Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Macig Dust Osso Bucco piffit, eli herkkua halvoista ruhonosista


Osso Buccoa, eli tutummin naudanpotka ei ole mikään perinteinen grilliliha. Ehkä siksi, että sitä ei voi tuosta vaan grillata. Tai voi, mutta en suosittele ellei sitten tykkää sitkeästä lihasta. Osso Bucco tosin on pienellä vaivannäöllä todellista herkkua. Kun puhutaan halvoista ruhonosista, niin ainakin itse lasken naudanpotkan kyseiseen kastiin. n.10-12€ kilohinnoissa liikkuva potka on vielä sidettävän hintaista, itseasiassa samoissa kilohinnoissa kuin jauheliha.

Ennen kuin tätä herkkua sinne grilliin heittää, niin kannattaa alottaa valmistelut muutama tunti ennen h-hetkeä. Kuten kaikki muutkin halvemmat ruhonosat, myös osso bucco vaatii vähintään 2 tunnin haudutuksen. Tämän jälkeen kinttu on valmista grilliin.

Kuten aina, kunnon liha vaatii kunnon mausteseoksen. Hyvän lihan lisäksi, tässäkin ruoassa myös mausteseos on pääosassa. Liha maustetaan huolella ennen uunia ja vielä toistamiseen sen jälkeenkin. ja kyllä tämä puhtaasti fileen pesee, siis minun mielestäni. Kukin päättäköön itse, mutta suosittelen kokeilemaan jos buccoo ei teidän grilleissä ole ollut. Kyllähän tämä herkku onnistuu ilman grilliäkin, jos kotiuunista löytyy grillivastukset. Tai sitten nauttii vain ihan rehdisti suoraan padasta valkosipuli-kermaperunoiden kanssa. Nam! Macig Dust mausteseos Jonas Crambyn käsialaa ja sitä muokkailin myös omaan herkkuuni, suosittelen.


Macig Dust
 

Mausteseos 1,5kg:lle lihaa (mikä tahansa liha käy)
 
1/2dl Sormisuolaa
1/2dl kuminaa

1dl savupaprikajauhetta
2rkl Sinappijauhetta
2rkl mustapippuria
1tl Valkosipulijauhetta
2rkl Cayannepippuria
1/2dl ruokosokeria
 
 

Yhdistä kaikki aineet ja jauha jauheeksi.




Valele lihat mausteella, käytä n.1/3 alussa ja kaada sekaan öljyä. anna marinoitua kylmässä. Ota lihat huoneenlämpöön ja paista pinnat pannulla. Osso Bucosta muuten kannattaa napsasta vaikka saksilla sivuilla olevat kalvot,ettei lihasta tule kupin mallinen hauduttaessa. Laita lihat pataan ja lisää perään lihalientä sen verran että lihat peittyy. Anna muhia 150 asteessa ainakin 2 tuntia. Nosta lihat padasta. Grillaa lihat grillissä tau uunissa vastusten alla välillä käännellen. Yhdistä loppu mausteseos ja hunaja. Valele lihoja koko ajan grillatessa.

16 kommenttia:

  1. Laitetaanpa pitkästä aikaa taas kommenttia tännekin. Kesä alkaa jo vaatia veronsa ja väsymystä pukkaa. Ei meinaa jaksaa edes omia postauksia kirjoitella, saati sitten kommentteja muille. Ja varsinkin, kun nykyään melkein kaikki kommenttini päätyvät roskapostiin. Jopa omassa blogissa blogger siirtää kommenttini roskapostin puolelle.:(

    Hyvältä näyttää taas tämäkin liharuoka. Ja mausteseos vallan mainio. Cayennepippuri on yksi suosikeistani.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kesti ennen ku tajusin kuka kommentoi. Oot vaihtanu nimimerkin :) kuva oli kyllä tuttu. Onhan tässä itelläkin ollu kyllä eläimellinen kiire duunissa ja kotonakin pitäis jaksaa olla puoliso ja pojalle isä. No onneks pian rauhottuu hulina hetkeks keittiöllä.

      Ja jälleen kerran yks sun kommentti löytyi roskapostista :)

      Mausteseos oli kyllä todella maukas ja jos cayannesta tykkäät,niin se on sulle tehty! Kiva kun kävit pitkästä aikaa kommmentilla tääläkin :)

      Poista
    2. Kokeilin nimimerkin vaihtoa roskapostiongelmaan, mutta sama homma jatkuu.:( Blogger ei vain pidä kirjoituksistani.;)

      Poista
  2. halvat ruhonosat kunniaan! ja weheeey - onnea ruokahaasteen voitosta! nyt tuli kultaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kunniaan! Ja kyllä weheeey jipii ikuinen kakkonen voitti tällä kertaa :-)

      Poista
  3. Magic Dust, ei macig... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry,ja vieläpä otsikoskin väärin :) no antaa olla...

      Poista
  4. Tuo mausteseos kuulostaa niiiin hyvältä. Melkein saattais löytyä kaikki ainesosat kaapista...

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä hyvältä! Tuliko tähän kuitenkin tosiaan 0,5 dl kuminaa? Muissa vastaavissa ohjeissa kun on käytetty juustokuminaa (=cumin), joka on taas aivan eri mauste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Tiedän kyllä noiden eron ja tarkastin tuon ohjeen joka on ruotsiksi. Ja kyllä, tarkempi tsekkaus todisti että ohjeeseen tulee juustokuminaa(spiskummin) Oon siis lukenu väärin,mutta nou hätä! mä laitoin ainakin ihan kuminaa 0,5dl ja en kyllä keksi mitään valittamisen aihetta mausta. Joten annan ohjeen olla noin kun se on. Mutta jos haluat,niin voit toki sen omaan makuusi paremmaksi vaihtaa tai käyttää tuota vähemmän. Tosiaan maussa kun ei ollut korjattavaa ;)

      Poista
    2. Heh, itsellä sattui tämä sama kömmähdys joskus aikoinaan, siitä tämä tulikin mieleen.. :D Eipä siinä, hyvää siitä omastakin broilerikiusauksesta tuli. :)

      Poista
    3. Tekevälle sattuu :) pääasia maistuu hyvälle!

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit