Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 12. helmikuuta 2013

Kuningatarjäätelöä


Ystävälle...
 


Jokainen ystävä lienee vähintäänkin kuningatar jäätelön arvoinen, se on helppo tehdä, eikä ystävän eteen mikä ole liian vaivalloista. Voi kunpa kaikki ajattelisi samoin. Itse tehty jäätelö on aina paras, eikä tarvi omistaa edes jäätelökonetta saadakseen herkkua.

Tämä tosin tuotti itelle tuskaa muutama päivä takaperin. Onnistuin kämmäämään kyseisen herkun kahdesti. Ensin aloin säveltään omiani semifredon merkeissä, meni aivan pilalle.

Toisella kerralla vatkasin seosta kattilassa, höpöttelin kylässä olleen kaverin kanssa, ja kas kummaa: Sain parhaimman makea munakokkelin, mutta jäätelö?- Ei sinne päinkään.

Päätin silti seistä päätöksen takana, ja ravasin jo kolmannen kerran samaan K-kauppaan jolloin jo hieman huvitti. Silloin ku kaikki menee sekaisin, ne myös sitten menee.

Jälleen kerran sanonta kolmas kerta toden sanoo piti paikkansa ja koko vaivannäkö palkittiin suorastaan herkkullisella kuningatarjädellä joka eroaa normaalista sillä että makua tu kaneli,appelsiini ja Cointreau.

Kuin appelsiini semifreddo joka tarjotaan vadelma-kanelihillokeen kera, nyt kuitenkin käänsin tuon jäätelöksi.

Kuningatarren Jäätelö
 
5dl Kuohukermaa
1 appelsiinin mehu ja kuoret
6 keltuaista
1dl sokeria
1rkl Vaniljasokeria
1 kanelitanko
4cl Cointreauta
 
Laita appelsiinin kuoret ja vaniljaksokeri mortteliin ja jauha sekaisin. Lisää ne kerman sekaan. Kiehauta kerma ja appelsiinin mehu sekä kanelitanko. Vispaa keltuaiset ja sokeri vaahoksi. jäähdytä kerma ja kaada se munien sekaan. Kaada seos kattilaan ja lämmitä seos paksuksi "vanukkaaksi" lisää samalla Cointreau. Kun seos on paksua, lisää joukkoon osa kuningatarhillosta, kaada seos metalliastiaan ja pakasta 1-2h. sekoita jäätelöä voimakkaasti n.15min välein.
 
Kun seos on sopivasti jäätynyt mutta pehmeää lusikoitavaksi, lusikoi sitä rengasmuotteihin ja jäädytä vielä hetki. Tajoa tomusokerin ja hillon kanssa. Kylkeen sopii myös kanelilla maustettu kahvi.
 
 
Kuningatarhillo
 
1,5dl Vadelmia
1,5dl Mustikoita
2 tähtianista
ripaus kanelia
1dl hillosokeria
(1-2rkl vettä tarvittaessa)
 
Laita marja kattilaan ja lämmitä, kaada sekaan sokeri ja mausteet. Anna poreilla 20min miedolla lämmöllä ja jäähdytä.


4 kommenttia:

  1. Kuningattarelle sopiva jäätelö maistuu varmaankin taivallisen hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuningatar ansaitsee vain parasta ;) muuten tulee selkään

      Poista
  2. Teillä syödään kyllä mahtavia herkkuja ihan joka päivä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos. Vähän liikaakiin herkutellaan :)välillä ei erota onko töissä vai kotona,noh lisää urheilua ettei kerry kaikki sokeri poskiin

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit