Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 15. tammikuuta 2013

Chilihaaste: SavuChili-vadelmahillo

 
Tulista & Makeaa
 

Aina ei kaikki mene niinkuin suunnittelee, ei sitten ollenkaan ja lopputuloksena on sotku jota ei halua edes kuvitella. Päätin osallistua Chilihaasteeseen ja ajattelin kokeilla onneani tällä hillolla. Haaste tästä tosiaan tuli, ja kun tulikuumat chilihillot vielä kirjaimellisesti räjähti ympäri keittöö olin luovuttamassa. Kaiken tuskan takaa kuitenkin pilkisti se tärkein, eli hyvä maku, joka helpotti olotilaa huomattvasti. Savustettu chili-vadelmahillo tuli mieleen yks ilta kun menin nukkumaan (ajattelen ruokaa myös nukkuessa näköjään) ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen.


Savustettu Chili-Vadelmahillo
1-2 Tuoretta Chiliä (Tulista)
3 Punaista Suippopaprikaa
150g Vadelmia
1 Vaniljatanko
2dl Vettä
Loraus Punaviinietikkaa
4-5dl Hillosokeria
2rkl Savupaprikajauhetta
1 sitruunanmehu
1 Savustuspussi

Leikkaa chilit ja paprikat halki. Lado ne savustuspussiin ja savusta 250 asteisessa uunissa 5-10min. Ota pussi uunista ja anna chilien ja paprikoiden ottaa makua pussissa vielä muutama minuutti. 

Laita kattilaan voita,etikka ja freesaa paprikajauhetta. Lisää chilit ja paprikat paloiteltuna. Freesaa hetki, ja lisää vadelmat. Lisää vettä ja vaniljatanko. Anna kiehahtaa. Lisää sitten sokeria osissa ja katso vähän paljonko hillo imee sokeria. Hillo saa olla paksua. Purista sitten sekaan sitruuna ja lisää sokeria. Anna porista kannen alla miedollä lämmölllä n.30min. 

Älä soseuta blenderissä ;) En suosittele, sillä tässä vaiheessa kyseinen hillo possahti. Käytä enemmin sauvasekoitinta. Purkita hillo ja jäähdytä heti. Hillo säilyy todella pitkään kylmässä.


Lopputulos oli kaamea, mutta aivan ihana. Käytä chiliä oman maun mukaan. Aloita yhdellä ja lisää tarvittaessa. Hillo sopii kanan,kalkkunan,hanhen yms lintujen kanssa. Ja ite testasin hilloa heti possun kanssa, ja toimii!

1 kommentti:

  1. Ehkäpä kokeilen ensi kesänä jotain tämän tyyppistä, kun omista pensaista tulee vadelmia niin paljon, ettei tiedä mihin kaiken käyttäisi. Ananaksesta ja habaneroista olen useamman kerran keittänyt tulisen makeaa marmeladia, johon ollaan tykästytty. Tämä voisi hyvinkin maistua meille myös.:) Mutta ehdottomasti sauvasekoittimella! Tuollaista sotkua en halua siivottavaksi.;)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit