Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 21. toukokuuta 2013

Raparperistruudeli, oi miten hyvää se onkaan!

 
 
Kesästä tulee mieleen sietämätön kuumuus, kalastus, ihmisoikeuksien vastaiset olot keittiöllä, siis lämpötilan puolesta, ja tietysti se raparperi. Kun on viikon illasta toiseen hikoillut keittiöllä ahteri ruvella on mielettömän mukavaa palkita itsensä omalla lempparilla. Raparperia kun nousee nyt omasta takaa, niin aloitetetaan karkelot struudelilla. Rapaeperi on kaunis,eikä sen ulkonäkö petä. Raparperipiiraat yms.leivokset harvoin jos koskaan epäonnistuvat. Seuraksi ripaus kanelia, kardemummaa ja tietysti vaniljatanko. Näillä pärjää, mutta myös kohta kun hetki vielä odotellaan, niin saadaan myös mansikkaa kylkeen.
 
 
Ohuelti vain kuorta pois ja pilko paloiksi. Vuoraa sokerilla ja vaniljatangon sisuksella, ripauksella kanelia ja kardemummaa. Lado pannulle ja anna hilloontua. Siinä kesän ehdotonta makua, ja ajattele vielä ne mansikat sekaan. Massan sekaan hieman mantelijauhoa ja kokonaisia manteleita. Sitten vain filotaikinaa, n.4-6 arkkia riittää. Minä menin neljällä arkilla.
 
Ota arkki kerraallaan työlaudalle ja voitele voisulalla. Laita kaksi arkkia päällekäin ja päälle täytettä. taas kaksi arkkia voideltuna ja täytettä. Sitten vain rullaari, rullaa ti rullaa,päädyt tiukasti kiinni ja saat komean pötkön aikaan.
 
 
 
päälle kaurahiutaleita,fariinisokeria ja viimeinenen voisulavoitelu. Sitten 200 asteiseen uuniin tunniksi. Anna hieman jäähtyä, ripottele pinnalle manteleita,kuivattuja marjoja ja reilusti tomusokeria. Leikkaa paloiksi ja tarjoa kermavvahdon tai jäätelön kanssa, tai miksei sekä että?
 
Maista ja Nauti!
 
Oikein makeaa kesän alkua teille kaikille. Nyt ulos nauttimaan pala struudelia ja aurinkoa.


10 kommenttia:

  1. Mä kohta kutsun itseni teille kaffeelle ja struudelille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tähän aikaan vuodesta kaipaa kovasti raparperiohjeita. Tämä menee koekäyttöön loppuviikon sadepäivinä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottvasti maistuu ;) Tää saa kyllä sadepäivänäkin hymyn huulille!

      Poista
  3. Oi, miten ihanan näköistä. Meilläkin on pihalla raparperia, mutta vähän varjoisassa kulmassa. Vielä pitäisi muutama päivä malttaa ennen kuin voi mennä ensimmäisiä varsia keräämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Täällä kyllä raparperi kasvaa iloisesti ja vielä on hyvä nippu leikkaamattakin. Kohta sullakin on herkut valmiina :)

      Poista
  4. Ihana ohje, meillä vaan raparperit vielä niin onnettoman kokoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Höh, no kyllä ne pian sielläkin piirakkaan kasvaa :) Sä varmasti teet jotain kunnon herkkua sit niistä. Jään odottaan.

      Poista
  5. Voi, mitä herkkua!:) En ole koskaan käyttänyt filotaikinaa, ainoastaan jossain valmisjutussa maistanut. Täytyy katsoa löytyykö täältä kaupoista, niin voisi sitäkin testata johonkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kannattaa ilman muuta kokeilla. Filotaikinaa saa ainaki iha meiän K-supermarketista.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit