Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 22. tammikuuta 2013

Hunajainen Tosca-Pähkinäpiirakka

Stydiä herkkua....



Tässä juuri aiemmin päivittelin, että missä vika kun vapaapäivänä innostuin kuuntelemaan humppaa ja vieläpä leipomaan. Miehiset piirteet on vaihtumassa kovasti pinkkiseen Marimekon essuun ja sukkapuikkoihin potemaan mennyttä nuoruuttani. Oli siis tartuttava ohjaksiin. Nyt soi vanha kunnon Rock N Roll ja täräytin päälle verta tihkuvaa pihviä! Kuin ihmeen kaupalla löysin taas itseni. Mutta kaiken kriisin keskellä valmistui myös aivan taivaallinen tosca-pähkinäkakku joka vielä uunista tullesaan sai hunajahunnun ylleen. Siihen vielä vaniljajäätelö-tai kermavaahtoa, mitä enää tarvitaan, että päivä on pulkassa? 

Hunajainen Tosca-pähkinäpiirakka

1 makea piirakkataikina

Toscatäyte

150g huoneenlämpöistä voita
120g ruokosokeria/ fariinisokeria
loraus kermaa
1 keltuainen
kourallinen mantelilastuja

Yhdistä kaikki ainekset kippoon ja vatkaa massaksi
Lusikoi täyte piirakkapohjan päälle.

Päälle

Kuivattuja hedelmiä
kuivattuja marjoja (karpalo,puolukka,mustikka)
rusinoita
kuivattuja taateleita
erilaisia pähkinöitä
mantelilastuja

Heittele kaikkea oman maun mukaan tosca täytteen päälle. Laita piirakka 200 asteiseen uuniin ja anna olla n.30m-40min (jos haluat niin voit voidella taikinan munalla. Itse voitelin vain reunat.) Kun piirakka on valmis niin valele päälle hunajaa rennolla otteella. Nauti jäätelön ja/tai kermavaahdon kanssa.


2 kommenttia:

  1. Huh, että humppaa... Onneksi löysit vielä itsesi!;D Joskus hamassa nuoruudessa pelkäsin, että jos musiikkimaku väkisin vanhetessa kevenee, ja taantuu jonnekin iskelmän tasolle, mutta onneksi niin ei ole käynyt. Melkein on käynyt päinvastoin, ja maku muuttunut vain entistä raskaampaan suuntaan.:)

    Herkullinen piirakka. Tosca on ihan vastustamatonta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,nyt pelkään,ettei mun normaali musamaku(humppa oli vaa hairahdus) vaan muutu enää rankemmaks,se ois sit jo aika pauketta. Mut joo toi tosca,ja ylipäänsä voi-sokeri pohjaset herkut on liian hyviä ihmiselle :D

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit