Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Herkullinen makkara ragu ja tunnustuksia

Ämpärin täydeltä etelän herkkuja


Huh, nyt takana kiireinen ystävänpäivä ja ruuhkainen perjantai ilta. Keittiöllä on saanut sykkiä oikein urakalla. Tosin kaiken kiireen jälkeenkin voin todeta, että se voittaa aina hiljaisen illan keittiöllä. Kokin työ on hauskaa, se on oikeasti raskasta, palkka ei ole kummoinen, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Nyt vaan on alkanut olemaan pieniä selkäkipuja, joka varmasti johtuu siitä että joutuu seisomaan töissä pitkiä pätkiä ilman taukoa. 


Kaikesta huolimatta kerkesin kuitenkin myös kotona tekemään sellaista kunnon kotiruokaa. Simpppeliä, maukasta ja sopivasti täyttävää herkkua. Kaikki padat ja pitkään haudutettavat ruoat on aina ollut niitä suosikkeja. Kivaa kun sellaiseenkin on aikaa käytettävissä. Tekeminen on helppoa, raskain osuus on odottaa herkkua monta tuntia. Toisaalta se antaa aikaa tehdä muita juttuja päivän aikana. ruoka sitten tulee omia aikojaan.


Makkara Ragu

300g salamia,chorizoa tai meetwurstia
400g jauhelihaa
2tl paprikajauhetta (savupaprika/tulinen)
1tl kurkumaa
1tl kuivattua timjamia (kuivattua)
1tl rosmariinia (kuivattua)
1tl Rakuunaa (kuivattua)
1 rasia kirsikkatomaatteja
valkosipulia
2 punasipulia
mustia oliiveja
chili tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1dl valkoviiniä
2 isoa punaista paprikaa
Fetajuustoa
Mozzarella juustoa




Freesaa mausteet voissa ja lisää sekaan sipulit,tomaatit sekä paprikat. Fresaa 5min ja siirrä pataan. Freesaa sitten pannulla makkarat, kun makkaroista on irronut rasvaa ja makua, lisää sekaan jauheliha. Sekoita makkarat ja jauheliha pataan.

Laita kattilaan 2dl vettä, 1dl valkoviiniä ja lihaliemikuutio. Anna kiehahtaa ja lisää sekaan chili-tomaattimurskaa. Lisää sekaan oliivit ja yrtit. Anna poreilla miedolla lämmöllä hetki ja kaada pataan. 

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla n.3-4tuntia

Keitä lisukkeeksi pastaa ja koristele fetalla ja mozzarelalla

Lisäksi blogini on saanut 2 mukavaa tunnustusta, kiitos siitä keijukaistenmaan herkkublogille ja Keittiössä, Kotona & Puutarhassa-blogille

Laitanpa tunnustukset eteenpäin myös 5 blogille joista itse diggailen, keksisin het enemmän kuin viisi, mutta laitetaan tälläinen yhdistetty tuplatunnustus seuraaville viidelle hyvinkin erilaiselle mutta mielenkiintoiselle blogille:










12 kommenttia:

  1. Kiitos, kiitos :-)
    Kiva, että olet viihtynyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. Hyvin on viihdytty ja viihdyn jatkossakin :)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää superhyvältä!
    Tätähän voisi kokkailla joku kerta, nyt kun löysin vielä sianlihatonta salamiakin.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos :) ja ilman muuta kokeilemaan. Salami ja chorizo luovuttaa kyllä niin ihanaa makua pataruokaan pitkään haudutettuna.mitä salamia käytät?

      Poista
  3. Lidlistä löytyi Delux-salamia joka on valmistettu naudan- ja lampaanlihasta. Hyvää on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok,kiitti tiedosta. Täytyy ostaa itellekin pötkö :D

      Poista
  4. Kuulostaa juurikin sellaisella reseptiltä joka uppoaa meidän perheen "Makkaraperunat on Jumalan lahja" osapuolelle paremmin kuin hyvin :D Ei sillä, maistuu varmaan mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika äijä kamaa tää on :) mut varmasti putoo myös sullekin :) makkaraperunat kyl on luojan luomus kaikessa ihanuudessa ja rasvaisuudessa

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit