Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Suklaahillo ja jokunen churro




Viime vuoden puolella läksin mukaan DanSukkerin juttuihin kehittelemään reseptejä liittyen hillosokeriin, glukoosiirappiin ja fariinisokeriin. Glukoosisiirapista kyhäilin joulun tienoilla After Eight Semifreddoa ja kuten olettaa voi otsikoinnista, tämä on panokseni hillosokeriin. Hillosokerista oli tarkoitus kyhäillä hilloa, chutneyta tai muuta sokerista lisuketta. Minä päädyin pohdintojen jälkeen kokeilemaan villiä ideaani eli suklaahilloa.

Koska 90% jälkiruoistani sisältää suklaata tai manteleita jossain muodossa, niin sain ne myös ängettyä hilloon. Suklaa ja hillo kuulostaa erilläänkin makealta ja yhdessä suorastaan irstaalta. Vaan sitä se ei ole ja hämmästykseksi se ei ollut juurikaan makea sillä käytössä oleva suklaa oli 70% suklaata.

Suklaahilloa duunatessa ei siis kannata käyttää mitään maitosuklaata tai mitään alle 70% suklaata. Makeutta hilloon tuo muhkeat 5dl sokeria, joista tosin puolet on vähemmän makeampaa muscovadoa. Hillon täydentää appelsiini ja mantelit jotka sopivat suklaan joukkoon aivan mainiosti, unohtamatta ripausta sormisuolaa.

Minulle ei koskaan ole tullut mielitekoa syödä esimerkiksi pelkkää mansikkahilloa kauhalla suoraan purkista. Vaikka suklaamiehiä jonkin verran olen, ei sekään saanut minua syttymään idealle syödä pelkkää hilloa. Sitten mieleeni juolahtikin suuri herkku, eli churrot. Churrot ovat ikään kuin Espanjalaisten näkemys munkeista,ei muotonsa mutta kaiken muun puolesta. Sen jälkeen kun duunissa tein ekan kerran churroja, olen aina tehnyt munkkitaikinan samalla tavalla.

Taikina on simppeli ja pirullisen nopea. Se tehdään suoraan kattilaan ja se tulee sekunneissa sen jälkeen kun kattila on kuumana. Tarvitaan saman verran vettä kuin jauhoja, ripaus suolaa, 80g voita ja 3 munaa. Esimerkiksi 3,3dl vettä kattilaan, sekaan suola ja  1 rkl sokeria ja annetaan kiehahtaa. Sitten sekaan 3,3dl jauhoa ja sekoitetaan kunnolla ja nostetaan liedeltä jäähtymään. lopuksi sekaan munat, massa pursotin pussiin ja frittaillaan tankoja jotka vielä kieritellään sokerissa. Helppoa. Tuoreita, lämpimiä Churroja on sitten kiva dippailla jäähtyneeseen suklaahilloon, ei pöllömpi mässy.




Appelsiini-suklaahillo

150g tummaa suklaata
ripaus sormisuolaa
1 appelsiininkuori ja mehut
2,5dl muscovadosokeria
2,5dl DanSukker hillosokeria
2rkl murskattuja manteleita

Raasta appelsiinistä kuori ja purista mehu kattilaan. Lisää sekaan sokerit ja anna kiehahtaa kunnolla. Nosta liedeltä ja lisää sekaan murskattu suklaa, mantelit ja appelsiinin kuori sekä ripaus suolaa. Nosta kylmään jäähtymään hetkeksi  ja tarjoa churrojen tai keksien kanssa.





Dan Sukker vippas sokerit

8 kommenttia:

  1. Nyt kyllä kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että tulee varmaankin kokeiltua tätä. Näitä sun postauksia on kiva lukea, oot vähän niin kuin ruokamaailman Juha Vuorinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokamaailman Juha Vuorinen :-) kiitos,toi on jo kunnia!

      Poista
  2. Oijoi, tuo näyttää kyllä syntisen hyvältä...

    VastaaPoista
  3. Churrot ovat olleen mun to do -listalla ihan tajuttoman kauan. Voisin ehkä tänä vuonna tehdä niitä munkkien sijasta vappuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ehdottomasti ;-) meillä churroja tehtiin viime vappuna ja varmaan tänäkin vappuna :-)

      Poista
  4. Churroja pitäisi joskus kokeilla. Ovat houkutelleet siitä lähtien, kun joskus tuli seurattua tv:stä Serranon perhettä.:) Ja suklaahillohan ei voi olla muuta kuin hyvää! Mistä ihmeestä sinä keksit aina kaikkea tällaista?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä mä mietin liikaa :-) churroja tosiaankin kannattaa kokeilla.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit