Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 31. tammikuuta 2013

Cajun Maustetut Kana-Artisokkavartaat & Arvonta

Vartaita & Voittaja



Cajunkastike on lemppari, ja varsinkin kanan kanssa, mutta se taipuu myös kalalle. Cajunin maku on tuhti, inasen tulinen, mutta silti makea. Tuoksukin on mitä ihanin. Duunissa on ainaki työkavereille jo päivän selvää mitä kastiketta mun henksuruokaan tulee. Ostinpa tuota soosia työpaikaltani litran  pytynkin kotio.

 Tosin duunissa annos ei sisällä kanavartaita, se kun ei oikein imagoon taida upota, mutta omasta mielestä vartaat kivaa ruokaa kotosalla. Rentoa ja helppoa, silti oikein maukasta. Tämä oma versio Cajunista on mielestäni parempi kuin duunipaikan versio, ja täysin kopiolinjalle en milloinkaan tohdi lähteä, jotain omaakin on aina saatava säveltää. Cajunin taika piilee sen mausteissa. 

Cajun-kastike/marinadi

1tl Fenkolinsiemeniä
1 tl Korianterinsiemeniä
1tl jeeraa jauheena, tai siemeniä
n.10kpl kokonaisia kuivattuja neilikoita
1tl sinappijauhetta
1tl chilijauhetta
1tl savupaprikajauhetta
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basillikaa
2rkl Fariinisokeria
1 kanaliemikuutio
n.1dl tomaattipyreetä
Loraus punaviinietikkaa
2dl vettä, lisää tarvittaessa

Ensin kuivalla pannulla paahdetaan korianterinsiemenet, fenkolinsiemenet ja kokonaiset neilikat sekä jeera. Kun tuoksu on ilmassa, tiedät että on valmista.


Sitten vain paahdetut mausteet mortteliin ja jauhetaan hienoksi. Sekaan lisätään vielä Collmansin sinappijauhetta, n.1 tl chilijauhetta, kuivattua timjamia, kuivattua oreganoa ja kuivattua basillikaa.

 Sitten pannulle loraus (n.2rkl) punaviinietikkaa jonka annetaan kiehahtaa puoleen. Lisätään puolikkaan sitruunanmehu,savupaprikajauhe ja fariinisokeria. Sitten lisätään 2dl vettä,kanaliemi ja n.1dl tomaattipyrettä, raastettua valkosipulia, sekä cajunmausteseos. Annetaan kiehua kokoon ja sitten kastike saa jäähtyä. Kaada kastike kanan ja artisokan sydämien päälle ja anna marinoitua. 

Pujota vartaisiin ja grillaa, tai paista uunissa grillivastusten alla 225asteessa n.15-20min

"Arpa kohtalon on aina arvaamaton, kaikki huomenna voi olla toisin...."


Aikasemmin jo mainitsin että järjestän joka kuukausi jonkun pienen arvonnan lukijoiden kesken. Nyt olisi sitten ensimmäisen skaban paikka ja voittajaksi arpa valitsi Maistuis Varmaan Sullekin 

Palkinnoksi lähtee tällä kertaa Chez Jounin kirja, kyseinen kirja löytyy myös omasta hyllystäni. Olen myös joskus aiemmin maininnut, että kyseinen herra on loistokokki, ja minun mielestä se paras, heti Äitin jälkeen ;) 
Kirja on loistava sisältäen hyviä ohjeita, vinkkejä ja rentoja kuvia. Onnea voittajalle, toivottavasti kelpaa. Saa nähä kuka ens kerralla voittaa ja mitä... Liity mukaan lukijaksi, niin voit olla seuraava voittaja!

7 kommenttia:

  1. Oi, mahtavaa!:) Pitää laittaa varmaan lottokin vetämään, jos arpaonni jatkuisi.;) Tosi kiva palkinto! Keittokirjat ovat mieluisia, ja niitä aina lisää mahtuu, vaikka hyllyt jo notkuukin. Mielenkiintoiselta kirjalta vaikuttaa, hyvä kokki on tuo Jouni.:) Laitan sähköpostia...

    Ihanasti mausteita taas tässäkin kastikkeessa/marinadissa. Kokeilulista vain kasvaa, kun täällä käy.;)

    VastaaPoista
  2. Blogger on ilmeisesti hävittänyt aamuisen kommenttini johonkin, kun nyt sitä ei enää näy. Toivottavasti kuitenkin sähköposti tuli perille.

    Kiva palkinto, keittokirjat on mieluisia, ja hyvä on tuo kokkikin.:)

    Kokeilulistani vain pitenee täällä käynneistä.;) Tuota kastikettakin on tehtävä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,näky se aamulla. En tiä minne hävis :D kiva et tykkäsit palkinnosta. Onneks et jo omistanu kyseistä kirjaa :D

      Poista
  3. Voi hurja, kun näyttää hyvältä !

    VastaaPoista
  4. Laitoin eilen kananpojan paistileikkeitä cajun-kastikkeessa. Syötiin riisin ja paistettujen paprikasuikaleiden kanssa. Oli yksi parhaimmista aterioista koskaan, joten suuri kiitos kastikereseptistä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vou,kiva kuulla :) Kiitos. Onhan tuo cajun kyllä niin maukasta,ja varsinkin kanan kanssa. Ite syöny kyseistä herkkua n.100 kertaa :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit