Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Lindströmin pullat Röstillä ja Sipulihaudukkeella

 Silmänruokaa...


Koska nyt kerran on sipuliviikko meneillään, niin kannoin oman korteni kekoon lindströmin pullien,sipuli-perunaröstin ja sipulihaudukkeen muodossa. Hyvää tuli, ei tarvi hävetä, eikä yhtään kaduta. Oli sitten sipuliviikko tai ei, niin sipuli kyllä kuuluu ruokaan siinä missä suola & pippurikin. Haudutettu sipuli on valkosipulikeiton ohella lemppari settejä joita sipuleista on tullut tehtyä. Muistutan vielä tuosta arvonnasta jonka löydät täältä! kohta lähtee eka palkinto jollekin


Lindströmit pullina

600g Rotukarjan jauhelihaa
korppujauhoa
3 punajuurta (etikka)
loraus punajuurimehua
Korppujahoa

Mausteseos:

0,5tl Kurkumaa
0,5tl Currya
0,5tl Korianteria
0,5tl kuminaa
1tl paprikajauhetta
1tl fenkolinsiemeniä
1rkl sitruunanmehua
1rkl Sitruunankuorta
Timjamia
Rosmariinia
Persiljaa
Suolaa
Pippuria


Sekoita kulhossa jauhot ja punajuurimehu ja anna turvota n.10min. Sillä aikaa sekoita kaikki mausteet,raastettu punajuuri,sitruunamehu ja raastettukuori keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita huolella. Lisää sekaan jauheliha ja sekoita kunnolla sekaisin. Pyörittele haluamasi kokoisia pullia. 

Osa paistaa pullat ensin pannulla ja laittaa sitten vielä uuniin. Ite teen aina päinvastoin. Paistoin 200 asteisessa uunissa n8min ja sitten vielä paistoin pannulla voissa timjamin ja rosmariinin kanssa.



Sipulihauduke

2 punasipulia isoina paloina
1 keltasipuli isoina paloina
3-4 valkosipulinkynttä
75g voita
Ruokosokeria
Persiljaa
sitruunankuorta
Balsamicoa
Persiljaa
Suolaa
Pippuria

Kaikki pataan tai pannuun. älä ruskista vaan hauduta pienellä lämmöllä ja fiilistele kunnes sipuli on pehmeää. Tuoksu on aivan mahtava. 


Peruna-Sipuliröstit 

2 perunaa
puolikas punasipuli
1 kanamuna
suolaa
pippuria
Parmesaania
ripaus perunajuhoa
pikkasen onnea

Raasta peruna ja silppua sipuli ohuiksi renkaiksi. Purista perunaraaste kuivaksi liinan avulla. Lisää raasteen joukkoon 1-2tl perunajauhoa (perunajauho imee hyvin kosteutta) 

Yhdistä sipuli,raaste ja muna, sekä parmesaani ja mausteet keskenään. Muotoile pihveiksi ja paista reilussa voissa ja öljyssä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit