Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 3. tammikuuta 2013

Pasta Trottole

...Täällä haisee ihan Pasta!
 
 
Kotipolttoinen Pasta Sauce
 
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1kpl yksikyntistävalkkaria
Kourallinen tuoretta Basillikaa
Kourallinen Tuoretta Oreganoa
6-10 kaprista
2rkl Ruokosokeria
1rkl Balsamicoa
1dl punaviiniä
Koristeeksi Rucolaa ja Parmesania
 
Kaikki paitsi Rucola & Punkku Blnederiin ja soseeksi. Kun olet Ruskistanut haluamasi lihan,lisää soosi päälle ja anna kiehahtaa. Kaada sekaan punkku ja anna kiehahtaa vielä hetken. Myös valkoviini toimii tomaattikastikkeessa erinomaisesti.Koristele Rucolalla ja kruunaa Parmesaanilla.
 
 
Keitä Kastikkeen kaunista Pasta Trottolea esim.Pirkka Parhaat sarjasta löytyy.
Muista pastaa keittäessä että keitinvesi saa olla reilun suolasta. Esim litraan vettä saa huoletta viskasta 20-30g merisuolaa, tai muuten nuo jauhoiset kikkareet maistuu vain itseltään ja vedeltä. Joskus joku älykkö neuvoi, että pasta on kypsää kun sen heittää seinään ja se jää kiinni. Trottolea voit heitellä vaikka mihin, mutta kiinni se ei jää. Mikäli onnistut moisessa, olet sankarini.
 
 
Me Suomalaiset jöröt olemme jostain saaneet vaikutelman että pastaan kuuluu olennaisesti jauheliha. Esimerkiksi Pasta Bolognese on totttunu ahmimaan ahneisiin kiduksiin aina jauhelihan kanssa. Oikeastihan Pastaan ei tule kuin kastike, koska Italialaiset syövät yleensä 1-3 alkuruokaa ennen sitä kunnon mättöä. Bolognese on siis yleinen pieni,kevyt mutta maistuva alkuruoka. Tosin pääruokana syötävä versio kyllä vaatii hieman lihaa, tai vartin päästä on jo jääkaapilla tonkimassa nälissään jotain.
 
 
 
Pastan kanssa sopii mielestäni hyvin pannulla voissa, kastikkeen jämissä,tai  valkosipulivoissa paistettu patonki tai Ciabatta
 


Asettele esille omaa mielikuvitustasi hyödyntäen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit