Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 20. lokakuuta 2012

Lempiruokaa

Bouillabaisse, tuo Ranskalaisen keittiön perinneruoka. Täytyypi heti alkuun todeta, että tämä on ehdoton suosikki ruokani. Eikä itse tehty Bouillabaisse ole kyllä aivan sen aidon ja alkuperäisen veroinen.

Mutta aivan jäljillä ollaan. Ne tärkeimmät eli paria eri vaaleaa kalaa löytyy, katkaravut tosin korvasin Hummerilla (se tuskin rapeeta Ranskalaista juurikaan haittaa, minua ei ainakaan) Myös sinisimpukat, sahrami ja fenkoli on seassa. Jäljillä siis ollaan.

Kala on herkkua, äyriäiset on herkkua, fenkoli on herkkua... joten Bouillabaisse on täydellinen yhdistelmä kaikkea.

Jep, ja Sahrami on kallista, Hummerikin on kallista. Kyllä, aivan liian kalliita. Tästä joku voi vetää herneen nenään, mutta molemmat ovat täysin yliarvostettuja. Sahramia ja hummeria en pidä niin herkkuna kuin moni muu. Kumpikaan ei ole korvaamatonta ruoanlaitossa. Suola ja pippuri on. Toki sahrami antaa hienoa väriä ja veikeää makua, mutta thats it. Hummerista diggasin erityisesti shampanja-vanilja yhdistelmällä. Saman sain kun korvasin hummerin katkaravuilla, thats it!


Bouillabaisse minun tapaani:
4:lle

1/2 hummeri tai 100g rapuja
200g kuhaa
200g ahventa (myös siika käy hyvin)
Pussillinen n. 350g Sinisimpukoita
8dl vettä
1 rkl kalaliemijauhetta
1 fenkoli
1dl valkoviiniä
1 iso sipuli
1/3 tl sahramia
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl valkosipulimurskaa
50g voita
valkopippuria
2dl kermaa (ei pakollinen)
persiljaa
tilliä

patonkia

Freesaa sipulit, valkosipuli ja fenkoli voissa. lisää vesi ja kalaliemijauhe (tai 1,5 kuutiota). Anna kiehahtaa. Lisää sitten fisupalat, simpukat ja yrtit. Anna kiehua hiljalleen 5min. Lisää viini, sahrami ja tomaattimurska. Viimeisenä hummeri(mikäli pakaste versio) /katkaravut. Kiehauta vielä. Mausta. Lisää viimeisenä kerma. kiehauta vielä hetki. Koristele lopuksi yrteillä!

Nauti patongin kanssa,annoskoosta riippuen alkuruokana tai pääruokana.

Parhautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit