Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuohipataa Ras el Hanout

Vou, Vuohenlihaa. Ikinä ennen ole moista syönyt, nyt tuli korkattua sekin harvinaisempien lihojen joukkoon joita olen niellyt. Aiemmin olen syönyt ja tehnyt mm. Sepraa ja Karhua jotka eivät ole niitä tavallisimpia elukoita ruokapöydässä. Vuohesta ei siis ollut mitään hajua. Ainoa mielikuva  ruoasta oli kuumuuden ja kuivuuden halkoma soratie jossain lähi-idässä, jossa vanha Turkkilaisen Jogurtin kannessa olevan partasudin näköinen mies tallustelee huonossa ryhdissä masentuneen näköisen vuohen kanssa kohti tuntematonta, hieman V****untuneena porottavaa aurinkoon. Ainoa mitä osasin odottaa oli se, että liha on maultaan samaa kuin lammas. Vaan ei ihan ollut, se ei maistunut oikein miltään. Mureaa se oli,nam! Tosin padan kruunasi tunnettu Ras El Hanout mausteseos, joka varmasti peitti tuon lihan maun. Tosin ei se pahaa ollut ja suutuntumakin oli mieluisa. Kilohinta oli 8,5€/kg, joten Lampaan sijasta mielummin ostan jatkossakin vuohea.


Vuohipata

1kg Vuohenlihaa
Ras el hanout mausteseosta
Pala Lanttua
3 Porkkanaa
1 Sellerin Varsi
1 iso punasipuli
4 Valkosipulinkynttä
1 Kanelitanko
Tuoreita tai kuivattuja taateleita
400g Tomaattimurskaa
Oliiviöljyä
Timjamia
Basillikaa


Ras El Hanout

1tl Currya
1tl Kurkumaa
1tl Kuminaa
1Tl Inkivääriä
1tl Neilikkaa
1tl Kanelia
1tl Kardemummaa
1tl Savupaprikaa
1tl Suolaa

Kaikki vaan sekaisin ja pataan. Freesaa mausteita öljyssä. Varsinkin Curry ja paprika kannata aina freesata ennen lihojen lisäämistä jos tahtoo saada niistä sen maun joka niillä on annettavana. Sen Jälkeen lisää pilkotut kasvikset ja sen jälkeen lihat. 


Sitten Lisää tomaattimurska ja loraus punaviiniä, myös valkoviini käy todella hyvin. Kun pata kiehahtaa, nosta se 200 asteiseen lämpimään uuniin ja laske lämpö heti 150 ja anna padan muhia n.30min. Sen jälkeen laske lämpö 80-90 asteeseen ja anna olla 5-7h niin saat mahtavan mureaa lihapataa.



3 kommenttia:

  1. Kuulostaa jälleen kokeilemisen arvoiselta - kuten kaikki täällä! :) Mistähän tuota vuohenlihaa löytyisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) vuohenlihaa löytyy ainakin useimmista itämaisista kaupoista pakasteena. Vuohen voi korvata myös hyvin lampaalla.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit