Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 5. tammikuuta 2013

Pikkumiehen Jumalaiset Skonssit

Nyt leivotaan

 
Leivonta ei ole minun parasta osaamistani, joten apuun tarvittiin rautainen alan ammattilainen. Mies jolla ei mene jauhot suuhun (paitsi vähän) ja joka ei mittasuhteista juuri piittaa, eli Chef Eemeli. Päädyttiin vain pitämään hauskaa, ja lopputuloksena pikkumiehen jumalaiset skonssit. Skonssit ovat peräisin yllätys,yllätys Skotlannista jossa ne ovat välipala kamaa, mutta joissakin versioissa Skotit tunkevat taikinaan perunaa ja niitä kustutaan potaattiskonsseiksi. Pottuskonssit on yleinen aamupalalla. Skonssit on parhaita heti uunista tultuaan hillon tai suklaan kanssa.
 
 
Isännät valmiina tositoimiin

 
Skonssit
 
10-12kpl
 
9dl vehnäjauhoa
1tl ruokasoodaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1/2dl Sokeria
4dl piimää
250g voita
 
Sulatettua voita voiteluun


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Tee taikinasta muromainen, ja lopputulos on sen mukainen niin lisää joukkoon piimä. Sekoittele taikina enää varovasti kasaan.  Lisää tarvittaessa jauhoa.
 
 
Muotoile taikinasta haluamasi muotoinen levy ja tee rengasmuotilla haluamasi muotoisia skonsseja. Paista skonssit 200 asteisessa uunissa 12-15min.


Skonssit on törkysen hyviä heti uunista tullessaan ja ne kannattaa popsia hillojen kanssa, kylkeen vielä kuppi teetä niin elämä on ihanaa muutaman skonssin ajan.
 
Itse käytimme Kookoshilloa, joka osottautui itelle parhaimmaksi, varsinkin yhdessä Passionhillon kanssa. Kyseisiä hilloja myy ainakin Juustoportti. Kookoshillo oli kyllä todellinen yllätys, jota on pakko saada hyllyyn muutama purkki lisää
 

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuleipuri :) Innolla odotan sitä aikaa, kun saa kanssa ottaa tuon pikkumiehen mukaan leipomaan. Nyt ei vielä viitti, sillä lopputuloksena olisi todennäköisesti järjetön sotku ja hermonsa menettänyt äiti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sotkua tuli,ja siivous vaiheessa pikkumieskin luovutti melkein kokonaan,mutta sotkusta huolimatta hauskaa oli :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit