Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 4. helmikuuta 2013

Leipäjuustoa Kinuskikastikeella & Vadelmilla

NAM!



Viikonloppu on mennyt duunin merkeissä ja lauantainaki pääsi keittiöstä ulos vasta 2 aikaan yöllä. Oli viininmaistajaistilaisuus, oli tanssimenuja, oli tilauspöytää, oli ala carte keittiö auki ja loppuillasta vain 3 kokkia paikalla, suomeksi törkee kiire! Siitä huolimatta valitsen duunissa älyttömän kiireen hiljaisen illan sijaan, koska tahansa. Tollaisen kiire illan jälkeen vaikeinta on vain saada unta, kun sydän hakkaa, keho nukkuu, mutta aivot valvoo, vähintäänkin jännittävää "nukkumista". Tästä johtuen sunnuntai on ollut kovinkin väsynyt päivä. Illasta sentään ehdittiin ja jaksettiin vielä käydä pelaamassa sulkapalloa. Ja nyt tääs yöllä istun pirteänä koneella. Huh, rytmit sekaisin.


Sainpa kuitenkin vanhalla reseptillä aikaan myös jotain maukasta kotosalla, eli leipäjuustoa jonka kanssa tein kinuskikastiketta ja manteleita joiden avulla sai "gratiinin" uunissa tälle herkulle. Kuuman jälkkärin kruunasi vielä jäiset vadelmat

Leipäjuustoa, kinuskia ja vadelmia 
4-6:lle

350g leipäjuustoa
2dl kermaa
2dl Fariinisokeria
pari kourallista mantelilastuja
tomusokeria
150g pakastevadelmia
jäätelöä


Leipäjuustoa vain paloina uunin kestävään vuokaan, sitten kattilaan 2dl kermaa ja 2dl fariinisokeria ja annetaan kiehua miedolla lämmöllä n.10min. Kaadetaan seos juustojen päälle, ja kuorrutetaan mantelilastuilla. 

Sitten uuniin 225 asteeseen ja annetaan olla 10-12 min, tai kunnes pintaan tulee kaunis väri. Päälle tomusokeria jäisiä marjoja ja jäätelöä, nam! 

6 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen kuuloista.
    Meilläkin maisteltiin eilen leipäjuustoa - tällä kertaa vuohenmaidosta tehtynä. Tosin ihan vaan hillon ja kermavaahdon kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam,juustot ja hillot on niin parasta. Varsinkin aura ja viikunahillo ;)

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvälle! Itse laitan leipäjuustoa useimmiten kerman tai Flora Vanillan kanssa uuniin. Hyvää niinkin, mutta tämä on arvatenkin vieläkin parempaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti hyvää myös vaniljan kanssa. Vanilja maistuu aina,nan

      Poista
  3. Voivoi... Taas yksi herkullisen kuuloinen tapa valmistaa mummon sanoin juustoleipää. Verisuonisto ei kyllä tykkää niin yhtään, mutta minun on pakko tykätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "narinajuustoa" niinku ite sanoin pienenä :) Terveellistä tää ei ole,mutta hyvää kyllä.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit