Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 27. lokakuuta 2012

Suut makiaksi omenajälkkärillä

Jälkiruokien syöminen eikä varsinkaan niiden tekeminen ole mitään lempipuuhiani, mutta tänään ne molemmat ihmeet tapahtui. Jääkapista sattui löytymään omenoita ja pakkasestakin jäätelöä joten jotain niistä oli kehiteltävä. Jälkiruoan tarve tuli yhtäkkiä joten jäätelökoneen käyttö piti unohtaa ja mennä riman alta Carte d'or Vaniljajädellä (täydellistä), mutta anyway ei tää nyt silti menny iha valmisruoan kyhäilyks. Vispilää sai heiluttaa Vanilja-kaneli sabayonia vääntäessä ja Calvados omenoita paistaessa.

Itsekin hieman yllätyin kuinka hyvää settiä loppupeleissä väänsinkään. varsinkin tuo sabayon onnistui.
Kaiken kruunasi vielä kanelikahvi. siitä vaan tekemään kunnon herkkua.












Varoituksena että kyseinen jälkkäri sisältää varmaa 1000kaloria, reippaat kolesterolit ja pirusti tietty rasvaa ja sokeria. mutta silloin kun herkutellaan niin herkutellaan hyvällä omalla tunnolla eikä katsella ravintoarvoja


"OMENAJÄLKKÄRI"
4:lle

Calvadosomput:

2 omenaa kuutioiksi leikattuna
fariinisokeria
voita
Calvadosta

Paista kuutiot voissa ja sokerissa. Liekitä calvadoksella (tai keitä alkoholi pois)

Vaniljajäde (8:lle) (etkä tarvi edes konetta)

2 dl ruokosokeria
3 dl täysmaitoa
2 kpl vaniljatankoa
5 dl  kuohukerma
6 kpl keltuaista

Laita maito, ruokosokeri ja vaniljatangot kattilaan vesihauteeseen. Nosta pois liedeltä kun seos alkaa poreilla.
Riko keltuaisten rakenne ja kaada keltuaiset hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila taas vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes massa sakenee. Tämä vie n. 5 minuuttia.
Poista vaniljatangot, halkaise ne ja rapsuta pikkulusikalla siemenet massaan.
Anna seoksen jäähtyä. Peitä astia kelmulla ettei pintaan pääse muodostumaan kalvoa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele vaahto jäähtyneen massan joukkoon.
Kaada massa metalliastiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi.

Tai voit säästää aikaa ja osta kaupasta hyvää jädee esim Carte d'or vaniljajädee

Vanilja-kaneli sabayon

2 keltuaista
1 rkl fariinisokeria
vaniljatanko
1tl kanelia
1 rkl sokeria
valkoviiniä
100g voita
Vatkaa keltuaiset,voi, viini, vaniljatangon sisus,kaneli ja sokerit kattilassa. (tai 80 asteisessa vesihauteessa)varo ettei seos leikkaanu tai keltuaiset paistu, koska kokkelia ei ole tarkoitus tehdä. Nauti heti.

Viimeistele annos kanelikekseillä ja nauti kupillinen kanelikahvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit