Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Voissa paistettua siikaa, Sauce hollandaise, piparjuurivahto

Voissa paistettua kuhaa Sauce Hollandaisella ja piparjuurivaahdolla? Hmm.. NAM! Syksy on sitä aikaa kun siikaa tulee ja tänään hain kaupasta kun siikafileen hintakin oli vain 9,90/kilo. 2 filettä maksoi siis hurjat 2,22 €.
Ruokaa ei siis ainakaan oltu hinnalla pilattu.

Tosin kauhean terveelliseksi en lähtisi tätä ruokaan kehumaan, paitsi JOS jätetään hollandaise pois kyydistä, mutta JOS lehmällä olisi munat niin se olisi sonni. Hollandaise on kastikkeiden kuningas, ja thats it! Sitä vaan on pakko välillä valmistaa. Hollandaise on loppupeleissä tosi helppo tehdä ja maku on mitä parhain. Voi ja keltuainen, täydellistä. Jotkut vatkaavat soosin vesihauteessa, mutta itse teen kastikkeen suoraan kattilaan. Riski on suuri että lämpötila nousee liikaa ja homma menee velliksi, mutta kun hieman keskittyy niin se on ennenkaikkea nopea ja helpppo tapa tehdä. samalla tavalla myös hoituu Bearnaise, lisäää vain sekaan rakuunaa ja kirveliä ja kun sekaan vielä lisätään tomaattipyre saadaan aikaiseksi Choronkastike.

Kalan ja soosin kaveriksi vielä piparjuurta, tuota pohjolan wasabia niin homma on hanskassa. Ja toki piparjuurta voi raastaa myös suoraan Hollandaisen sekaan, ja maku on aivan loistava.

Siikaa voissa paistettuna
2:lle

2 siikafilettä
suolaa
meiran Seafood& fish maustetta
voita ja öljyä paistoon

Kuivaa kalan nahkapinta ennen paistoa niin saat rapean pinnan. heitä fileet vaahtoavan voin sekaan kuumalle pannulle nahkapinta alaspäin ja paista n. 2min. Käännä nopeasti n.30sek ja käännä takas.
Mausta.

Sauce Hollandaise
2:lle

1 keltuainen
75g voita
1 tl etikkaa
1rkl valkoviiniä
pikkasen sitruunamehua
suolaa

Pane keltuainen kattilaan ja riko rakenne. Älä pidä levyä täysillä kun vatkaat. lisää nesteet ja jatka vatkaamista. Lisää voi osissa kokoajan vatkaten, niin kauan kunnes kastike paksuuntuu (n.3min) voit myös välillä nostaa kattilaa liedeltä ja vatkata jos tuntuu että on liian kuuma. Tai halutessa voit vatkata soosin 80 asteisessa vesihauteessa.
Nautiskele siian kanssa.

Piparjuurivaahto:
1dl maitoo
2cm pala piparjuurta

raasta piparjuuri maidon joukkoon. Kiehauta. Vaahdota sauvasekoittimella.

3 kommenttia:

  1. Miks kalan päälle on syljetty tai.. ties mitä..

    VastaaPoista
  2. Se on itseasiassa piparjuurivaahtoa :D

    VastaaPoista
  3. Kiitti reseptistä. Oli todella hyvää!

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit