Itsekin hieman yllätyin kuinka hyvää settiä loppupeleissä väänsinkään. varsinkin tuo sabayon onnistui.
Kaiken kruunasi vielä kanelikahvi. siitä vaan tekemään kunnon herkkua.
"OMENAJÄLKKÄRI"
4:lle
Calvadosomput:
2 omenaa kuutioiksi leikattuna
fariinisokeria
voita
Calvadosta
Paista kuutiot voissa ja sokerissa. Liekitä calvadoksella (tai keitä alkoholi pois)
Vaniljajäde (8:lle) (etkä tarvi edes konetta)
2 dl | ruokosokeria |
3 dl | täysmaitoa |
2 kpl | vaniljatankoa |
5 dl | kuohukerma |
6 kpl | keltuaista |
Laita maito, ruokosokeri ja vaniljatangot kattilaan vesihauteeseen. Nosta pois liedeltä kun seos alkaa poreilla.
Riko keltuaisten rakenne ja kaada keltuaiset hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila taas vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes massa sakenee. Tämä vie n. 5 minuuttia.
Poista vaniljatangot, halkaise ne ja rapsuta pikkulusikalla siemenet massaan.
Anna seoksen jäähtyä. Peitä astia kelmulla ettei pintaan pääse muodostumaan kalvoa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele vaahto jäähtyneen massan joukkoon.
Kaada massa metalliastiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi.
Tai voit säästää aikaa ja osta kaupasta hyvää jädee esim Carte d'or vaniljajädee
Vanilja-kaneli sabayon
2 keltuaista
1 rkl fariinisokeria
vaniljatanko
1tl kanelia
1 rkl sokeria
valkoviiniä
100g voita
Vatkaa keltuaiset,voi, viini, vaniljatangon sisus,kaneli ja sokerit kattilassa. (tai 80 asteisessa vesihauteessa)varo ettei seos leikkaanu tai keltuaiset paistu, koska kokkelia ei ole tarkoitus tehdä. Nauti heti.
Viimeistele annos kanelikekseillä ja nauti kupillinen kanelikahvia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit