Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Baileys-Valkosuklaajäätelö & Mantelikrokantti

 
 


Kesä ja jäätelö, ei varmaan tarvitse avata asiaa sen enempää. Varmasti tuttu kaksikko kaikille. Se mitä tarvitsee ja on pakko kertoa, on se kuinka hyvää tämä jäde olikaan.

En pidä itsekehuista, koska tuntuu kuin olisin itserakas. Nyt voin erittäin kirkkain silmin, hymyssä suin ja puhtaalla omatunnolla sanoa, että tämä oli paras jäätelö jota olen syönyt, ja samalla parasta jädeä mitä olen ikinä tehnyt. Tiedättekö sen fiiliksen jonka joskus kokatessa saa, sen kun maistaa omia tekosiaan ja toteaa "Hitto, teinkö muka tämän iha itse?" se tunne kun maistaa ja tajuaa onnistuneensa aivan täydellisesti.

Idea jäätelöön tuli sohvalla maatessa ja kylkeen suunniteltu krokantti vasta viime hetkellä. Kaikella on takoitus ja krokantti oli se viimeinen silaus täydellisyyteen. Parempi niin, pojalta kun kysyin ideaa jäätelöön sain yhden järkevän ja yhden vähemmänjärkevän vinkin. Eka ehdotus oli pullajäätelö, ihan ok. Toinen oli makaroonijäätelö,hmmm.. keitetty makarooni jäätelössä, ei kiitos.

 
Kourallinen kokonaisia Manteleita (kuorittu)
1dl Sokeria
 
 Paahda mantelit kuivalla pannulla,älä polta. Lisää sokeri ja kun sokeri on paahtunut ruskeaksi, siirrä seos heti jäähtymään leivinpaperille. Seos jäähtyy kovaksi levyksi hetkessä.
 
 

Käytin jäätelömassaan Dan Sukkerin Glukoosisiirappia. Lupasivat etten tarvitse jäätelökonetta. Paikkansa piti, ja massasta tuli tasainen ja kuohkea. Johtuiko se siirapista vai siitä että sekoitin 5 tunnin pakastamisen aikana seosta 30 minuutin välein? Mene tiedä, mutta lopputulos oli loistava. Siirappi ei sitten ole sitä jenkkien glukoosi-fruktoosikamaa, mutta ei tämäkään mitään terveyskamaa ole. Tosin tämä on syntinen herkku, ja kun herkutellaan niin tehdään sitten kunnolla syntiä. Maku on paras ikinä ja kotitekoinen on aina kotitekoista. Pakko kehua, koska vielä näin seuraavanakin päivänä olen tyytyväinen, ja nyt... Kuppi kahvia ja kulhollinen Baileys-valkosuklaajädeä.


 
Baileys-Valkosuklaajäätelö
 
8 Keltuaista
1,5dl Sokeria
 
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
 
5dl kermaa
1,5dl maitoa
1 vaniljatanko
2dl Dan Sukker Glukoosisiirappia
100g Valkosuklaata
12cl Baileysiä
 
Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta seos, lisää valkosuklaa viimeisenä. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltauismassa sekaan ja vatkaa kunnolla.
 
kaada seos siivilänläpi esim.metalliastiaan ja pakasta 5 tuntia, vähän väliä seosta sekoitellen.
 
Dan Sukker tarjosi siirapit tähän hekkuun


26 kommenttia:

  1. Meillä on näköjään samanlainen maku :D Itse kehittelin samasta aineesta kahvi-kermaliköörijäätelön :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sama maku,me tykätään vaan hyvistä jutuista :D hyvä jäde ohje oli sullakin.

      Poista
  2. Haa, onneksi en lähtenyt ensimmäiseen ideaani, kun liippasi tuota aika läheltä... teinkin sitten jotain ihan muuta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks :) nimittäin se kookos oli todella hyvä veto! Tykkäsin

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :) ylpeänä omasta tekosesta: oon samaa mieltä :D

      Poista
  4. Itselle tuli ihan sama fiilis turkinpippurijäätelöstä :) tosi ihanat maut olet yhdistänyt.

    Itse en sekoitellut jäötelöseosta pakastamisen aikana kertaakaan ja käytin glukoosisiirappia, silti tuli erinomainen koostumus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Luin myös sen sun turkinpippuri jutun. Turkinpippuri fanina,se kyllä kuulostaa pakko kokeilulta vielä tänä kesänä.

      Varmaan tuo koostumus johtui siirapista myös täällä :D

      Poista
  5. Oooi että, vaikuttaa mielettömän hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Voi juku! Tällaisen reseptin silmäileminen ennen lounasta saa verensokerit hulahtamaan pempulleen! :D

    VastaaPoista
  7. En ole koskaan kokeillut tehdä jäätelöä, mutta nyt on ihan pakko. Vesi herahti kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kokeilla. Helppoa ja saa ainakin omaa lempimakua :)

      Poista
  8. Kuulostaa jo vähän liian hyvältä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Minna,nyt vaan sielläkin jäätelöä tekemään. Sultakin löytyis varmasti joku kiva jädeohje :)

      Poista
  9. Tän äärellä ei voi kun voihkia...
    Mä tein jätskini paahdetusta valkosuklaasta, mutta postaus on vasta tulollaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)

      Luinkin gloriasta tosta paahdetusta valkosuklaasta. Sekin varmasti sopii jädeen. Jään odottaan postaustas

      Poista
  10. Aika täydelliseltä myös kuulostaa ja näyttää. Maut kohdillaan.:) Tuota glukoosisiirappia pitää kesän aikana testata. Jäätelökisaan en viitsinyt lähteä mukaan, mutta pitää hakea purkki kaupasta.;)

    VastaaPoista
  11. Nyt o pakko fiilistellä ja todeta,että kyllä oli hyvää,tosiaan maut kohillaan :D

    Kannattaa kyllä tuota siirappia kokeilla. Hyvä rakenne tuli jädee ilman konetta.

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit