Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 14. helmikuuta 2013

Kahden Suklaan Brownies ja Suklaakinuski

Hyvää Ystävänpäivää kaikille





Ystävänpäivä, mitä ihmettä? Eikö jokapäivä ole ystävänpäivä? Noh,ehkä ainakin Suomalainen mies pääsee helpolla kun ei tarvii uskaltaa halata niin usein. Kerran vuodessa se onnistuu, saattaa jopa puhua ja pussatakin. Blogit pursuavat suklaata ja kakkuja, niin minäkin, ja mahani. Jos vielä pähkäilet mitä rakkaille ystävillesi syötät, niin tässä yksi vaihtoehto. Brownies on helppo ja väitän että se onnistuu jokaiselta. Kunhan et polta suklaata sulatusvaiheessa tai unohda ihanuutta uuniin loppuvaiheessa. Kaikki on mahdollista, itse kämmäsin helpon jäätelön kahdesti viime viikolla. Tänään homma sujui browniesien parissa sujuvammin.

Ei muuta kuin oikein maukasta ja makeaa ystävänpäivää kaikille. 



Kahden Suklaan Brownies

120g Suklaata
100g voita
2 kanamunaa
ripaus suolaa
3dl sokeria

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Laita teräskulho kattilan päälle jossa vesi. Lisää suklaat ja voi. Kun vesi kiehuu sammuta liesi ja anna suklaan ja voin sulaa. Näin lämpöä ei tule liikaa. Sekoita seosta kerran lopussa ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen suola ja sokeri sekä munat ja vatkaa kunnolla sekaisin.

2,5dl jauhoja
2rkl Kaakaojauhetta
Vaniljasokeria
1dl Valkosuklaata rouheena

Lisää seokseen siivilän läpi jauhot,kaakao ja vaniljasokeri sekä valkosuklaa. sekoita ja kaada seos voideltuun vuokaan jossa on leivinpaperi pohjalla. Paista 180 asteessa 30-40 tai kokeile hammastikulla. upota hammastikku kakkuun, jos tikku on kuiva, on piirkka valmis.


Suklaa kinuski

2dl kermaa
2dl sokeria
2rkl voita
1dl siirappia
100g suklaata

lado kaikki kattilaan ja anna lämmetä. Kun seos alkaa poreilla, laske lämpöä ja anna poreilla 10-15min. Tarjoa lämpimänä browniesin kanssa

12 kommenttia:

  1. Oi, herkullista!:) Hyvää ystävänpäivää!:)

    VastaaPoista
  2. Nyt pitää lähteä täältä äkkiä pois... alkaa tehdä liikaa mieli herkkuja. Sanoo hän ja nuolee viimeiset suklaakeksin muruset suupielestä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko koskaan niin täynnä ettei mahtuis pala suklaabrownieta? :D

      Poista
  3. Nom nom, melkein tekis mieli lipsua karppilinjasta tämän takia. Eikö browniet onnistu melko pienelläkin jauhomäärällä? Käyttäytyisköhän tämä oudosti ilman sokeria? Taidan mennä väsäämään suklaamunakkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeri on aina sokeria :D munien määrää lisäämällä voit korvata jauhoja,mutta ei se enää ole sama asia. Eikös karppaajilla ole joku mutakakku viritys?

      Poista
  4. Herkullista! Blogistani löytyy sinulle tunnustus :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Huomioin asian seuraavassa postauksessa :)

      Poista
  5. Herkullisen näköistä jälleen ja edelleen tämä herkku on meikäläiseltä kokeilematta. Blogini sai tunnustuksen, jonka haluan laittaa eteenpäin sinulle...

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit