Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 10. tammikuuta 2014

Saisiko olla Uunijuustoa & Lakkakompottia?





Vuoden ensimmäinen jälkiruoka blogissa on nähnyt päivänvalon. Luntakin luvattu joten lämpimät jälkiruoat tulevat tarpeeseen. Koska aikaa pitäisi riittää nyt useampaankin juttuun, niin jälkiruoka tuli hoidettua vaivattomasti. Se ei tietenkään tarkoita etteikö se olisi aivan järjettömän hyvää. Koska tässä työ,blogi ja kouluasioiden keskellä kirjoittaa hartiasärkyinen, pääsärkyinen ja jalkasärkyinen tyyppi, joudun pitämään asiat hyvinkin helppoina.  On kovin mukavaa olla monessa mukana, mutta kun ahnehtii liikaa tulee ähky. Parhaani mukaan koitan silti kaikkeen venyä, sen verran kuitenkin innostusta ruokaan riittää. Blogini on herättänyt mielenkiintoa jossain määrin joillekin ja tämän johdosta juttujani tulee tödennäköisesti näkymään myös eräässä lehdessä. Ajatukseni pyörii kaiken muun lisäksi myös siinä. Siitä sitten myöhemmin. Pellen sanoin: En usko mitään ennen kuin näen omilla silmilläin.

Koska jouluna juhlitaan Jeesuksen lisäksi myös minun kemuja, niin sain syntymäpäivänäni lahjaksi tuollaiset kivat minikokoiset padat. Nyt sain nekin viimein koeajettua ja onhan ne kivoja. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä kyseisiä pikkupatoja saa huimaan 3€uron hintaan.

Uunijuusto olkoon esimerkkinä helposta jälkkäristä joka syntyy kuin itsestään. Kyllä, se natsaa myös ilman ternimaitoa. Maitojauheen avulla saa aikaiseksi hyvän uunijuuston vähällä vaivalla. Kyytipojaksi pohjolan herkkua, eli lakkaa. Lakkakompotin sijaan voit tehdä esim. Luumu tai vadelmakompottia joka sopii juustolle aivan mainiosti. Uunijuuston ohje taitaa olla jostakin Valion mainoslehtisestä.


Uunijuusto 4:lle 

5dl vettä
4dl Rasvatonta Maitojauhetta
2dl kuohukermaa
2 munaa
(ripaus luomukanelia)

Vatkaa sekaisin kaikki ja kaada yhteen isoon tai neljään pieneen annosvuokaan. Paista 175 asteessa n. 45min


Lakkakompotti 

2dl lakkaa
0,5dl vettä
1dl hillosokeria
4cl lakkalikööriä
1 vaniljatanko

Halkaise vaniljatanko ja ota sisus veitsen terällä talteen. Heitä lakat kattilaan nesteineen ja lisää tanko sisuksineen ja sokeri. Anna kiehahtaa kerran ja nosta kylmään. Lusikoi lakkoja uunijuuston päälle. 



15 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla tätä jauhejuustoa, kun inhoan ternimaitojuustoakin! Tykkään juustosta, mutta ternimaitojuusto on pennusta asti ollut kauhea ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisen kerran kuulen että joku ei tykkää ternijuustosta :)

      Mutta onneksi on olemassa jauhetta :)

      Poista
  2. Tuohon pistäisin lusikkani mielelläni! Hilla on suosikkimarjani, kun ei tarvitse itse hikoilla mäkäräisten seassa soilla :D Äiti hoitaa sen puolen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omat hillani tuli useamman mutkan kautta.kiitos ystävälle joka hikoili puolestani ;)

      Poista
  3. Noi padat ovat ihania! :) Minä joka olen oikea herkkupeppu ja sit nään uunijuustoa lakoilla niin heti alko kuola valumaan suupielestä! ;) Muuten tulipas mieleen et onko sulla Coleslaw-salaatin ohjetta muuta kuin toi mihin tulee punakaalia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halpa Halliin vaa patakaupoille:) Lakka on kyllä hyvää ja maistuu myös tänne. Tässä hyvä Syrjäsen coleslaw
      kiehauta etikka, sokeri ja suola,
      -suikaloi porkkana, sipuli, kaali ja kaada kiehuva liemi päälle
      -anna imeytyä 1 h
      -siivilöi etikkaliemi pois ja sekoita majoneesi joukkoon, jäähdytä jääkaapissa.

      Poista
    2. 2 kpl porkkanaa
      1 sipuli
      500 g kaalia
      4 dl valkoviini etikkaa
      1 rkl sokeria
      1 tl suolaa
      2 dl majoneesia

      Poista
    3. Tuhannet kiitokset tuosta Hartsan ohjeesta! ♥ Pelastit mun viikonloppuni! :D Mulla jo tarvikkeet odottavat himassa tekijäänsä ja nyt on kunnon ohjekkin! ;) Netistä kattelin ohjetta, mut en löytänyt mieleistäni ja yhtä hyvää mitä saan aina kun meen Tallinnan vanhaan kaupunkiin Kalle Kustaaseen syömään. ;) Mulla on jo pikku kipot Crème brûléelle, mut tollaset kannelliset pikkupadat täytyy vielä ostaa! ♥ Mä sieppaan tuon ohjeen blogiini ja kirjoitan kenen blogista olen tään ottanut ja kenen resepti se on. ;)

      Poista
    4. eipä midist, kiva jos sain olla avuksi ;)

      Poista
  4. Ihanaat pikkupadat:) Kerran Jerusalemissa join kahvia Suomesta tulleiden ystävien kanssa kahvilassa,jossa kanelipullat oli leivottu tuollaisisa pikku padoissa ja tuotiin niissä pöytään.Olispa täällä lakkoja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa muutes hyvältä idealta tuo pulla pikkupadoissa. Kaikkea olen pyöritellyt mielessäni mitä noihin vois tehdä mutta pullaa en olisi hiffanut ;)

      Poista
  5. oih miten sydäntä riipaisee :-) ihanan kuuloista. JA näköistä. Minäkin haluan tuollaiset padat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän ;) Nyt kipinkapin HalpaHalliin patakaupoille ja uhraamaan muutama euro :) Oli kyllä yllättävänkin edullisia patoja.

      Poista
  6. Ihanan näköistä on, mutta jos tuo uunijuusto on liki pitäen samanmoista kuin ternimaidosta tehty, niin meillä ei oikein siitä tykätä. Ternimaidosta olen kerran tehnyt uunijuustoa, eikä siitä innostuttu. Eli meitä ei-tykkääjiä löytyy.;) Mutta niinhän se on kaikissa ruoissa. Makuasioita.;)

    Meillä on saman kaltaiset padat. Tein niissä juuri uudenvuoden aattona perunagratiinit. Käteviä, pieniä. Saa kivat annokset.:)

    Ei mikään ihme, että lehdissä on mielenkiinto blogiasi kohtaan herännyt. Uskon, että tulevaisuudessa nähdään vielä Chef Jonesin keittokirjakin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maussa on kyllä eroa jauheen ja ternimaidon kesken. Koostumus on kyllä samanlainen. Koostumus voisi silti olla kermaisempi. Ja kyllä,makuasia ja niitähän pitääkin olla :D

      Padat on kyllä kivat ja tulee oleen kovassa käytössä!

      Voi Katja,mikään ei ois hienompaa kun se,että saisin sen oman keittokirjan :)

      Kiitos tsempistä.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit