Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Anjovispasta & Valkosuklaa Fondant


Suolaista & Makeaa
Jälleen kerran ollaan kahden lempparin kimpussa, eli pastan ja valkosuklaan. Ja miksei molemmista kun keksii aina kaikkee kivaa ja herkullista. Eilinen kauppareissu oli vain säätämistä. Sitä se on kun menee kauppaan, mutta ei mitään hajua miksi tai mitä sieltä tuli edes hakemaan. Nappasin vain purkin anjoviksia, tilliä ja muutaman luomusitruunan. Loppu sitten funtsattiin himassa. Eihän tämä ensimmäinen anjovispasta elämässä ollut ja vielä kun voittamani Muru-kirja sisälsi samantyyppistä herkkua, oli helppo valinta mitä syö. Ei tämä nyt ihan samanlailla tehty kuin Murun jengi, mutta idea sieltä täältä. Mukavan maistuva,kalaisa, silti raikas, suolainen herkku kesäpäivään. Edelleenkin mielöttömän helposti. Anjovispasta on vaan niin pe*keleen hyvää!
 
Anjovispasta
 
4:lle
 
1prk Anjoviksia n.70g
2 sitruunan mehu ja kuoret raastettuna
3rkl Tomaattipyreetä
puntti tilliä
puntti basillikaa
1 punasipuli
1 solo valkosipuli/ 4 kynttä
mustia oliiveja
parmesaania
oliiviöljyä
(Suolaa & pippuria)
 
Spagettia



Keitä pasta.

Freesaa sipuli voissa ja oliiviöljyssä. Lisää sekaan anjovikset, silputtu basillika ja pyree, anna paistua hetki.

Lisää sekaan sitruunamehu, raastettu kuori ja raastettu valkosipuli. Anna kiehahtaa.

Lisää lopuksi pasta ja tilli, sekoita ja tarjoa heti. Raasta päälle reilusti parmesaania!

***
 
Ja jos puhutaan jälkiruoasta, niin pitäähän sitä välillä fondantia tehdä. Koska olen kunnostautunut enemmän valkosuklaan kanssa kuin tumman, niin fondant tehtiin sen mukaan. Valkosuklaa vaan on se oma suosikki suklaa, jos sitä edes voi millään tavalla suklaaksi sanoa? En tiedä mikä siitä suklaan tekee, mutta olkoon. Hyvää se on ja se riittää! Ei, fondant ei ole vaikea tehdä, mutta paistoaika on se joka homman ratkaisee, sillä fondantista kuluu tihkua sulaa, lämmintä suklaata. Liian pitkä paisto taas tekee sitä muffinsin, eikä sekään pahaa ole, mutta ei se myöskään fondant ole.

100g voita
2 munaa
150g valkosuklaata
50g jauhoja
80g Tomusokeria
1 tl leivinjauhetta
1rkl mantelijauhetta
1rkl Fariinisokeria
 
Sulata valkosuklaa. Yhdistä kaikki kuivat aineet.
 
Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää sitten munat sekaan sekoitellen. Lisää sekaan kuivat aineet, sekoita sekaisin ja lisää sekaan sulanut suklaa. Sekoita vielä sekaisin. Jaa massa 4 voideltuun rengasmuottiin tai brulee kippoihin. Paista 170 asteessa n.14-16min. 
 
 
 



 

 

8 kommenttia:

  1. valkosuklaafondantia en ole syönytkään, mutta aijai että onkin kesäisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon kesäherkkua. Valkosuklaa fondant sun on ehdottomasti kokeiltava :)

      Poista
  2. Me taidetaan kyllä molemmat olla yhtä hulluna pastaan! :)

    VastaaPoista
  3. Fondantia täytyy kyllä valkosuklaasta joskus kokeilla, kun poika rakastaa valkosuklaata ylikaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikas ymmärtää hyvän päälle, valkosuklaa on myös lemppari :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit