Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Revittyä naudanlapaa & Mykyjä

Sunnuntai ruokaa...


Jessus, kuinka makoisaa sunnuntai ruokaa. Vapaapäivä, mieletön tuoksu padasta, eikä mihinkään kiire. Paitsi nyt poitsun kanssa pulkkamäkeen. Suorastaan täydellistä, aurinkokin paistanut koko päivän, eikä pakkasta juuri ollenkaan, mutta jotain inisemistä on silti keksittävä, ja pakko vikistä noista mykyistä. En ole koskaan mykyjä ennen tehnyt, mutta Seksilääke Ramasayn ohje on. En tiedä mitä tein väärin, mutta mykyt ei vastannu odotuksiani. Vai kuuluuko mykyjen olla hieman vetisiä jauhopalleroita? Ihan syötäviä, hyvin maistui timjami ja piparjuuri (rakastan piparjuurta) mutta silti jotenkin laimeita, mitään sanomattomia. Odotin enemmän, ja lisäksi tuppasivat hajoamaan keitettäessä. Pitääkö veden kiehua keittäessä, vai ihan vain poreilla leppoisasti? Kertokaa ihmeessä jos olette mykyjä ennen tehneet. En tiedä viitsinkö suositella kyseistä ohjetta, koska siinä ei juuri tuosta keittämislämpötilasta mainittu mitään. Mutta pahoja ne ei ollut kuitenkaan. Koostumusta pitäis vielä saada paremmaksi.




Revitty Naudan lapa


1kg naudan lapa
1 pullo punaviiniä
1 iso sipuli
1 iso porkkana
2-3 Valkosipulinkynttä
pala juuriselleriä
2 lihaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
pippuria
Silputtua Persiljaa





Kaikki pataan ja pata porisemaan. Lihan voit laittaa kokonaisena ja kasvikset pieninä kuutuoina, niin saat niistä kaiken maun irti. Keitä lihaa kannen alla punaviinissä 3-4 tuntia. Sen jälkeen liha pitäisi revetä iha lusikalla. Lisää nestettä (vettä tai viiniä) tarvittaessa. 



Mykyt


2dl Vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
125g Pakastettua voita raastettuna
Timjamia
Rosmariinia
Raastettua piparjuurta
6rkl vettä




Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee keskelle keko ja raasta siihen voita ja piparjuurta sekä lisää neste. Sekoita kaikki hyvin taikinaksi. Lisää vettä tarvittaessa.

Muotoile taikinasta muutama pötkö ja leikkaa paloiksi. Tästä määrästä saa n.10-14 kappaletta.

Keitä mykyt vedessä 20-30min. Ota hyvän kokonen kattila, sillä klöntit tuppaavat turpoamaan tuplasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit