Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 31. tammikuuta 2014

Maailman helpoin ja nopein marjapiirakka maistuu jäden kera




Heissan! On suorastaan suuri ilo ilmoittaa teille että helmikuussa ilmestyvässä Kotiblogit - lehdessä on villit 6 siivua jorinoita minusta, blogista ja jokusesta reseptistä. Osa on blogissa, osa ei. Kyseinen lehti sisältää juttua muistakin kuin ruokablogeista joten kannattaa tsekkailla kun kyseinen lehti kauppoihin ilmestyy. 


Se siitä julkisuudestani, tai kuten eräs hilpeä puistotrokari asian minulle joskus ilmaisi keveän juttutuokiomme päätteeksi, kunnia on mennyt mutta maine senkuin kasvaa. Puistojuopot on asia erikseen, mutta statuksesta huolimatta kuvassa näkyvä marjapiiras maistuu pirullisen hyvälle. Yksi asia tässäkin taas sai ihmettelemään. Nimittäin se, että miksi jäätelö maistuu aina paremmalta talvella, kylmällä säällä? Ei sillä, en minä tätä syönyt ulkona mutta silti. Voi toki olla, että olen ainoa joka tykkää jäätelöstään talvella enemmän kuin kesällä. 


Toteamisen arvoinen seikka on myös se, että kyllä parhain piirakkapohja syntyy piimää tai luonnonjogurttia käyttämällä. Itse työnsin taikinaan piimää ja lopputulos oli jälleen sen pienen vaivan arvoinen. Joulupukin sponssaama Kenwood major kun hoiti hommansa moitteettomasti. Hienoja nuo koneet, laiskan leipurin ei tarvitse kuin kaivaa nenää vieressä ja todeta taikinan syntyvän kuin itsestään. Tosin kohta päästään tositoimiin eikä silloin ole kädet taskussa tai nenässä. Lihamyllyni saapuu pian ja sitten blogissa alkaa kesän makkaratalkoot. 


Jos siis vain inasen makea, lämmin ja pehmeä piirakka on sinun suosikkilistalla, niin tätä kannattaa kokeilla. Se on nopea tehdä (ilman koneitakin) ja mielettömän helppo.  Marjoja voit varioida oman mieltymyksesi mukaan, minä menin mustikan ja vadelman voimalla. Marjoja en sokeroinut, sillä pohja on juurikin sopivan makea. Marjojen sijasta voit käyttää myös esim.omenoita. Maista ja ihastu.


Maailman helpoin piimäpohja:

6- 8 palaa

2dl piimää
3dl venhäjauhoa
n. 1 tasainen tl leivinjauhetta
2dl sokeria

Täytteeksi: 

Erilaisia marjoja 

Yhdistä kaikki ainekset sekasin kunnolla ja kaada seos vuokaan tai valurauta pannuun (tämä vain minun ideani) lusikoi päälle marjoja ja paista 200 asteessa n.20-25min. Päälle jäätelö, vaniljakastiketta, sorbettia tai kreemiä. Fiilistele!



31 kommenttia:

  1. Tuo kuullostaa siltä että pitää kokeilla. Ja mu mielestä se valurautapannu idea on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Kannattaa kokeilla,todella helppo. valurauta on kyllä monikäyttöinen. Kuvassa oleva on aika pieni.

      Poista
  2. Jäde maistuu säällä kuin säällä, ja ihan varmasti myös tuon valurautapiirakan päällä (ohhoh, tuli vahingossa tekaistua riimi) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Maailman nopein,helpoin ja maukkain valurautapiirakka" :-) kuulostaa hyvältä

      Poista
  3. OIjoi, tuo on ihan minulle sopiva piirakka. Tosin tänään ovat jo myslimuffinssit uunissa... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinit on varmaan jo syötyv;-) piirakka uuniin,niin helppo et voi lapsetkin tehdä. Täällä pikku apuleipuri selvis hyvin :-)

      Poista
  4. Piimäpohjaiset piirakat uppoaa aina, ja jäätelö maistuu, oli sitten kesä tai talvi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä,ilmava,pehmee ja sopivan makea. Toimii! ja se jäde... sulaa marjojen sekaan,nam :-)

      Poista
  5. Marjapiirakat ovat aina namia:) Ja kiva että olet tuossa lehdessä:;minun pitäisi olla sitten seuraavassa numerossa,muistaakseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä :-) no mut hyvä,pitääkin tsekkailla mitä herkkuja oot keksiny lehteen kesällä. Täältäkin varmaan joku juttu siihenkin tulee.

      Poista
  6. Hyvän näköistä piirakkaa, mustikkapiirakka on sellaista, että sitä on vain pakko saada välillä, on niin hyvää. Ja varsinkin jätksin kanssa :) Herkullisen näköisiä ruokia sulla muutenkin blogissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) en ole mikään suuri mustikkafani mutta näin se meni kyllä hymyillen,varsinkin jätskin kera. Kiva kuulla että blogista löytyy mieleistä juttua.

      Poista
  7. Erittäin helppotekoinen ja maukas mustikkapiirakka joka on helppo muokata gluteenittomaksi vaihtamalla vaan jauhot! ;) Tollanen valurautainen pannu on mulla tosi kovassa käytössä. :) Kuumennan sen 275 asteeseen ja laitan siihen pizzan niin jo vain tulee hyvää. Pizza saa ihanan rapean ja ruskean pohjan. :) Vinkiksi kaikille joilla ei ole vielä pizzakiveä... :)

    VastaaPoista
  8. Tääläkin valurautapannu käytössä pizzanteossa. Itse asissa parin tunnin päästä pojan kanssa syödään pannnupizzatbja laitoin ison ja pienen pannun valmiiksi :-)

    VastaaPoista
  9. no onnea uudelle supertähdelle :-)

    VastaaPoista
  10. Kiitos :-) horoskooppi lupas hyvää tälle vuodelle :-)

    VastaaPoista
  11. Todella ihana idea käyttää paistovuokana valurautapannua! Täytyy ehdottomasti itsekkin testailla - kiitos ohjeesta ja vinkistä (':

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itelles :-) kiva että poikkesit täällä!

      Poista
  12. Makoisan näköinen piirakka :) Kiitos tuosta piimävinkistä, tämähän on mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  13. Kävin lainaamassa ohjettasi ja jos mun marjapiirakka onnistuu teen siitä postauksen blogiini ja laitaan linkin mistä olen sen käynyt varastamassa... ;D Minä tietty muokkaan hiukan tuota sun helppoa ohjetta jauhojen osilta ja ajattelin laittaa siihen mustikoiden lisäksi mesivadelmia ja mansikoita. :) Kerron sitten tuliko hyvää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok :-) kiitos. Tsekkaa myös gluteeniton Daimkakku blogista :-)

      Poista
    2. Tsiisus että oli hyvää marjapiirakkaa!! ;) Tein sitten vaan puolet tuosta annoksesta varmuuden vuoksi ja yllätyin kuinka jumalaisen hyvää voi olla piimäpohjaan tehty piirakka! ;) Mä söin lähes koko piirakan. ;D Söin päivällisen jälkeen jälkkäriksikin sitä. :) Hyvin muuten sopi yhteen ruualla nautittu puolimakea punkku ja marjapiirakka. ;) Ensi kerralla joka saatta olla jo hyvinkin pian teen koko annoksen taikinaa, nyt kun piimääkin on ja pakkasessa marjoja. Muokkasin ohjeen gluteenittomaksi ja laitoin marjojen joukkoon hiukan sokeria ja perunajauhoja ja hyvää tuli! :) Kiitos vielä kerran ohjeesta! ♥

      Poista
    3. Tsekkasin sen Daimkakun ohjeenkin ja vaikka itse en ole suklaan ystävä niin saatampa yllättää ystävät seuraavissa bileissä tekemällä heille Daimkakkua! ♥ Kiitos Ohjeesta! ♥

      Poista
    4. No sepä kiva kuulla :-) piimäpohjaiset piirakat on kyllä toimivia. Ei sen syöminen lähes yksin täälläkään tuottanut ongelmia :-)

      Poista
  14. Hyvä Chef :) täällä on niin paljon kaikke hyvää, nami nami! Oot kyllä niin huippu ja oon niin onnellinen sun puolesta että oot löytäny rakkauden <3 Daim kakku oli niin yliveto että en kyllä monta palaa jättäny muille ;)Tsemppiä ja aurinkoisia kevät päiviä <3 kiitos mahtavista vinkeistä ja ennen kaikkea mahtavista ruuista!!!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas Bertsa :-) kiitoksia ja on se kiva kuulla et oot tykänny. Meillä tais käydä niin, että mulle ei jätetty ku se yks pala Daimkakkua :-)

      Poista
  15. Sinusta tuli sit kokki, ja hyvältä näyttää!! Mahtavuutta Joonas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta moro ja kiitos :-) mites tänne eksyit?

      Poista
    2. Berit mainosti tätä fb:ssä, kävin kurkkaamassa ja olikin tuttu naama :) Tuli hyvä mieli ja nälkä!

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit