Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tervattua Possua & Hunajaista Ohrattoa


Tervaa? -Kyllä, ja voin heti alkuun todeta, etten ole ikinä ennen näin hyvää ruokaa tehnyt possun sisäfileestä. Ohjeen alkuperä on hieman hämärän peitossa. Kuitenkin tätä kyseistä herkkua varten on Jellona TervaSnapsi lojunut keittiön hyllyllä. Nyt viimeinki sain sen aikaan, ja kyllä kannatti. 

Kun ottaa hajut pullonsuulta, niin se ei kerro lopputuloksesta vielä mitään. Tervan haju viinan muodossa ei ainakaan itelle toiminu, mutta kun ensimmäisen palan maistoi valmista possukkaa niin.... nam!

Voin jo kuvitella tulevan kesän ja grillaamisen, ja tämä kyseinen marinadi tulee olemaan kovassa käytössä. Uskon, että tämä sama ohje toimii myös naudalle ja muillekin lihoille. Maku ei ole voimakas ja tervakin maistuu juuri sopivasti.

Ohratto on nyt trendikäs juttu, minä en, mutta koitan edes jotenkin roikkua mukana. Joten possulle tuli kylkiäiseksi hunajaista ohrattoa. 

Jos kaipaat vaihtelua normaaleihin possu resepteihin ja himoitset uusia makuja ruokaasi, niin tässä yksi vaihtoehto. 

Ja aihetta iloon löytyy myös tulevasta ravintolapäivästä 17.2 jonne on tarkoitus mennä kokkaileen. Vielä kun sai tietää, että saamme menuun ainakin hirveä, possunposkia sekä suolia, joista sitten kyhäämme verimakkaraa. Ihan jees, eikä siinä ole edes vielä kaikki... Oletko ite osallistumassa ravintolapäivään?






Tervattua Possua & Hunajaista Ohrattoa

1 kpl Possun sisäfileetä n.500-700g

Tervamarinadi

2dl Coca-Colaa
1 lihaliemikuutio
1-2rkl Worchesterkastiketta
1tl inkivääriä
1tl Chilijauhetta
n.1dl Tervasnapsia
1tl perunajauhoa


Valmista marinadi. Kiehauta pannulla cokis ja lihaliemi. Lisää sitten worchesterkastike ja mausteet. Sekoita perunajuho tervasnapsiin ja sekoita voimakkaasti. Kaada seos kiehuvaan kastikkeeseen nauhana ja sekoita rajusti. Siirrä kastike pois liedeltä ja valele se possulle. 

Paista possun pinnat kiinni ja lyö 175asteiseen vartiksi. Ota pois ja valele possua uudelleen ja paista vielä toinen vartti.


Hunajainen Ohratto

2dl Esikypsennettyä ohraa (esim.pirkka)
n.8dl vettä
1tl suolaa
2rkl Hunajaa
Kuivattua Timjamia
pala voita


Keitä ohraa n.25min leppoisasti poreillen. Mausta timjamilla ja hunajalla. Loistava lisäke mille tahansa ruoalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit