Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 30. marraskuuta 2013

Mmm.. nam! After Eight Semifreddo!





After Eight on suklaa jota olen jostain kumman syystä syönyt vain jouluisin. En muista koska tätä olisin napostellut marras-joulukuun ulkopuolella. Tämä on siis itselle sesonkiruokaa. Ei sen suhteen, joulukinkkuakaan ei tee mieli sinapilla hunnutella juhannuksena Juicen "sika" taustalla soiden. Olen siis jopa hieman ylpeä sesonkiherkustani. Eikä se Juicen sika soi vieläkään, mutta pakko myöntää että olen enemmän joulufiiliksissä nyt kuin 15vuotta sitten. Joulunaika, pimeys,lumi,tähdet ja jopa minua kiehtova kylmyys on tullut. Tietysti poikani 4v, odottaa pukkia kuumeisesti, minä odotan vain savustettua hevosen lihaa joulutorilta ja sitä että saan syödä joulupöydässä. Olen aina ollut jouluhömpötystä vastaan, ja olen vieläkin. Tuntuukin siis aika typerältä, että siitä huolimatta olen postaillut jouluruokaa jo hyvissä ajoin ennen joulukuuta. Mutta näillä mennään, kokkailu on parasta kun se on fiilispohjaista, vapaata rokkaamista!

Mikäli joulunmaut alkavat tuottamaan kiinnostusta tai jos (pikku)joulupöydästä puuttuu jälkiruoka, niin After Eight on oiva apu. Tämä postaus on sponssattu, Dan Sukker panosti minuun n. 2€, eli en ole velkaa after eight merkille heidän ylistämisestään. Minä vain satun tykkäämään siitä. Siksi tein siitä myös semifreddon Dan Sukkerin sponssaamalla glukoosisiirapilla. Ideana oli luoda siirappia käyttämällä jotakin makeaa jouluun ja nyt sitä saa! Siirapista voit lukea lisää Dan Sukkerin sivuilta. Jos joku ei vielä tiedä mistä on kyse niin lyhyesti ja ytimekkäästi se on vehnätärkkelyksestä valmistettu. Se sisältää glukoosia,maltoosia ja pilkottuja sokereita. Se estää suurten jääkiteiden muodostumisen jälkiruoissa, joten sen avulla helppo tehdä esim. Jäätelöä tai sorbettia. Minä tein semifreddoa, mutta siirapin avulla voi tehdä mitä vain kastikkeista ja marinadeista aina fudgeen asti. Koska en enää omista jäätelökonetta, niin käytän tätä. 

Se siitä sitten, mutta uskoisin että on olemassa ihmisiä jotka tykkäävät mintusta ja suklaasta sekä niiden yhdistämisestä. Uskon myös että on ihmisiä jotka pitävät jäätelöstä ja marengista sekä minttusuklaasta. Näille syntisille herkkusuille ratkaisu on helppo semifreddo. On makua, on tekstuuria ja kylmää. Semifreddo on jopa parempaa kuin jäätelö (minun mielestä ainakin) ja koostumuskin on aina hyvä, eikä hyvään semifreddoon tarvita pakosta glukoosisiirappia, mutta sokeriliemen sijaan helpotin kokkaamistani sillä. 




After Eight Semifreddo

4 Keltuaista
3/4 sokeria
1dl kermaa
1dl glukoosisiirappia

Vatkaa kattilassa  keltuaiset ja sokeri sekaisin ja lisää kerma ja siirappi. Kun seos paksunee ja on kuin vanukasta niin nosta lämmöltä ja jäähdytä.

100g After Eight suklaata sulatettuna

Sulata suklaa ja sekoita se keltuaismassaan

4 valkuaista
tomusokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeria puolessa välissä.

2dl kermaa 
vatkaa vaahdoksi

loraus minttulikööriä

Yhdistä jäähtynyt suklaa-ketuaisseos ja kermavaahto. Nostele sitten sekaan varovasti valkuaisvaahto,älä vispaa vaan nostele sekaisin varoen. Lorauta sekaan minttulikööriä. Kaada seos vuokaan ja pakasta väh.4tuntia. Tarjoa kuin jäätelö. 




Resepti on osa Dan Sukkerin sponssaamaa kampanjaa. 

6 kommenttia:

  1. After Eight kuuluu minullakin joulusuklaisiin, en osaisi ostaa sitä muina aikoina :D onpa hienoja kuvia, jälleen, ihanat nuo mukit joihin olet jäätelön asetellut.

    VastaaPoista
  2. Tänks Annemi :) ehä se After Eight maun taika on juurin joulussa,eikä vain suklaassa :)

    VastaaPoista
  3. Duunasin tätä viikonloppuna, toimi kyl ihan törkeen hyvin. Tosi makeetahan tästä tulee mut eipähän tartte kovin isoo läjää per naama :D
    Oon ennenki tehny jäätelöö tai semi freddoo saman tyyppisellä ohjeella (valkuaisvaahto, kermavaahto ja keltuaisvaahto), mut tästä tuli kyl samettisin koostumus ikinä.
    Kiitti ohjeest.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,kiva kuulla että olit tyytyväinen :D makeaa se kyllä on. Makeutta on helppo säätää jatkossa vähentämäll sokeria tai suklaata. Kiva että koostumus oli mieleinen. Hyvää joulua!

      Poista
  4. Moi! Kuulostaa ihanalle! Monelleko tästä satsista riittää? Meitä on joulupöydässä 8 aikuista ja 4 lasta, tuplaanko? :) t. Luru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Luru! Kannattaa vähintäänkin tuplata tuolle köörille :D hyvää ja maukasta joulua sinne!

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit