Marinoidusta marjoista ja hedelmistä tulee ekana mieleen Romanovin mansikat, hillokkeet, hillotut viikunat yms. Kaikki edellä mainitut on kyllä herkullisia, ja kun mukaan lisätään vielä jädee niin homma toimii.
Mutta luumut, joo.. Itse en ole mikään luumujen ystävä, mutta kun innostuin marinoimaan luumuja calvadoksen ja vaniljan avulla, niin johan alkoi maistumaan täälläkin. Annoin vielä luumujen marinoitua rauhassa 2 vuorokautta kylmässä ennenkuin ne päätyi parempiin suihin, ja vielä sen jäätelön kanssa.
Marinoidut luumut
500g luumuja
2dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
2 tähtianista
2,5dl vettä
0,5dl Calvadosta
Laita kaikki aineet kattilaan paitsi luumut ja calvados. kiehauta liemi. Lisää luumut liemeen ja keitä pari kolme minuuttia. Liekitä calvados ja kaada sekaan (jos et jaksa liekitellä niin laita calvados jo alussa että se kiehahtaa) Nosta liedeltä ja jäähdytä. Anna marinoitua kylmässä muutamasta tunnista muutamaan vuorokauteen. Mässäile jäätelön kansssa
Kuulostaapa hyvältä ja näppärältä.
VastaaPoistaTäytyy kokeilla jossain vaiheessa.
juu kannattaa kokeilla, ja tosiaan jos maltat niin anna marinoitua ainaki yön yli, niin maku on kohdillaan
Poista