Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 9. helmikuuta 2013

Revittyä lammasta ja pitaleipiä, eli "Kebabit"

SAUNAA & KEBABIA


Perjantai meni perheen kesken kotosalla. Jopa outoa ettei ollut duunia perjantaina, koskahan viimeks ollu edes vapaa perjantai. Joten ruoan merkeissä meni jälleen päivä. Minäkin olen ihminen, ja eilen epäonnistuin jäätelön teossa kahdesti! Ensin sävelsin omiani jo homma meni pipariksi, toisella kerralla juttelin kylässä olleen kaverin kanssa ja sain aikaa jäätelö-munakokkelia! Kolmas kerta toden sanoo? Tänään se selviää. 

Toiseksi eilen illalla huomasin että bloggeri oli poistanut, tai jotenkin oudosti viimeisin postaus oli hävinnyt? Itse en sitä ole poistanut, joten en tiedä minne katosi. Onko teille ikinä noin? Ehkä materiaali oli vaan niin surkeaa, että se poistettiin. 

Päivällä ennen kuin ravasin kaukaloille höntsään lätkää heitin lampaat uuniin. Lampaat saivat rauhassa notkua uunissa 8tuntia matalalla lämmöllä. Lopputulos... no varmaan arvaatte jos ja kun olette matalalämmöllä hauduttanut lihoja. Herkkuahan siitä tulee, tosi ainoa jonka muuttaisin on liha. Pakkasessa kun on jo jonkin aikaa lojunut lampaan ulkofilettä, nii käytin sen. Saman maun saa aikaan käyttämällä jotain muuta ruhonosaa esim.paisteja. Liha valinnalla ei niin väliä, minulle kebabista tekee kebabin se pitaleipä ja ne ihanat soosit. 



Pitaleipien mitat näkyy kuvassa. Pitaleipien tekoon ei ole sen kummempaa ohjetta kuin että samalla tavalla kuin pizzataikina. Sitäkin on varmaan joku joskus tehnyt, joten suotta lähden toistamaan kaavaa.






"Kebabliha"

1kg Lammasta/nautaa/kanaa
1l vettä
1rkl suolaa
Santa Maria Kebab maustetta
Sipulia
Valkosipulia
Tuoretta Korianteria
Pippuria

kaikki pataan ja pata 200 asteiseen uuniin. laske lämpö heti 150 ja anna olla tunti. Sen jälkeen laske 120 ja anna olla kaksi tuntia. Laske vielä 100 ja anna olla 4-5tuntia. Tämän jälkeen saat revittyä lihan lusikalla tai sormin



.... Ja koska soosit on se juttu, niin tein pakolliset kaksi soosia: Punainen hieman potkaiseva soosi a lempeä valkoinen jogurttikastike

Punainen:

500g paseerattua Tomaattia
1tl valkosipulijauhetta
1rkl sinappia
2-3 rkl srirachia/ tai muuta chilikastiketta
loraus oliiviöljyä

Lämmitä ainekset kattilassa ja anna porista kannen alla miedolla lämmöllä 10-15min

Jugurttikastike:

200g Turkkilaista jogurttia
200g Kermaviiliä
1 raastettu valkosipuli (yksikyntinen)
Oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua kylmässä tunnin verran 


Kaunis se ei ole, mutta ulkonäkö pettää. Sen minkä ulkonäössä menettää sen kyllä maussa voittaa!

7 kommenttia:

  1. Kebabit ovat herkkua. Kesällä meillä tehtiin pitaleipiä oikein urakalla ja syötiin hitaasti kypsytetyn possun kylkipaistin kanssa... ei ollut pahaa sekään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. possu ja kylki ja samassa lauseella =täydellistä herkkua. Possu on parasta ei siitä mihinkään pääse :)

      Poista
  2. Onpa todella herkullisen näköinen pitaleipä! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä vois toimia meilläkin oikeen hyvin. Miepä testin jos jonkun lihapalan löyvän mikä valurautapattaan soppii. Tosin soosiksi tehhään valakosipulichilimajoneesia tai currymangomajoneesia ittekkö en nuita tomaattijuttuja voi oikeen tehhä.
    vielä on maha täys home made metästäjänleivistä niin ei onneks tullu pakottava näläkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosipuli-chili hässäkkä kuulostaa hyvältä :D oikeastaan kaikki pidempää hauduttelua vaativat lihat käy. Mm.possunpotkat ja naudanlapa

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit