Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 13. kesäkuuta 2013

Pasta Salsiccia, eli Pappardellea ja mausteista makkaraa

 
 
Tämä on varmaan kesän aikana "vaativin" ruoka jota olen kotona jaksanut tehdä. Eli mitään suurempia kokkauksia ei ole ollut. Varsinkin näin mitäänsanomattoman kelin keskellä, mieli alkoi tehdä jotakin josta saa hyvää oloa. Siihen en tarvitse avuksi suklaata tai vaahtokarkkeja. Omaa lempiruokaa kehiin vaan, eli pastaa. Säällä kuin säällä,hyvä pasta on fine! Töissäkin saa sykkiä niska limassa lieden äärellä, joten kokata sitten vielä kotona, pyh! Mutta aina on pieni pilke silmäkulmassa ruoanlaittoa kohtaan myös kotosalla.
 
Poitsu ei alussa ollut halukas maistamaan, mutta kun kauniimpi puolisko tuli kotiin,halusi poitsu maistaa. Maistettuaan totesi äipälle, että "Äiti, tee mulle isin ruokaa" Eli... hyvää tää oli. Hyvin se maistui myös tähän turpavärkkiin. Kuten yleensä pastaruoka,ei se nytkään jättänyt kylmäksi. Pasta on aina hyvää, ja kuten blogiani useamman kuin kerran tsekanneet ovat varmaan huomanneet, että pastaa on tässä blogissa tarjottu useasti ja tullaan vielä tarjoamaan.
 
Jos kaipaat simppeliä ruokaa, yksinkertaisia mutta herkullisia makuja, on tämä sinulle. Kaikki oikeastaan kulminoituu muutamaan asiaan, laadukkaaseen raakamakkaraan, fenkoliin ja tomaattikastikkeeseen. Anjovis tuo mukavaa suolaisuutta ja chili pientä potkua. Jos osaat keittää pastan oikein, ei tämä ruoka voi epäonnistua. Alkuperäinen ohje taitaa ainakin osittain olla jälleen Jamien käsialaa, mutta miten sen väliä. Makkarapasta rokkaa, ja aurinkokin sais alkaa taas paistamaan.
 
Näillä mennään
 
Papardellea
 
 4kpl Raakamakkaraa
1 kevät sipuli
1 tuore punainen chili
1tölkki Tomaattimurskaa
1 solo valkosipuli
2-3 oksaa Tuoretta basillikaa
1tl Oreganoa (kuivattua)
1-1,5tl Fenkolin siemeniä murskattuna
3-4 anjovisfileetä
Reilustia raastettua parmesaania
 
 
laita pastalle vesi kiehumaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
 
Pilko makkarat pieneksi ja paista pannulla. Kun käivärä alkaa olla valmista, laske hieman lämpöä ja lisää sekaan chili. Kun chili on pehmennyt, niin lisää sekaan tomaattimurska ja loput ainekset. Anna muhia pienellä lämmöllä. Mausta vielä pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
 
Lisää sekaan pastat ja sekoita kunnolla sekaisin. Jaa lautaselle ja raasta reilusti parmesaania päälle.

12 kommenttia:

  1. hyvältä näyttää :-) itse olen jämähtänyt chili-chorizopastaan - syön sitä nyt viidettä (!) päivää peräkkäin. ja sitten vielä kehtaan kutsua itseäni ruokabloggariksi... :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tekee hyvää,niin kivahan sitä syödä. Vaikka sit 5 päivää :) kuulostaa sen verran hyvältä,etten ihmettele jos maistuu :)

      Poista
  2. Lapsen suusta kyllä kuulee totuuden, vaikka ainakin meillä ruokamaut ei lasten kanssa mene ihan yksiin. Raakamakkarapasta on kyllä aina hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sieltä se totuus tulee :D ei ne maut täälläkää aina kohtaa,itseasiassa liian harvoin. Pasta ja makkara tosin kohtaa ja tietty jälkiruoat. Kiva on kyl huomata,että raakamakkara yleistyy suomessa. Vielä ku saatais kunnon chorizoa kauppoihin.

      Poista
  3. Ihana pastaresepti jälleen kerran. Näitä täytyy jossain vaiheessa alkaa kokeilemaan.:)

    VastaaPoista
  4. Raakamakkara (siis hyvä sellainen) on aina ihanaa pastan kanssa !

    VastaaPoista
  5. Resepti oli erittäin hyvä ja riittävän simppeli tällaiselle tunarille, kiitoksia! Raaka-aineena oli makkaraa suoraan Tampereen kauppahallista (4 vuodenaikaa).

    VastaaPoista
  6. Kiitos itselles ja kiva kuulla että tykkäsit. Manse rokkaa!

    terv. 24 Vuotta siellä asunut ja siellä syntynyt retale.

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit