Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Nam,nam! Eli Pasta Nantua

Vitsi mitä pastaa!
 
 
 
 
 
Onko pastan voittanutta! Kiitos sille viisaalle joka tämänkin herkun on keksinyt ihmisen elämää helpottamaan. Pasta, sen miljoonissa eri muodoissa on aina ollut ja tulee aina olemaan iso osa ruoanlaittoani. Pasta ruokana on varmasti muuntokelpoisin setti jota maa päällään kantaa. Ei ole oikeaa, ei väärää. Pastaruoka on helppo ja se on nopea. Pastaan ei voi kyllästyä, koska sitä voi muokata niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Eikö? Jokaisella on varmasti oma brawuurinsa tämän helpon herkun kanssa. Olkoon sitten Carbonara tai Bolognese, myös Rapupasta kannattaa ottaa kokeiluun jos et ole moista herkkua maistanut. Kastike jota tähän käytän on ehdoton suosikkini kalojen ja äyriäisten kanssa. Resepti on oikeastaan Nantua kastike, tosin koska tuoreita rapuja on niukasti saatavilla, varsinkin nyt,niin tyydyn hummerifondiin. Kyseinen fondi kun vaan on niin pirullisen hyvää. Tämän kastikkeen ohjeen olen nyysinyt eräältä raflasta jossa olen työskennellyt ja jossa kyseiseen soosiin ihastuin. Raflassa soosi tarjottiin kalan kanssa, joten kannattaa kokeilla myös nieriälle ja lohelle. Alkuperäiseen ei tule konjakkia, mutta mielestäni se on pakollinen lisä. Parasta tässä soosissa on se, että se sopii pirullisen hyvin myös  Naudan sisäfileen kanssa. Kannattaa myös kokeilla haukiquenellien kanssa. Sanonta "Kastike tekee ruoan" pitää niin paikkansa tässä asiassa.
 
Tällä respalla lähden tavoittelemaan mainetta ja kunniaa Mokon Pasta Skabaan. Tai no kunnia on jo mennyt ajat sitten, mutta maine sen kuin kasvaa. Ruoan huippu mausta kertoo se, että yleensä ilmotan myös naapuriin jossa eräs rapufani asustaa. Oma puoliso ei ravuista juuri diggaile, mutta naapurissa diggailaan. Tätä en herkkua en halunnut jakaa kuin itseni kanssa ja nyt resepti teidän iloksi.
 
Sain pastaruoan taipumaan "katuruoka" tyyppiseksi tarjoamalla sen ihan leivinpaperikäärössä. Eikö olisi huippua jos jostain katukojusta saisi pastaa mukaan? Pastahan olisi todellista FastFoodia ja hakkaisi mäkit ja heset mennen tullen!
 
 
Pasta Nantua
2:lle
 
10-12 Tiikerirapua
1 Pussi Tuorepastaa
1 Yksikyntinen Valkosipuli
1 Punainen Chili
1 Sitruunanmehu
2-3rkl Tomaattipyrettä
2-3rkl Hummerifondia
(2-3rkl Kuohukermaa)
Tilkka Konjakkia
1dl vettä
Rosmariinia
Kuivattua Rakuunaa
Pippuria
 
Kiehauta ravut toisessa kattilassa 2-3min ja toisessa tuorepasta 2-3min.
 
Tee pannulla kastike: Freesaa valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää pyree ja rosmariini sekä fondi. Ohenna soosia hieman vedellä ja kermalla. Mausta rakuunalla ja Pippurilla. Suolaa ei tarvita koska fondi on sen verran suolasta. Lisää toki jos tykkäät suolasemmasta.
 
Lisää sekaan pasta ja ravut, purista sekaan sitruunanmehu. Pyörittele kaikki kunnolla sekaisn ja anna olla 2-3min.  Lopussa lisää tilkka konjakkia. Nauti.
 
Halutessas lisää sekaan vielä simpukoita & mustekalaa. Jos ei ole konjakkia, nii lorauta tilkka valkoviiniä.
 
 
 
 


17 kommenttia:

  1. Noilla aineksilla syntyy kyllä takuulla hyvä pasta!

    VastaaPoista
  2. Ihana pastaresepti! Pasta on kyllä meilläkin aika usein ruokalistalla, helppoa ja hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) pasta vaa on niin helppoa ja maistuu yleensä kaikille,koko perheen ruokaa parhaimillaan

      Poista
  3. Varmasti herkullista!:) Meillä syödään tosi vähän pastaa, kun mies kaipaa aina lautaselleen perunoita. Yleensä meidän pastaruoat ovatkin sitten joko lasagnea tai makaronilaatikkoa. Joskus harvoin keittelen pussin jotain pastaa ja teen jonkun kastikkeen, jos laiskuuttani en viitsi hakea perunoita maakellarista.;) Onnea kilpailuun!:) Sain myös kutsun osallistua, mutta varmaan jätän väliin, kun ei ole minkäänlaista inspiraatiota iskenyt. Ja sinun pastastasi on vaikea pistää enää paremmaksi.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos jälleen :) mut hei tätähän vois käyttää lasagneen? Teet lohilasagnen tällä soosilla ja fetalla,oi. Vois olla hyvää ja maistua isännällekin :) tai lohikiusaus?

      Poista
  4. Ihan huikean hyvännäköinen pasta-annos! Tätä pitää kokeilla. Hummerifondi on kyllä loistavaa. Oon sotkenu sitä toast skageneita tehdessä majoneesin sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hitsi,skageneita tulee usein tehtyä duunissakin. En oo ikinä tajunnu laittaa sinne majoon hummerifondia. Kiitti pirun hyvästä vinkistä :)ja kannattaa kyl kokeilla kyseistä pastaa

      Poista
  5. Ehdottomasti kokeilen! Hummerifondia en ole mihinkään käyttänyt, mutta usein olen kaupassa sormeillut. Nyt on siis ilmeisesti sen aika :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos loistavasta reseptistä! Inspiraatio sain tästä reseptistäsi, mutta meidän hieman erilainen versio näytti tältä: http://tuorepasta.blogspot.fi/2013/04/chilipastaa-katkaravuilla.html
    Jauhemaksan kanssa olen samoilla linjoilla: ikinä ei ole tullut kokeiltua hummerifondia, mutta täytyy ilmeisesti testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,kiva kuulla että resepti on ollu mieleen :D hyvännäköstä oli myös tuo sun viritys. Ja nyt sit ostaan hummerifondia.... Heti! :)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit