Vuosi sitten postailin ensimmäisen kerran blogiini. Tarkoitus ei todellakaan ollut jatkaa kyseistä touhua, vaan lähinnä kokeilla miten bloggeri toimii. Itseasiassa koko profiili on tehty vahingossa, enkä muista miksi edes tunnukset tein. Kokeilu kuitenkin jatkui ja viime lokakuussa tehty postaus muuttuikin joulukuussa jo pienimuotoiseksi harrastukseksi. Koko touhusta taisin innostua kunnolla vasta kun tajusin, että ruoan kuvaamien olikin mukavaa puuhaa, työksi kun jo kokkailinkin. Eli kokkailu on ollut kuvioissa jo kauemmin. Luonteeltani hieman taiteellinen, olen aina ollut kova piirtämään, kuuntelemaan musiikkia, olen jopa yrittänyt opetella soittamaan ja valokuvaaminen on ollut aina mukavaa. Maisemien tai itseni kuvaamisen sijaan olen aina tykännyt kuvata värejä ja muotoja. Ala-asteen luokkaretkellä minulla oli ekaa kertaa kamera mukana. Olimme tuolloin luokan kanssa vissiin luokkaretkellä Leafin karkkitehtaalla. Muut kuvailit toisiaan ja namejaan, minä sen sijaan muistan ottaneeni ensimmäisen hienon kuvan bussinrenkaasta.
Uskoisin, että kuvaamiseni on muuttunut blogatessani kokoajan enemmän omanlaiseksi matkan varrella. Alussa bloggailin ja kuvailin lähinnä itelleni, enkä edes kertonut muille tekosistani. Taisin totta puhuen jopa hävetä kirjoituksiani ja joutuvani kuittailun kohteeksi. Tämä luulo tosin on kariutunut, kiitos teidän kannustavien kommentien ja siitä että olet kannustaneet jatkamaan.
Jokunen päivä sitten eräs lukija oli kommentoinut Häränhäntä postaukseen näin:
"Suomen paras ruokablogi kyl tällä hetkellä"
niin kyllähän tuollaisen voimalla jaksaa laittaa taas uusia patoja porisemaan. Lisäksi juuri ennen kuin blogini täytti vuoden, niin sain sähköpostia glorialta blog awardseihin liittyen:
"Blogisi lukijat ovat äänestäneet blogiasi ahkerasti Gloria blog Awardsin- Lukijoidensuosikkiäänestyksessä, joten tervetuloa juhlimaan!"
ja juuri te olette tämän takana. Valehtelisin jos väittäisin kirjoittavani vain ja ainoastaan itselleni. Totuus on kuitenkin se, että kommenttien ja yhteistyöhässäköiden siivittämänä bloggaaminen on tuntunut mahtavalta. Rahallinen hyöty jota olen bloggaamalla ansainnut on mitätön. Olen lähtenyt innolla mukaan melkein jokaiseen yhteistyökuvioon siksi, että niistä oon saanut inspiraatiota. En siis rahan tai jauhopussin takia. Ja ne teidän kommentit, ne on ollut suurin palkkioni. Kiitos ja hienoa jos olen saanut teidän kielen kastumaan ja kuolan valumaan.
Millainen naama sitten tämän kaiken takana on? Eli vähän siitä kuka hitto mää olen?
Perus kuolevainen pullamössö tietenkin. Blogatessa en ole juurikaan lärviäni väläytellyt, mutta ehkä näin vuoden jälkeen voi tätäkin turpaa väläytellä. Naiselta ei ikää saa kysellä, mutta tälläinen poika voi myöntää olevansa 27 pian 28 vuotias kakara ja ja 3 vuotiaan pojan isä. Olen siis ammatiltani kokki ja opiskelen parhaillaan keittiömestariksi. Majani sijaitsee pohjanmaan lakeuden ytimessä. Asun betonikasassa, mutta himoitsen kliseisesti pienestä talosta ja perunamaasta, Lapissa. Olen intohimoinen ruoan suhteen, mutta ravintoloissa käyn harvoin syömässä. Vapaa-aikana suosin roskaruokaa ja sipsit on parasta lohturuokaa. Juon light colaa vain, koska puolisoni juo sitä. Lempiruokaa en todellakaan osaa mainita koska siihen vastaaminen on kuin vastaisi kysymykseen mikä on lempibiisi. Vastaus vaihtuisi päivittäin, sillä mielestäni lempiruoka on fiilis kysymys. Ruoan tärkeimmät mausteet on suola, pippuri,timjami ja hyvä seura. Nostalgia mielessä voisin kuitenkin vastata että täydellisyyttä hipoo äitin makaronisalaatti ja kaikki pastaruoat. Kun mietin menuja töihin tai ruokia blogiini, niin pyrin pitämään linjan Pohjoismaissa. Suosin siis Pohjoismaista linjaa, koska mielestäni meillä on mahtavia makuja esim. kalat,riista,salmiakki, ruis, ohra yms.
Myönnän, että blogin alkutaipaleella hain sitä omaa linjaani ruoan suhteen. Eli voisi sanoa, että blogin ansiosta olen löytänyt myös itsestäni uusia piirteitä ja tehnyt tuttavuutta itseeni siinä missä kanssabloggajiin. Enään harvemmin teen ruokia sillä ajatuksella että "koska muutkin tekevät tätä" vaan yritän sen sijaan kehittyä siinä mistä eniten pidän. Tämä muutos on varmasti näkynyt enemmän parin viimeisen kuukauden aikana. Toki tässä on auttanut myös se, että lukijat ovat silti olleet mukana. Kuavustyylini on edelleen samaa sotkua, ja se on osa minua. Työssäni teen oikeastaan ulkonäöllisesti vastakohtaa joten kotosalla saa olla oma itsensä. En sano olevani hyvä kuvaamaan, eikä minulla ole hyvää kameraakaan. Kikkailen lähinnä päivänvalolla ja vanhoilla kipoilla ja kupeilla. Rakastan talvea, kylmää, pimeää, autenttista, rujoa ja rustiikkia touhua ja haluaisin asua Lapissa. Niistä asioista ammennan kuvani. Eli kesällä en todellakaan ole parhaimmillani, enkä ole hyvä kokkaamaan mitään terveellistä. Ruoka on minulle enemmän kuin kehon polttoaine, joten siinä on oltava makua. En oikeastaan pidä kastikkeista, en tiedä miksi. Olen enemmän majoneesien ja muiden lisukkeiden perään. Siitä huolimatta uskoisin, että osaan tehdä sen parhaimman punkkusoosin, saa haastaa :) En pirdä naudan sisäfileetä juuri minään, ja hummeri on aivan yliarvostettua. Riista, etenkin hirvi on suurta herkkua, poroa unohtamatta. Lisäksi ruhonosista häntä,rinta,potka ja niska sekä kaikki sisäelimet ovat herkkuja. En siedä strösseleitä,ananaskirsikoita tai carambolaa. Niiden käyttäminen ravintolassa on hirveää, strösseleitä en siedä muutenkaan.
Miten ois pikku arvonta, ja jokunen kuva matkan varrelta?
Olenko väärässä vai onko melkeinpä kaikilla merkkipäivän saavuttaneilla blogeilla jokin arvonta? Laitetaanpa nyt sellainen. Ensinnäkin olen huono missään arvonta jutuissa. Lupaan skarpata tällä saralla.
Koska rehellisesti en oikeasti ikinä keksi mitään palkintoa, niin edes tiedä vielä mikä tämän arvonnan palkinto tulee olemaan. Palkinto tulee kuitenkin liittymään ruoanlaittoon. Yleensä keksin vain keittokirjan, eli siihen kannattaa varautua. Arvonta suoritetaan tämän kuun lopussa ja voittajalle ilmoitan hen.kohtaisesti. Arvontaan voi osallistua kuka tahansa heittämällä vaikka kommentin tähän postaukseen. Voi olla että voittajia on enemmän kuin yksikin ;)
eli jos haluat olla mukana arvonnossa jossa et tiedä mitä voit voittaa, niin laitappa kommenttia. Uskoisin että palkinto tulee olemaan kuitenkin mieluinen. mutta tässä kohtaa haluan kiittää teitä kaikkia kuluneesta vuodesta.