Olen suosioni huipulla somekokkailijana. Jokunen ihminen kiinnostui Pulled Pork lassestani Twitterissä ja Instagramissa. Mutta ei syytä huoleen tämän ohjeen julkaisun jälkeen tuskin anjovikset tai maito loppuvat kaupoista. Henri Alenkin saa (vielä) henkäistä rauhassa, en nimittäin ihan samaa suosioo nauti. Kaveri kun näyttää ottaneen jumalan paikan taivaan alla. Eikä siinä, hienoja vinkkejä Toveri Alen napsauttelee kansan hyväksi.
On ollut somemunakasta, avokadopastaa, muttia ja nyt jo pukkaavat karitsapatoja yms. ja porukka villiintyy kuin tytöt Beatlesista aikanaan. On hienoa että ruoka on tapetilla, siitä puhutaan, sitä syödään ja ennen kaikkea kokataan itse kotona. Olen aina unelmoinut tilanteesta jossa suomalaisessa kodissa turha hössötys ja älypuhelimet unohtuu edes hetkeksi ja perhe/ystävät kokoontuvat maässyjen äärelle. Nyt olemme jo askeleen lähempänä tuota päämäärää. Silti ihmettelen onko menestyksen syy reseptissä vaiko sen laatijan karismassa?
Oli miten oli, on hienoa että hengen ja sielun ravinto on näkyvillä. Ruoka on hieno asia ja se on muutakin kuin ruokaa. Samalla pitää mediassa tasapainotella ylipumpattujen bodarikuvien ja pulled pork lasagnen tihkuvan juustoisten kuvien välimaastossa. Kumpikin herättää ajatuksia ja päämääriä. Jos unelmoit täyteläisistä, pumpatuista käsivarsista joissa verisuonet pullottavat ankarasti voit mennä salille. Voit myös tehdä Pulled Pork Lasagnen jonka rasva-ja suolapitoisuus saa varmasti verisuonesi pullottamaan bodarin lailla.
En edes yritä väittää tämän mahtuvan suolan 5g saantisuositukseen tai muuhun EU:n taulukoihin. Jos nautit elämästä ja ruoasta, voit myös hyvinmielin nauttia slaissin tätä herkkua itsesi kunniaksi edes kerran. Hyvää se on ja siitä saa hyvää fiilistä, vaikka se hieman tuhtia onkin.
Tomaattisoosin salaisuus on muutama anjovis, mutti, punkku ja oregano. Lihapuoleen kruunaa possun uuniliha jota hauduteltiin tomaattisoosissa n. 2½ tuntia ennen Lasseen päätymistä. Bechamel soosin kruunaa valkoviini,muskotti ja raastettu emmental. Näillä tuskin ruoka voi ainakaan epäonnistua. Vai? Pinnan kruunaa juustokuorrute.
Mihin ikinä teetkin juustokuorrutetta/gratiinia, niin vinkkinä kannattaa aina sekoittaa juustion joukkoon loruas kermaa ja keltuainen. Näin gratiinista tulee pehmeän kermainen, ei kuiva koppura.
Loistava myös pizzassa.
Pulled Pork Muttisoosissa
1,5kg Possun Uunilihaa
1 prk Muttia
2,5dl lihalientä
2dl punaviiniä
1rkl Kuivattua oreganoa
4 anjovisfileetä
1 sipuli lohkoina
1 valkosipuli
Pilko liha muutamaan osaan ja suolaa ja pippuroi mutta älä poista läskiä. Kiehuata lihaliemi ja punkku. Nosta suolattu liha pataan ja lisää muut tarpeet. Hauduta 150 asteisessa uunissa 2½ tuntia. Siivilöi soosi talteen ja anna kiehua kunnes puolet jäljellä. Revi liha ohueksi nauhaksi ja nyt voit halutessasi poistaa läskin.
Bechamelkastike
3rkl voita
1rkl vehnäjauhoa
2dl maitoa
1dl valkoviiniä
½tl muskottia
½tl valkopippuria
50g emmental raastetta
suolaa
Sulata voi kattilassa, älä anna ruskistua. Lisää jauho ja kun seos on paksua mutta vaaleeta, niin lisää maito ja viini.Lisää neste osissa ja lisää tarvittaessa maitoa. Anna poreilla 5min miedolla lämmöllä. mausta, sekoita ja lisää joukkoon juusto. Kun juusto on sulanut on kastike valmis.
Mozzarellakuorrute
150g mozzarellaa (minulla oli iso pata)
50g emmental raastetta
1 keluainen
Loraus kermaa
Revi mozzarella ja yhdistä emmentalin ja kerman kanssa.
Kokoa lasagne. Öljytylle ohjalle lasagnelevyä, päälle lihaa ja tomaattisoosia sekä bechameliä. Sitten sama uudestaan. Lopuksi vielä päälle levyä ja mozzarellakuorrutetta.
Paista 200 asteessa n.30min. Jos alkaa pinta tummumaan liikaa, niin laita kansi tai folio päälle.
OK! Toimivan oloinen! Pakko kietasta kengurusta seuraava!
VastaaPoistaTänks. Kenguru kuulostaa jebalta. Kerran syöny,ei valittamista.
PoistaTää menee testiin! ROCK ON!
VastaaPoistaRock Rock! Nauti :-)
PoistaUu kuulostaa herkulta! Suomalaiset ovat kyllä herkkiä innostumaan kaikista in-jutuista, mikä on ehkä vähän outo ajatus tälläiselle jatkuvasti ruoanlaitosta kiinnostuneelle. Eiväthän nuo nyt mitään maailmaa mullistavia reseptejä ole olleet. Kiva kuitenkin, jos porukka näiden varjolla innostuu kokkailemaan kotona!
VastaaPoistaKiitos Sini! On kyllä hyvä juttu että on olemassa naamoja jotka innostavat kokkaamaan ja kokeilemaan uutta.
PoistaOnko tämä jo legenda? Testattava on lähipäivinä. Onko anjovikset sardellifileitä
VastaaPoistaSyntynyt legendaksi :) On kyllä pätevää lassea. niin,useinhan nuo on sardellia tai kilohailia. Uskoisin että jälkimmäisen voimalla mentiin.
PoistaAnteeks ny maalaasuuteni, mutta mikä on lasse?
VastaaPoistaHöh,Nanna! Lasse,Lasso,Lasoli eli Lasagne :-) Jälkimmäinen lienee tunnetuin keittiön ulkopuolella. rakkaalla lapsella on monta nimeä .
PoistaHei joku kävi mun nimellä esittämässä noin törkeän typeriä kysymyksiä....Kaikkihan nyt lassen tietää...!
PoistaTörkee tyyppi kun tekee pilaa toisen kustannuksella ;)
PoistaNythän sä varsinaisen potin räjäytit! ;-) Täytyy myöntää että en erikoisemmin ole aikaisemmin tykännyt Lasagnesta, vaikka monta erilaista verisota olen tehnytkin. :) Mä inhoon niitä jauheliha mössöjä. :D Kerrankin sellainen ohje et mun on ihan pakko joku päivä kokkailla Lasangea! ♥ Kiitos hyvästä ohjeesta! ♥
VastaaPoistaVou,kiitos.tällä ei ainakaan huonoa lassea tule :-) mitä kauemmin lihaa hauduttaa, niin sen parempi.
PoistaKuola rupes valumaan, oli varmaan aika toimivaa, Pulled Pork taipuu näköjään moneen muotoon :)
VastaaPoistaJoo,ei se pettänyt :-)
PoistaMun edellinen kasvislasagne ei oikein uponnut apukokkiin, mutta tämä menee varmasti läpi ja saan kasapäin maailman paras tyttöystävä-pisteitä ;) pulled pork on taivaallista ja ei lasagne voi kyllä sitä ainakaan pahemmaksi muuttaa!
VastaaPoistaÄijä kun äijä antais pisteet. Raskasta ja rasvaista äijä ruokaa :-) tai no ainaki kasvisversion voittaa miehen mielestä :-)
Poista