Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 14. tammikuuta 2013

Täydellisen piirakan jalanjäljillä

Kun haluat hyvää....


Tässä nyt piirakkaohjetta jonka jokainen osaa tehdä, ja josta jokainen varmasti pitää. Tosin jos et pidä sokerista, niin sitten asia erikseen. Tai jos olet Tammikuun pakollisella dieetillä, en suosittele. Piirakan ohjetta muokata omaan makuusi sopivaksi, muutat vain hedelmän. Tähän sopii hyvin myös omena, päärynä, mansikka yms, ja vaikka kiwi. Mistä nyt sitten tykkäätkin, meitä kun on moneen junaan. Kauppaan oli ilmaantunut hedelmä hyllylle nektariineja, niin oli pakko tarttua.

Itse käytin lehtitaikinaa, mutta ensi kerralla käytän murotaikinaa, tai ainaki kauniimpi osapuoli suositteli, murotaikina kun tuppaa murenemaan ja sotkemaan. Itse kyllä pidän lehtitaikinasta.


Piirakka

1pkt Valmiita lehtitaikina levyjä/ murotaikina
5-6 Tuoretta Nektariinia
2dl  sokeria
2tl Ruokosokeria/Fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
1 sitruunanmehu/appelsiininmehu
Loraus Cointreauta
Loraus Vettä
2 Kanelitankoa
4-6 Tähtianista
1 kanamuna voiteluun


Laita taikinalevyt vuokaan ja painele kiinni toisiinsa. Eli vähän niinku yks pirun iso joulutorttu. 

Lado pannun puristettu sitruunanmehu (voit myös raastaa kuoren sekaan) ja loraus vettä. Lisää sitten sokeri ja ruokosokeri. Anna seoksen lämmetä ja sokerin sulaa paksuksi siirapiksi. 


Heitä sekaan kanelitangot ja anikset ja anna poreilla. Lisää Nektariinit ja vaniljasokeri, sekä Cointreau. Anna poreilla kunnes hedelmät ovat aivan pehmeitä ja saanut väriä.Kun seos on mieluinen anna sen jäähtyä kunnolla. Sitten vain seos taikinalevyjen päälle vuokaan. Voitele piirakan reunat kanamunalla, ja koko komeus 200 asteiseen uuniin n.20-25min

Koristele komeus tomusokerilla ja itse tein vielä Mascarponevaahtoa kylkeen, nam!


Mascarponevaahto:

2dl Kermaa
1/2prk Mascarponea
1/2dl Sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lsiää Mascarpone ja sokeri. Vatkaa vielä sekaisin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit