Tämä setti tuli kokkailtua jo joku aika sitten, mutta ruoka tuli mieleen kun näin siitä ottamani kuvan.
Lyhyestä virsi kaunis: Ankka on perkeleen hyvää, sen kanssa sopii aina jokin hedelmäinen kastike esim.valkoviinipohjainen veadelmakastike, appelsiinikastike yms.
ANKKA
4:lle
3 ankanrintafileetä (n.300g per rinta)
suolaa
pippuria
kyytipojaksi sopii hyvin vaikka ratatouille tai selleripyree
APPELSIINIKASTIKE
1porkkna
2 shalottisipulia
pala varsiselleriä
1dl valkoviinietikkaa
3dl valkoviiniä
1 l kanalientä
4 persiljanoksaa
2 dl appelsiinimehua
4cl cointreau
paloittele kasvikset ja freesaa kattilassa. lisää etikka ha keitä neste pois. lisää viini,kanaliemi ja yrtti. keitä kokoon kunnes jäljellä 8dl.
siivilöi ja lisää appelsiini mehu. keitä vielä kokoon kunnes jäljellä 4dl. lisää likööri ja siivilöi
APPELSIINIGLAZE
2 appelsiinia
2 rkl sokeria
1 laakerinlehti
suolaa
kuori appelsiini ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. . Ryöppää suikaleet kolmeen kertaan. purista mehu ja siivilöi kattilaan. lisää sokeri ja laakerilehti. keitä kunnes puolet jäljellä. laita kuorisuikaleet mukaan. kiehauta. poista laakerinlehti ja jäähdytä pikkasen. mausta ripauksella suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit