Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Täydellinen suklaakakku,ainakin omasta mielestä

 
 
 
 
Kakkujen tekeminen ei ole minun hommaa. Karsastan niin monimutkaisia ja aikaa vieviä asioita keittiössä kuin nivusihottumaa. Nyt kuitenkin tein poikkeuksen, sain nimittäin oikein 2 päivää vapaata putkeen, joten nyt ei voinut sanoa, ettei olisi ollut aikaa. Loppupeleissä tämäkään ei ollut mikään hirveän työntäytteinen kakku vaikka siihen koko alkupäivä menikin. Tein kerroksen kerrallaan, ja näin se aika hujahti. Kerrosten jähmettymisajan välillä sai vaikka mitä asioita hoidella.
 
Nimi täydellinen suklaakakku saattaa johtaa harhaan, sillä en ole mikään leipuri,enkä kakkumestari. Mutta kun kakkua lopussa maisteli antaumuksella itseni lisäksi 6 muutakin, niin kyllähän sen nyt oli hyvää oltava. Palaakaan ei jäänyt ja kaikki sitä kehuivat. Yksi jopa sanoi, että tahtoisi itkeä kun oli niin hyvää! Eli lopputulos oli siis hyvä.
 
Kakkuhan on täysin mielikuvitukseni tuote. Ideana oli vain tehdä kakku jossa olisi muutama kerros, ja että jokainen kerros olisi rakenteeltaan erilainen. Näin ollen noinkin muhkeaa palaa on kivempi syödä, kuin kakkua jossa on ohut pohja ja 8cm moussea! Päätin tehdä pohjaksi kuivan suklaakakkupohjan muokkaalla brownie ohjetta. Siis vähentämällä sulan suklaan määrää ja vastaavasti nostamalla hieman jauhon määrää.
 
Toinen kerros, tai idea siihen syntyi kaupassa. Kaupassa kun lojui passion hedelmiä, päädyin juustokakun tapaiseen täytteeseen johon tulee valkosuklaata ja passion hedelmää. Ja hittolainen, sehän toimi oikein mukavasti. Lisäksi kerros toi myös kivaa väriä, ja passionin siemenet mukavaa tuntumaa leukaperiin.
 
Kolmas kerros on sitten se pehmein, eli suklaamousse. Mahtava yksinkertainen lisä kakkuun. Kermasta, suklaasta ja glukoosisiirapista syntyikin helppo herkku. Viimeiseksi kerrokseksi nypelsin vielä mantelikrokantin. Koska mielestäni omassa jälkiruoassani on aina oltava mantelia jossain muodossa, niin myös tähän minun täydelliseen suklaakakkuun sitä on saatava!
 
Kakkuhommissa olen pelkän kisällin tasolla, mutta siitä huolimatta tämä on tähän mennessä tekemistäni kakuista (joita ei montaa ole,ja brownies juttuja ei tähän lasketa) ehdottomasti se täydellinen. Enkä tiedä tarvisinko edes enään sen parempaa. Tämä kun oli omalla tavallaan kaikessa karskiudessaan nätti ja se maistui hyvältä, tai kuten naapuri sanoi "Kuin pala taivasta"
 
 Kerros 1 -  Suklaakakku
 
2 kanamunaa
1,5dl sokeria
1tl Vaniljasokeria
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
 
2dl Vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl Kaakaojauhetta
85g suklaata sulatettuna
50g voita
(Cafe de creme-likööriä )
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa ja voi(lisää likööri sulaan suklaaseen jos päätät käyttää sitä). Yhdistä. Yhdistä kaikki ainekset sekaisin ja jaa vuokaan n.0,5 senttiä korkaksi. Kakku kuitenkin hieman nousee uunissa. Paista 175 asteessa n.10-12min. Jäähdytä ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
 
Kerros 2- Passion-valkosuklaajuustokakku
 
1,5dl kermaa (vaahdota kermavaahdoski)
200g Philadelphia tuorejuustoa
5kpl Passion hedelmiä
1dl sokeria
3-4 liivatetta (liuota 0,5dl kermaa)
100g valkosuklaata sulatettuna
 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri, tuorejuusto ja passion hedelmien sisus. Vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää vielä sulanut suklaa ja sekoita. Kiehauta n.0,5dl kermaa ja lisää sekaan liuotetut liivatteet. Kun liivatteet on sulanut kermaan, kaada seos massaan. Sekoita kunnolla ja jaa seos suklaakakkukerroksen päälle.
 
Kerros 3- suklaamousse
 
2,5dl kermaa (Kiehauta 1dl ja Vaahdota 1,5vaahdoksi)
100g suklaata sulatettuna
1dl glukoosisiirappia
 
Kiehauta kerma, lisää sitten sekaan suklaa ja glukoosisiirappi. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä.
 
Yhdistä suklaaseos ja kermavaahto. Jaa mousse juustokakkukerroksen päälle ja anna jähmettyä kylmässä 1-2 tuntia.
 
 
 
 
 
 
 
Kerros 4- Mantelikrokantti
 
 
2 pussia Pirkan mantelilastuja
1,5dl sokeria
ripaus sormisuolaa
 
 
Paahda manteleihin kaunis väri kuivalla pannulla. Ota toinen pannu ja lisää siihen sokeri. Kun sokeri alkaa sulamaan ja ottamaan ruskeaa väriä, lisää sekaan mantelit. Sekoita ja kun sokeri on sulanut kokonaan niin kaada sulaseos leivinpaperille ja anna jähmettyä kovaksi. Kun seos on kovettunut, niin murskaa se muruiksi ja peitä kakku krokantilla.
 


14 kommenttia:

  1. Uuuu, tätä minun tarvitsee tehdä ja ilman muuta niin, että lunttaan vain ainekset, mutten lue ohjetta etukäteen, niin pääsen kunnolla repimään hiuksiani, mousseja ja kaikkea! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä sun on pakko tehdä ;) kaikessa monimutkaisuudessaan tää oli kuitenkin äärettömän helppo ja ykisnkertainen, kuin tekijänsä. Onnea kokkailuun. Laita pipo päähän kun teet niin ei tuu revittyä hiuksia :)

      Poista
  2. uskon kyllä tuon maailman parhaan leiman ihan tuosta vaan :-)

    VastaaPoista
  3. Aika täydelliseltä tuo kuulostaakin.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....ja jos ei täydelliseltä niin ainaki syntisen hyvälle maistuikin :)

      Poista
  4. Ihanaa Chef Jones, kakkusi vie kielen :-)

    VastaaPoista
  5. Juu, aika täydelliseltä kuulostaa :).

    VastaaPoista
  6. Noilla aineksilla on pakkokin olla täydellistä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä,tai ainakaan mitään ei jäänyt puuttumaan :D

      Poista
  7. Mielenkiintoisen kuuloinen ohje jota haluaisin kokeilla, minkä kokoiseeen vuokaan ohje on mitoitettu?

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit