Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Loistava Omenapie & Haaste

Omenapiirakka ja pieni haaste


Omenapiirakka 

1 makea piirakkapohja
3-4 omenaa
1tl kanelia
n. 1 tl kardemummaa
100g Ruokosokeria
tilkka Cointreauta
tilkka Calvadosta
Kourallinen Kaurahiutaleita
75g Voita



sulata sokeri pannulla, lisää kaneli,kardemumma ja viinat. anna kiehahtaa ja sokerin paksuuntua. Lisää sekaan omenat. Pyörittele sokeriseoksessa. Anna jäähtyä hieman ja asettele piirakkapohjan päälle. Laita päälle kaurahiutaleet ja voi pieninä nökäreinä. Lyö piirakka 200 asteiseen uuniin ja anna olla n.30min



Nauti piirakka kaneli-kermavaahdon tai jäätelön kanssa.  Sitten seuraava ohjelma numero, eli se haaste.

Sain tälläisen blogihaasteen. Haastemies iskä kokkaa blogista viskoi haasteen minulle. Olen nähnyt samanlaisia juttuja kiertävän täällä aikasemmin ja nyt se pamahti omalle kohdalleni.

Uskoisin, että tämän kaiken takana on kertoa itsestään muille ja niin toistepäin, eli tutustua ihmiseen pihviannoksen takia. No, pakkohan se oli tarttua.

säännöt ovat seuraavat:


1. Kiitä haasteen antajaa 
2. Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle.
3. Ilmoita näille kahdeksalle haasteesta.
4. Kerro 8 satunnaista asiaa itsestäsi


ja vastaavasti sysään vastuun seuraaville tahoille

Tupun Tupa
maistuis varmaan sullekin
Anzkun kauhasta kajahtaa
Kääpiölinnan Köökissä
Herkkusuun Lautaselle
Ekun Keittiö
Heleens Hobbies
Keittiössä, Kotona ja Puutarhassa

8 Olennaista ja vähemmän olennaista faktaa minusta teille


1. Minulla on 3 vuotias poitsu, Eemeli. Joka on hienoin asia maailmassa jota olen saanut aikaan. Kun ottaa huomioon menneisyytenä pienoisena raikuli-nuorena. siitä ei sen enempää. Olen siis 27vuotias kakara ja pienen pojan isä

2. Olen kokki ja työskentelen tällä hetkellä kahdessa eri Ravintolassa Pohjanmaalla. Toinen työpaikka on 4 tähden hotelli ja toinen ihan normaali hotelli, mutta ne tasapainottavat toisiaan ja pitävät työni mielenkiintoisena ja vaihtelevana. Tavoitteeni edetä hieman ja saada joku kaunis päivä oma bistro tyyppinen ravintola

3. Musiikki on minulle perheen ja ruoan jälkeen tärkein asia.  Musiikissa ja ruoassa ei ole mitään yhtä tiettyä linjaa, molempien suhteen olen kaikkiruokainen. Kuitenkin Heavy ja Metal musiikki on sydäntä lähinnä. mutta pakko myöntää että Andrea Bocellin Con te Partiro saa käsivarren karvat pystyyn, ja käteni muistuttavat pulloharjaa sen 5minuutin ajan

4. Fakta jota monet ei tahdo uskoa: En juo alkoholia. En ole juonut tippaakaan yli 4 vuoteen. Enkä näe syytä juoda vieläkään.

5. En voi sietää Kokoomusta, enkä selkäkarvoja. Enkä voisi koskaan seurustella naisen kanssa joka omaa jotakin niistä.

6.  Jos voisin aikamatkustaa, kävisin 70-luvulla katsomassa Roy Orbisonia, Led Zeppeliniä ja Uriah Heepin, toteasin että "Yeah, hyvä keikka mutta hippikulttuuri kuoli omaan nokkeeluuteensa" kieppaisin takaisin, mutta skippaisin 90 luvun mikroaaltouuni kehityksen ja "kauniit" carambola koristeet.Mielestäni 90-luvun mauttomuuden todistaa tämä linkki

7.  Olen saanut työni puolesta syödä kaikkia herkkuja, mutta  lempiruoka on silti  sinisimpukat ja Äitin makaronisalaatti

8.  Mielestäni turhin ja yliarvostetuin raaka-aine on Hummeri!

Että silleen....

7 kommenttia:

  1. Kiitokset haasteesta :) Täytyy tehdä jotain asian eteen lähipäivinä. Kääpiölinnassa on viime päivinä ollut sellainen säätö päällä, että tällä hetkellä aivosähkökäyrä näyttää pelkkää suoraa viivaa... Tähän voisi kai tuumata, että äiti on vähän väsynyt :D

    Niin ja oikein herkullisen näköinen leipomus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kirjotteleppa haaste kun kerkiät,niin käyn sit urkkimassa :D

      Poista
  2. Herkullisen näköistä piirakkaa.
    Kiitos haasteesta, otan sen vastaan avo sylin :))

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta, täytyy yrittää ehtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep,mitään rasitetta ei ollut tarkoitus jakaa :D jos vaan kerkiät :)

      Poista
  4. kiitos haasteesta, panin sen heti eteenpäin jotten sitä unohda. http://lautasella.blogspot.fi/2013/01/lisaa-herkullisia-ruokablogeja.html

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit