Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

20 tunnin omenapossu

Slow Food...

 
"Aamulla halusin olla napoleon, keskipäivällä jumala, mutta illalla kunnianhimoni kasvoi ja halusin olla kokki" Salvador Dali
 
 
Kiesus, en tiedä mitä sanoisin tästä ruoasta, muuta kuin että JOS minulla olisi se oma ravintola niin tämä olisi varmasti siellä listalla. En voi kuin lämpimästi suositella kaikille. Eksyin vahingossa nimeen Pierre Herme, tuohon leipureista kovimpaan. Mies jonka tunnetuimpia luomuksia on Macarone keksit, joista en välitä, koska en osaa tehdä niitä. Ja kun en osaa, niin ne on pahoja! Piste.
 
Mutta Miten MacaroneMies liittyy omenapossuun? - Ruoan päähenkilö on omena,ei possu. Pierre kun tarjosi reseptin jossa omenoita pidetään uunissa matalalla lämmöllä 10tuntia, ja toiset mokomat vielä jääkaapissa ottamassa makua. Ja kun kietaisee leukoihin palan possua ja tätä omenaa, niin.... kokeilkaa niin tiedätte. Omena on pelinsä pelannut, mutta jättänyt loistavan maun. Tätä on tehtävä lisää ja saatava uuniomenajäätelöön täytteeksi, nyt se sujahti possun kanssa. Paras syömäni possu ateria,enkä omenoistakaan ole ennen parempia saanut.
 
20 Tunnin omenapossua
 
1kg omenoita
1 1/2dl Sokeria
80g Voita
Appelsiinin kuori
 
lyö omenat isoiksi paloiksi ja pataan kerroksittain: Omenaa,sokeria,appelsiininkuorta,voita ja sama uudelleen. Kilosta ei muuten tule paljon mitään, sillä omena menee niin kasaan tässä ajassa.  Laita omenoiden päälle leivinpaperi ja folio. Tee pintaan muutama reikä. Laita omenat 200 asteiseen uuniin ja laske lämpö heti 150. Tunnin päästä laske 100 ja anna olla 4h, laske sitten vielä 80 asteeseen ja anna olla 5h. Puolivälissä kun omenat on jo mennyt kasaan,laita folio/leivinpaperikannen päälle jokin uunin kestävä paino ja anna olla loppuun asti. Laita vielä 10 tunniksi jääkaappiin, mutta älä poista painoa.
 
 
 
 Possu
4:lle
 
800g Possun sisäfileetä
Voita + Öljyä
rosmariinia
suolaa & Pippuria
 
Puhdista filee. Paista possuun kaunis väri voi/öljyseoksessa jossa on seassa kuivattua rosmariinia. Mausta filee ja kypsennä loppuun 175 asteisessa uunissa.
 
 
Sinappikastike
 
1pkt Pekonia
3-4 isoa herkkusientä
2dl kermaa
1tl sinappijauhetta
1rkl Dijon sinappia
Rosmariinia (kuivattu)
Suolaa & Pippuria
 
Ruskista pekoni ja lisää pilkotut sienet. Freesaa hetki. Lisää sinappijauhe ja rosmariini sekä kerma ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi dijon, sekä suola & pippuri. Sinappi suurustaa kastikkeen sopivasti.
 
 
Tee mieleisesi annos

9 kommenttia:

  1. Oijoi, mitä herkkua. Voisikohan tuota tehdä jostain pitkää kypsennystä vaativasta possupalasta (lapa?) ja pitää uunissa yhdessä omenan kanssa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ehdottomasti, ja ihan hyvä idea. siinähän menis kaks kärpästä yhdellä iskulla, ja vramasti tulis hyvää!

      Poista
    2. Sekaan vielä jotain halpaa naudan paistia ja pikkasen sipulia. Lopputulos olis vuodelle 2013 päivitetty, vähän hienompi Karjalanpaisti ;)

      Poista
  2. Vau! Herkullisen näköistä. Voi vaan kuvitella noiden omenoiden maun 20 tunnin jälkeen.. täytyy olla herkkua. Tästähän saa hyvän viikonloppuprojektin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Siis tuo makuhan oli aivan huikea. Jos kokeilet kyseistä herkkua,niin sen jälkeen omena muussa muodossa tuntuu aika tylsältä :) ite teen seuraavaks uuniomenajäätelön ja piirakan samalla pitkällä kaavalla. Harvoin innostun mitään tekemään uudestaan,mutta tämä... Nam

      Poista
  3. Hyvin voi kuvitella millaista herkkua omenoista tulee, kun tuossa ajassa omenat karamellisoituu ja maut tiivistyy. Pitää ehdottomasti kokeilla viimeistään syksyllä, kun omat puut antaa satoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,kyllä näin on. Saat varmasti psremmat maut jos on omenat omasta takaa ja joku makea lajike?

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit