Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 26. helmikuuta 2013

Rocky Road Pizza! Ja 2.Arvonta Lähenee....

Kun isoa lapsettaa....
 
 
 
 
Kun isoa lapsettaa, heittäytyy lapsen mieliseksi, mitä mies tekee? - No Rocky Road Karkkipizzan! Vai tekeekö sittenkään, hieman mietityttää... Olin jopa kahden vaiheilla postatakko vai ei, mutta hetken pähkäiltyäni tulin lopputulokseen, että kyllä tämä kaikenkarvaisten postauksieni joukkoon sujahtaa. Kaippa täällä aina joku makean nälkäinen sokerin himoissaan käy?
 
Tarkoitus oli tehdä valkosuklaa-pistaasi piirakka, tai jotain sinnepäin, mutta pizzalta tuo kyllä enemmän näyttää, joten hitto soikoon se on pizza! Ja koska villissä lapsuudessa Turtlesit söi pizzaa, vielä kolmella sormella, teen myös niin. Leikitään että herkku on pojalleni vaikka poika onkin äitinsä kanssa yökyläilemässä kaverinsa luona. Ei mene siis sekään selitys itelleni läpi. Noh ehkä miehisyyteni jämät vielä kestävät tämänkin pikku hairahduksen. Faktahan on se, että tämä oli pirullisen hyvää. Koska kyseessä on pizza, niin juuston korvaa sulatettu valkosuklaa jossa on seassa loraus kermaa ja sitruunanmehua. Täytteeksi sujahti ranskanpastilleja sekä ihania valmiiksi kuorittuja luomu pistaaseja.
 
Uskotteko muuten, että tämä oli aivan törkyisen hyvää? ;)
 
Muistuttaisin vielä, että taas kuun loppu lähenee ja joku onnellinen voittaa taas jotain pientä pikku arpajaisissa. Eli kaikki lukijat ja kommentoijat osallistuvat tähän pikku skabailuun. Jos tykkäsit, etkä ole vielä lukijoiden joukkossa google+, Facebookissa,bloglovinissa tai tuossa sivussa niin nyt mukaan.
 
Ja nyt on yksi hurja vapääpäivä lusittu, taas mennään loppuviikko iltavuorossa kokkaillen....
 
 
Rocky Road Pizza
1 Pyöreä Myllyn Paras Makea Piirakkapohja
200g Valkosuklaata
Loraus kuohukermaa
1 sitruunanmehut
Ranskanpastilleja
50g Kuorittuja Pistaaseja
 
 
 
 
 
Kauli piirakka hieman ohuemmaksi. Voitele kanamunalla ja laita 200 asteiseen uuniin ja anna olla 15-20min.
 
Sulata sillä aikaa suklaa vesihauteen päällä teräskulhossa. Lorauta sekaan varovasti tilkka kermaa. Lisää tarvittaessa. Purista sekaan sitruunanmehu.
 
kaada sula suklaa piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle pähkinät ja karkit. Anna olla kylmässä hetki, että suklaa kovettuu.
 
Leikaa paloiksi
 
Ps. Sponsorin ansiosta nyt on 3kg possun poskia sulamassa. Siitä lähipäivinä lisää.


21 kommenttia:

  1. Oh, ei tällaisia saisi lukea iltapäivällä, kun muutenkin tekee herkkuja mieli :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyh! Just silloin pitää lukee ja ratketa mässäileen :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. iloinen joo,lapsille varmasti mieleinen ja kaippa me aikuisetkin suklaasta diggailaan :)

      Poista
  3. No nyt on jo random-resepti! En osaa oikein päättää, haluanko kokeilla vai unohtaa koko jutun... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä anna nimen hämätä :] makea leivos se vaa on :)

      Poista
  4. Laita tämä m&m kilpäiluun facebookissa. Menen heti äänestämään!!!
    Ja poista toi robotti, please! Tappelu suomenkielen kanssa on tarpeeksi vaikeaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pitäs olla robotti pois :D kiitti,luulin ettei se ollut enää käytössä

      Poista
  5. Onko mulla muka se käytössä? Oon ainaki kerran se ottanu pois :D joo käyn lähettään sen. Oisko sulla joku linkki sinne? Ja kiitos :)

    VastaaPoista
  6. http://www.facebook.com/mmsSuomi/app_583976511629227

    Siinä väin pitäisi korvata Ranskanpastillit m&m-lla. Kannata, koska tämä vaikuttaa liian hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, käynpä laittamassa tämän sinne ehdolle ;)

      Poista
  7. uskon ihan heleposti että hyväähän tuon täytyy olla. Nyt iski kauhea karkkihimo. Menenkö kauppaan, kärvistelenkö kotona, menenkö kauppaan...!

    VastaaPoista
  8. Aika kivan näköinen;D Täällä oli just suklaafestareilla suklaapizza,miksei sitten myös rocky road pizza;D Rocky Roadiin liittyen täytyy kertoa yksi vähän aikaa sitten sattunut huvittava juttu:lempikahvilani omistaja/kondiittori on puoleksi aussi ja siellä opiskellut kondiittoriksi,Sen vuoksi kahvilassa onkin aina Rocky roadia,joka myös Australiassa on tosi suosittua.Anyway,yhtenä aamuyönä sinne murtautui joku koditon mies,joka vei mennessään kaikki pannut ja kattilat(jotka onneksi saatiin kaikki takaisin) mutta ennen poistumistaan hän avasi vitriinin ja otti sieltä muutaman Rocky Roadin.Hän ei malttanut olla syömättä niitä ihan lyhyen matkan päässä kahvilasta ja jäi helposti kiinni.Jos olisi jättänyt ne rocky roadin rauhaan niin ehkä olisi päässyt pakoon ja myynyt ne kattilat ja pannut;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, haa! Järkevä varas, mutta minkäs teet kun on herkkuja esteenä. Mitä tästä opimme?-Älä ryöstä suklaapuotia! Muistan kans joskus lukeneeni varkaasta joka murtautui grillikioskiin ja sinne syömään ja ryyppään, kaiken kukkuraksi se nukahti sinne kioskiin ja jäi aamulla kiinni. Varas oli aivan rasvan peitossa, koska oli murtautunu jostain rasvaluukusta kioskiin :) mutta jo ajatus "suklaafestareista" kuulostaa aika huipulta

      Poista
  9. Muutaman jutun yhdistelmästä tälläistä herkkua, nam nam! ;) Pistaasi on yksi lemppareistani ja valkosuklaan kanssa se on ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kerta kun yhdistin pistaasia suklaaseen, nyt ymmärrän miks se on suosikki :)

      Poista
    2. Toinen on fazerin sininen + chilipähkinärouhe. Blogissani on näistä juttua.
      Suolainen/tulinen ja makea sopii mainiosti yhteen. :)

      Poista
    3. Yep! Ekan kerran kun tein Rocky Roadeja,niin tein työkaverin maitosuklaasta ja chilipähkinöistä. Ihan kokeilu mielessä ja oli tosi hyviä. Olin vaan niin täynnä lammasta että paljoa ei jaksanu. Tehtiin karitsan viulu,mut silti mahtu chili rocky roadeja muutama :D

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit