen sanoit, on hianoa saada ruokapöytään itse kasvatettua, sitä odotellessa.

    Ja kyllä, olen samaa mieltä Hälsan Kök tuotteista, positiivinen maku jäi tännekin!

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit