Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 2. toukokuuta 2013

Kesä,eli lohta ja parsa-mansikkasalaattia

 
 
Kesä on nyt tullut,ainakin minulle. Ensimmäinen ruokailu parvekkeella korkattu, mittari näyttää melkein 20 astetta, tosin nyt ei tuule ja meidän parvekkeelle aurinko löytää itsensä liiankin usein. Voitte kuvitella millaista siinä on istua kun ulkona on +30. Aivan älyttömän tuskaista.
 
K-Supermarket tarjosi vielä mukavasti loimulohta hurjalla 1euron kilohinnalla. Eikä kyseessä ollut edes mikään roska, vaan päiväystäkin riittää vielä muutama päivä. Päivän ruoka oli siis helppo valinta, jääkaapissa lojui myös mansikoita ja aina yhtä hyvää parsaa. Ostin vielä verigreipin ja tein siitä sellaisen salsa tyyppisen lisäkkeen
 
1 Verigreippi
puolikas sipuli
loraus sitruunamehua
raastettua sitruunan kuorta
1 chili
etikkaa
sokeria
suolaa
 
Olo on heti huomattavasti energisempi kuin aurinko on päättänyt paistaa kunnolla. Päivät pitenee, ja kohta pääsee itse nostamaan omat kalansa mereltä. Kyllä sitä on jo odotettukin. Lähistöllä ahven ja hauki kutee minkä kerkiää ja nyt niitä saisi niin paljon kuin haluaisi vain kantaa, mutta annan niiden vielä kasvaa, hetken. Viime kesänä saatiin jo yli kilon ahven, ja kerralla saatiin yli 30kpl ahvenia. Tänä vuonna siis paremmaksi. Mikään Ahti en ole, mutta ei kesällä mitään hienompaakaan ole kuin meri,kalastus ja grilli meren rannalla.
 
 
Parsa-Mansikkasalaatti
 
Parsaa
Mansikoita
Salaattisekoitusta
 
 
Kastike
 
mansikkaa soseena
loraus sitruunamehua
loraus balsamicoa


 

10 kommenttia:

  1. Nam! Oletpa kokannut ihania kesäherkkuja, mansikat kuuluvat meilläkin kesäkokkaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) mansikat on kyl nii hyviä,ja kohta vielä parempia

      Poista
  2. Tuo verigreippi lisuke kuullostaa oivalta kaverilta grillikalalle. Pistän ohjeen takataskuun ja kokeilen kesällä mökillä merenranta maisemissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) merenrannassa auringon kera kaikki maistuu paremmalle

      Poista
  3. Parsa-mansikkassalaati kuulostaa ja näyttää ihanan kesäiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se onkin :D sun haasteeseenkin alkaa jo idea hahmottua :D

      Poista
  4. No, johan on loimulohi ollut ihan ilmaista!:) Ihana salaatti. Saisipa jo kohta kotimaisia mansikoita. Parsaa onkin tullut viime aikoina syötyä senkin edestä.;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos :D No se oli kyllä käytänössä jo ilmasta :) kyllä niitä mansikoita onneks pian saa ja parsaahan ei voi liikaa syödä :)

    VastaaPoista
  6. Hyvännäköinen setti! Juuri sopiva kuumalle ilmalle kun tarvitsee suolaa, mutta mitään kauhean tuhtia ei tee mieli :) Menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D tää oli kyllä kevyttä ja silti maistuvaa.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit